GAÜN DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN BEYAZ ÖNLÜK GURURU

GAÜN DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN BEYAZ ÖNLÜK GURURU

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından dönem 3 öğrencileri için GAÜN Mâvera Kongre ve Sanat Merkezinde “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi.

 

Törende, 100 diş hekimliği fakültesi öğrencisi beyaz önlüklerini giyme gururunu yaşadı. Salon, heyecan ve coşkuyla dolarken, öğrencilerin aileleri ve akademisyenler de bu anlamlı günde onları yalnız bırakmadı. Diş hekimliği eğitimine pratikte başlayacak olan gençler, törenle meslek hayatlarına ilk adımlarını attı.

Programın açılışında konuşan GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Aydın, bu anlamlı etkinliğin öğrencilerin akademik hayatlarındaki bir dönüm noktası olduğunu belirterek, öğrencilere başarılar diledi. Konuşmasının devamında Prof. Dr. Aydın şunları söyledi: “GAÜN Diş Hekimliği Fakültesi olarak üçüncü basamak sağlık hizmeti sunan, önemli ve büyük bir kurumuz. Bu noktaya gelmemizde akademik ve idari personelimizin katkısı büyük. Az sayıda olmamıza rağmen herkes büyük fedakarlık gösterdi. Bazı akademisyenlerimiz kendi çalışmalarından feragat ederek öğrencilerimizin daha nitelikli eğitim alması için projeler geliştirdi. Onların çabalarıyla derslerimiz yüksek standartlara ulaştı. Eğitim standartlarımızı daha da yükseltmek için gayret ediyoruz. Klinik kapasitelerimizi arttırmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize daha fazla pratik yaptırıp, bilgi ve tecrübelerini arttırarak, onları daha nitelikli hekim olarak mezun etmeye gayret ediyoruz.”

Öğrencilere meslek hayatlarında başarılar dileyerek sözlerine Gaziantep Diş Hekimleri Odası Başkanı M. Yücel Özbaş ise diş hekimliği alanında önemli olanın hem mesleki becerilerin kazanılması hem de insan odaklı bir hekimlik anlayışının geliştirilmesi olduğunu vurguladı.