GAÜN’DE HEMŞİRELİK HAFTASI SEMPOZYUMU

GAÜN’DE HEMŞİRELİK HAFTASI SEMPOZYUMU

Prof. Dr. Balat konuşmasının devamında şunları söyledi: “Hemşireler sağlık sisteminin kalbinde özel bir yere sahiptir ve vazgeçilmezdir.

 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhemşireliği tarafından, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle “Hemşirelik Haftası Sempozyumu” düzenlendi.

GAÜN Hastanesi Oditoryumunda düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, her türlü zor koşulda; pandemide, depremde canı pahasına çalışıp bu uğurda hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını minnetle anarak sözlerine başladı. Prof. Dr. Balat konuşmasının devamında şunları söyledi: “Hemşireler sağlık sisteminin kalbinde özel bir yere sahiptir ve vazgeçilmezdir. İnsanın en aciz olduğu hastalık anında yanında olanlarsınız. Onlara moral veren, umut aşılayan, tedavisini uygulayan, huzur sağlayansınız. Hamuru özveriyle yoğrulmuş özel insanlarsınız. Kimsesi olmayan hastaların kimsesiniz. Yoğun bakımda sessiz yatan hastaların sesi ve nefesisiniz. Dünyaya ilk kez gözlerini açan bebeği de dünyaya veda edenleri de siz gördünüz ve göreceksiniz. Her duyguyu en uç düzeyde yaşayan ve yaşayacak olan insanlarsınız. Biz hekimlerin ise ne sağ kolu ne sol kolusunuz; sizler bizim en güçlü takım arkadaşımızsınız.” diye konuştu.

Bu etkinlikle hemşirelik mesleğinin sorumluluklarını ve sorunlarını anlatarak, sağlık politikalarında düzenlemeler yapılmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Piraye Kervancıoğlu, “Hemşirelerimizin sonsuz sabır ve fedakârlıkla, canları pahasına hizmet vererek, milyonlarca insanın hayatını kurtaran ve yaşamlarına dokunan birer gizli kahraman olarak çalıştıkları deprem ve pandemi döneminden geçtik.Bu gösteriyor ki  hemşirelik bakım ihtiyacı ve insan gücü olmazsa olmaz.Günümüzde bilim ve teknolojinin gelişmesiyle beraber birçok meslek ortadan kalkma tehlikesiyle baş başa kaldı.Hemşirelik meslek grubuna olan ihtiyaç ise gün geçtikçe artmaktadır.” dedi.

Konuşmasında hemşirelerin sağlık sisteminin temel taşları olduğunu ve her türlü zorluğa rağmen mesleklerini büyük bir özveriyle sürdürdüklerini belirten GAÜN Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhemşiresi Çağlar Şahin, hemşirelik eğitiminin nitelikli hale getirilmesinin ve hemşirelik mesleğinin daha prestijli bir alana taşınmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Derya Tanrıverdi’nin yaptığı, konuşmacı olarak GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Kevser Işık ve GAÜN Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr.Ayşe Almila Tanrıverdi ve Dr. Süleyman Emre Zorlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı sempozyum başladı.

 



Anahtar Kelimeler: HEMŞİRELİK HAFTASI SEMPOZYUMU