Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneğinin 18. Dönem Genel Kurul ve Seçimleri 26-27 Mart tarihlerinde Şehitkamil Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Yaklaşık 30 yıldır inşaat sektörünün içerisinde yer alan ve halen Derneğin Genel Sekreterlik görevini sürdürmekte olan Mimar Bora Kanevetçi, genel kurul öncesi meslektaşlarına önemli mesajlar verdi.
Bora Kanevetçi, 1992 yılında İstanbul Teknik üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra başladığı mesleğinde başta yap-sat, konut sektörü, otel inşaatları ve kamu projelerine imza attığını belirterek, 30. meslek yaşamına çok önemli deneyim ve tecrübeler yaşadığını, bu tecrübelerini, meslektaşlarının da uygun görmesi halinde GAİMDER Başkanı olarak, sektörle paylaşmaya ve sorunları birlikte çözmeye talip olduğunu söyledi.
Kendisi ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla, çoğulcu bir anlayışla bu göreve talip olduklarını söyleyen Kanevetçi, sorunlara fazlasıyla hakim olduklarını, seçilmeleri halinde sadece sorunları ortaya koymakla kalmayıp, sorunların çözümüyle ilgili de önemli çalışmalar yapacaklarını, problemin değil, her zaman çözümün bir parçası olacaklarını söyledi.
“KATILIMCI MÜTEAHHİTLER OLARAK YOLA ÇIKTIK”
Aday olmaya karar verdiği ilk günden bu yana, meslektaşlarının büyük ilgi ve teveccühüyle karşılaştığını ifade eden Kanevetçi, Katılımcı Müteahhitler olarak, ekip ruhu ve birliktelik ile çıktıkları bu yolda gerekli bürokrasi, mevzuat, yönetmelik bilgisine ve tecrübeye sahip olduklarını söyledi.
Yönetimde yer aldığı son 3 yılda, GAİMDER çatısı altında mesleğin sorunlarıyla ilgili çok önemli işler yapıldığını söyleyen Kanevetçi, özellikle otopark yönetmeliğinin ilk süreçte ertelenmesinde ve daha sonra ihtiyaca göre düzenlenmesinde GAİMDER’in önemli bir misyon üstlenerek, sadece Gaziantep değil, Türkiye’de müteahhitlerin mağduriyetinin önüne geçildiğini hatırlattı.
“SEKTÖRÜME HİZMET ETMEKTEN DAİMA MUTLU OLDUM”
Bora Kanevetçi, yönetimde bulunduğu süre içerisinde, Müteahhitlik Yasası’ındaki eksikliklerin giderilmesi ve ayrıca Türkiye’de sadece birkaç il’e nasip olacak şekilde, Gaziantep’e özgü İmar Yasası’nın oluşması noktasında çalışma heyetlerinin içerisinde yer aldığını da hatırlatarak “Şahsımın girişimleriyle, Müteahhitlik Yasası’ndaki geçmiş yıllarda yapılan bitirme oranı yüzde 40’den yüzde 25’e düşürülmüştür.Ara gruplar çıkarılarak yetki belgesi almak konusunda sıkıntı yaşayan meslektaşlarımızın sorunu çözülmüştür. Bu sayede sadece Gaziantep değil, ülke genelinde sektörümüz fayda görmüştür” dedi. Kanevetçi, altyapı kuruluşlarıyla da sürekli iletişim halinde olarak, sorunları bire bir çözüme kavuşturan bir anlayış içerisinde olmaya da devam edeceklerini açıkladı.
Göreve seçilmeleri halinde Yönetmeliği daha da geliştirerek faydalı çalışmalar yapacaklarını söyleyen Bora Kanevetçi, özellikle binaların zemin katlarının yüzde 30 kapsamı dışında kalarak sosyal alan olarak kullanılması anlamında çalışmaları olduğunu , böylece üyelerini, zemin katlarda daire yapmak zorunluluğundan kurtarmayı hedeflediklerini söyledi.
KOMİSYONLAR İLE AKTİF BİR ÇALIŞMA MODELİ OLUŞTURULACAK
Dernek çatısı altında komisyonlar oluşturacaklarını söyleyen Kanevetçi, “Yapı Malzemeleri Komisyonu, Yasa ve Yönetmelikler Komisyonu, İş Güvenliği Komisyonu, Kamu Müteahhitleri Komisyonu, Sosyal Etkinlikler ve Dayanışma Komisyonu, Yerel Yönetimler Komisyonu bunların başında gelecek” dedi.
Komisyonların içeriğinden de kısaca bahseden Kanevetçi “Yapı Malzemeleri Komisyonu’muz, inşaat malzemelerindeki fiyat artışlarını mercek altına alıp, haksız rekabetin önüne geçmek için mücadele edecektir.
Yasa ve Yönetmelikler Komisyonu mevzuatları yakından takip etmekle kalmayıp, uzayan ruhsat süreçlerini kısaltmak adına ilgili idarelerle ivedi görüşmeler yapacaktır.
İş Güvenliği Komisyonu, iş kazaları sonucu zarar gören meslektaşlarımızın ve çalışanlarının mağduriyetlerinin önüne geçilmesi için çalışmalarda bulunulacaktır. Kamu Müteahhitleri Komisyonumuz, bu alandaki meslektaşlarımızın sorunlarının takipçisi olacaktır.
Sosyal Etkinlikler ve Dayanışma Komisyonu’muz üyelerimiz arasındaki dayanışmayı artıracak, yurt içi ve yurt dışı geziler düzenleyip, sosyal sorumluluk projeleri geliştirecek.
En önemlisi, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Lokali’ne kavuşturacak. Yerel Yatırımlar Komisyonu’muz kentimizde yapılacak yerel yatırımları ve planlamaları takip edip üyelerimizin bilgilerine sunacak. Bu anlayış çerçevesinde, Katılımcı Müteahhitler olarak sektörümüze meslektaşlarımızla birlikte yön vereceğiz. Ulusal, sektörel ve kurumsal hedefler doğrultusunda, üyelerimiz arasındaki işbirliği ve dayanışmayı geliştiren, derneğin kurumsal yapısını daha da ileriye taşıyan, birliktelik ve ekip ruhunu ön plana taşıyan bir anlayışla hareket edeceğiz. İnşaat sektörü olarak zor bir dönemden geçtiğimizin bilincindeyiz. Bu zor dönemi aşabilmenin tek yolu meslek etiği ve ilkelerini ön plana çıkaran katılımcı bir yönetim anlayışıdır. Tüm meslektaşlarımızı derneğimizi sahiplenmeye, dayanışmaya, genel kurul ve seçimlerimizi onurlandırmaya davet ediyor saygılarımı sunuyorum” dedi.