GAÜN’DE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ GÖSTERİ MAÇI

GAÜN’DE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ GÖSTERİ MAÇI

Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Gazişehir Gaziantep Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile gösteri maçı düzenlendi.

 

GAÜN Sporium’ da gerçekleşen etkinlikte konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat şunları söyledi: “İnsanlar hayatın her evresinde sevgi, ilgi ve iletişime ihtiyaç duyar. Özel gereksinime ihtiyacı olan bireyler de aslında topluma emanet edilmiş kişilerdir. Onları sevgi, empati ve ilgiyle kucaklamalıyız. Doğru iletişimin yolunu bularak engelleri hep beraber aşmalı ve onlara destek olmalıyız. Mevlana’nın bir sözü var: ‘Kusursuz insan arama, bulamazsın. Bulduğun insanda kusur ararsan bu seni sadece çirkinleştirir’,  özel gereksinimi olan bireyler de topluma, bizlere emanet edilmiştir, bize düşen en önemli görev onlara sevgi, empati ve farkındalıkla yaklaşmaktır.”

 

GAÜN Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özdal, Dünya Engelliler Günü çerçevesinde, Gazişehir Gaziantep Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile bir araya gelmek ve farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Prof. Dr. Özdal, “Gaziantep’in güçlü ve başarılı bir takımını tanıtmak istedik. Tekerlekli sandalye ile bir insan neleri başarabilir bunları göstermek istedik. Takımımız, takımımızın yöneticileri ve üniversitemizin öğrencileri bir araya gelip farkındalık yaratacak bir ortam oluşturdular. Bu tür etkinlikler engellilerin topluma entegrasyonunda çok önemli.” şeklinde konuştu.

 

Gazişehir Gaziantep Tekerlekli Basketbol Takımının İdari Menajeri Ramazan Taşkın ise şunları aktardı: “Süper ligde olan ve Avrupa kupalarına katılan Gazişehir Gaziantep Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi, burada bir gösteri maçı yaptık. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel, engelli bireylerin topluma kazandırılması ve öğrencilerin engellilerle olan diyalogunu artırmak adına güzel bir proje oldu. Ben burada başta GAÜN Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımıza ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”



Anahtar Kelimeler: ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÖSTERİ