GAGİKAD ELLİ İŞ KADINI İLE SAMSUN’ A ÇIKARTMA YAPTI.

GAGİKAD ELLİ İŞ KADINI İLE SAMSUN’ A ÇIKARTMA YAPTI.

KUZEY – GÜNEY KUCAKLAŞMASINI AMAÇLAYAN GAGİKAD’IN ‘’KURTULUŞ YOLU’’ PROJESİ İLK ADIM ŞEHRİNDE DEV BİR ADIMLA GERÇEKLEŞTİ.

 

Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği (GAGİKAD) tarafından Gaziantep'ten Samsun’a gerçekleştirilen  "Kurtuluş Yolu" projesi kapsamında ticaret, network ve siyaset adına dev bir adım atıldı. Proje kapsamında 3 adet özel hazırlanmış TÜRK BAYRAKLARINI , adaşımız, hemşehrimiz olan GAZİ MUSTAFA KEMAK ATATÜRK için , onun kurtuluş yolunda ilk adımı attığı SAMSUN şehrine taşıyarak , önemli görüşmeler yapacaklarını belirten GAGİKAD başkanı Dr .Beril Leylek projeyi en üst seviyede başarmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. ATATÜRK’ün izinde bu projeyi gerçekleştiren GAGİKAD;  Gaziantep milletvekilleri Hasan Öztürkmen ve Melih Meriç’ten hazırlattıkları bayrakların teslimini talep ettiler. Bu teklifi büyük bir gururla kabul eden milletvekilleri Celal Doğan parkına gelerek GAGİKAD heyeti ile buluştu. Kuzey ve güneyi birleştirmek adına başlatılan bu önemli proje de  Gaziantep’te düzenlenen törende şanlı bayraklar öperek teslim edildi. Bu kutsal emaneti teslim alan GAGİKAD’ın 50 üyesi  ve beraberlerindeki heyet, 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını başlangıç seçerek 17 mayıs ta Gaziantep’ten davul zurnalar eşliğinde uğurlandılar..

 

 

GAZİ ŞEHİRDEN İLK ADIM ŞEHRİNE DEV ADIM

GAGİKAD tarafından organize edilen bu anlamlı projede, Gazi Mustafa Kemal'in iki önemli şehrinin , KUZEY ve GÜNEY , Gaziantep ve Samsun arasındaki ticari ve siyasi kucaklaşması hedef alınarak "Kurtuluş Yolu" üzerinde birçok resmi, siyasi ve ticari ziyaretler gerçekleştirildi. Üç bayrakla yola çıkan heyet, Samsun’a ulaştıklarında bayrakları tek tek  teslim ederek bu anlamlı yolculuğu başarı ile tamamlamanın gururunu yaşadıklarını belirttiler. 

  Proje, iki önemli şehrin kucaklaşmasını simgelerken, aynı zamanda milli birlik ve beraberlik ruhunu yeniden canlandırmayı amaçlıyor.

 

 

SAMİKAD İLE BULUŞMA

GAGİKAD yönetim kurulu ve üyeleri ile  beraberlerindeki heyet ilk ziyareti Samsun İş Kadınları Derneği (SAMİKAD) başkanı Şehnaz Dereli ve üyelerine gerçekleştirdi. GAGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Beril Özlem Leylek'in öncülüğünde Samsun'a gelen Gaziantepli iş kadınları, Samsun'da bir dizi ziyaretlerde bulunurken, ticari ilişkileri geliştirmeye yönelik büyük bir network ağı gerçekleştirdi.  2 tam günde inanılmaz bir projeyi gerçekleştiren GAGİKAD Başkanı Leylek ‘’projemiz aslında geçen yıl yapılacaktı , deprem ve genel seçimler dolayısı ile bu yıla kaldı ama iyi ki de kalmış, projeyi daha da geliştirerek çok anlamlı hale getirdik’’ dedi. 

 İki günlük çalıştay kapsamında ilk önce GAGİKAD, konakladığı otelde  tanışma ve network toplantısı düzenledi. SAMİKAD ve yaklaşık 40 üyesi ile bir araya gelen GAGİKAD,  CHP Samsun Milletvekili Murat Çan ile CHP önceki dönem Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ile buluştu, önce ev sahipliğini üstlenen SAMİKAD başkanı Şehnaz  Dereli, sonra GAGİKAD başkanı Dr. Beril Leylek ve en sonda da vekiller konuşmalarını yaptılar.

HEM TİCARİ HEM SİYASİ  İLİŞKİLER GELİŞECEK , KADININ SEVGİ ELİ İLE ZİYARETLER DEVAM EDECEK

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Haftası'nda Samsun'a gelmekten mutluluk duyduklarını ifade eden GAGİKAD Başkanı Dr Beril Özlem Leylek  " Samsun kurtuluş meşalesinin yakıldığı İLK ADIM şehridir. Gaziantep  ise kendi kendini kurtaran ve Gazi ünvanı alan bir şehirdir. Atatürk'ün nüfusunun kayıtlı olduğu bir şehirdir. Yani Gaziantep hem adaş hem hemşeridir Gazi paşamız ile ,GAGİKAD son üç yılda yapmış olduğu başarılı ve değerli çalışmalarıyla marka değeri olan bir dernektir. Yola çıkarken edindiğimiz misyon, egolarımızı evde bırakıp çantalarımıza akıllarımızı koymak olmuştur. Görevi aldığımız dönemden beri büyük ve ses getiren icraatlarımızı sadece şehrimizde değil ulusalda ve artık uluslararasında başarıp GAGİKAD ismini dev harflerle yazıyoruz. 3 yıl önce başladık bu projeye aslında. Bu devam eden maratondur, İlk olarak yüz kadınla birlikte  Ankara’ya Anıtkabir’e yürüdük. 100 yıllık cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atarak ANITKABİR’ de tek bir dernekten 100 kadın örgütlü gitmeyi başardık.İkincisini deprem sonrası büyük bir felaket yaşayan,  ‘Hatay benim şahsi meselem’ diyen ATATÜRK’ün sözünü tutup izinden yürüyerek ‘’HATAY BİZİM ORTAK MESELEMİZ’’ dedik ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda HATAY ATATÜRK heykeline çelengimizi koyarak şehre büyük bir destek taşıdık ve ellerimizle halka kavuşturduk. Şimdi ise mili mücadelenin ilk adım şehri olan Samsun’a  yürümenin gururunu yaşıyoruz.  GAGİKAD’ın yol açıcı cesaret verici adımları her zaman örnek olmuştur. Atatürk’ün kızlarının ileri görüşü ve vizyonu yüksektir.Biz bugün dev bir adım atıyoruz .Gerçek kurtuluşa giden yolda bu adımı kadınlar olarak atmaktan gurur duyuyoruz. Bizler Nene Hatun’un Halide Edip’lerin, Makbule’nin kızlarıyız. Bu iki önemli kadim şehrin kadınları olarak ticarette de siyasette de söz sahibi olmak, faaliyetlerimizi geliştirmek üzere bir araya geldik. İnşallah bu ziyaretler karşılıklı olarak devam edecek. Kadınlarımız tek yönlü değil yüksek vizyonlara ulaşmak için çok yönlü yürüyeceklerdir, mevcut ülkemizin durumu bize bunu emretmektedir. Çok çalışacağız" dedi.

Toplantıda konuşan SAMİKAD Başkanı Şehnaz Dereli, Samsun'un 19 Mayıs şehri olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, Gaziantep ile Samsun'un ticari olarak ilişkilerini de geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Dereli, "Gaziantep sanayi anlamında oldukça güçlü bir şehir. Samsun da Karadeniz'in başkenti. Böylesine güzel ve büyük iki şehri kadınlar olarak birbirine yakınlaştırmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu tür birlikteliklerle kadınların daha güçlenmesine öncülük etmek istiyoruz" dedi.

DESTEK SÖZÜ VERİLDİ

Her iki şehrin önemli iş kadınlarını bir araya getiren toplantılara katılan CHP Samsun Milletvekili Murat Çan , kadınlara her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade ederek, Gaziantepli iş kadınlarını Samsun'da görmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. CHP eski Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da, kadınların güçlenmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, her iki derneğin yönetimini ve üyelerini tebrik etti. 

Toplantının sonunda GAGİKAD Başkanı Beril Özlem Leylek, SAMİKAD Başkanı Şehnaz Dereli'ye özgürlüğü ve bereketi simgeleyen el yapımı GAGİKAD  plaketini takdim ederken,  Dereli de Leylek'e Onur Anıtı Atatürk heykeli hediye etti. GAGİKAD Başkanı Beril Özlem Leylek ayrıca, eski milletvekili Hancıoğlu ve Milletvekili Çan'a, Gaziantep'e özgü Kutnu atkı ve şal  hediye etti.

 

 

VALİ TAVLI'YA ZİYARET

SAMİKAD Başkanı Şehnaz Dereli ve GAGİKAD Başkanı Beril Özlem Leylek ile beraberindeki  100 kişilik iş kadını ve basın heyeti, Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın misafiri oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün nüfusa kayıtlı olduğu Gaziantep'ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bugün benim doğum günüm" dediği 19 Mayıs'ta Milli Mücadele'nin ilk adım şehri Samsun'umuzda bulunmaktan  büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden başkan Leylek, bu anlamlı ziyaret için kendilerini ağırladıkları için valiye teşekkür etti.

 Başkan Dr. Beril Özlem Leylek, kadınların iş, siyaset ve yönetim hayatında daha çok yer alması gerektiğine vurgu yaparak, kadınların önündeki engellerin kaldırılmasını ve desteklenmesini istedi.Vali yardımcılarının mutlaka bir tanesinin şehre kadın bakış açısını taşıması adına kadın olmasının çok değerli olduğunu belirtti . Vali Tavlı da, Gaziantep'in Türkiye için önemine işaret ederek, kadınların bu birlikteliğinin iki şehir ticaret ve dostluk için önemli bir  birlik mesajı olduğunu söyledi. Vali Orhan Tavlı’ya GAGİKAD özel el yapımı plaketi iş birliği ve dostluğun artması temennisi ile takdim edildi. Vali Tavlı ise Başkan Leylek’e özel valilik plaketi verdi. Ziyaretin sonunda misafir iş kadınları ve Samsunlu iş kadınları, 19 Mayıs gösterileri için Samsun'a gelen Solo Türk ekibiyle buluştu, SOLO TÜRK ekibinin başarılı pilotlarını iş kadınları ile bir araya getiren SAMSUN Valisi Orhan Tavlı toplu fotoğraf çekiminde neşeli anlar yaşadı.

BAŞKAN DOĞAN İŞ KADINLARINI AĞIRLADI

Samsun ziyaretleri kapsamında GAGİKAD Başkanı Dr Beril Özlem Leylek ve beraberindeki heyet, SAMİKAD Başkanı Şehnaz Dereli ve üyeleri ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ı ziyaret etti .Başkan Leylek konuşmasında GAGİKAD’ ın  iş veren ve alanlarında başarılı iş kadınları olduklarına dikkat çekerek  meclislerde ve odalarda daha fazla kadın görmeyi amaçladıklarını belirterek kadınlara liyakate göre  pozitif ayrımcılık yapılmasını, kamu ihalelerinde , teminat konusunda sorun yaşayan kadınların , kanuna uygunluk derecesinde mutlaka desteklenerek ihalelere katılımlarına destek olunmasını talep etti .Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Doğan, kadınların güçlenmesine yönelik her türlü faaliyetin destekçisi olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini dile getirdi. Başkan Doğan’a da GAGİKAD özel plaketi takdim edilirken ,Başkan Halit Doğan tüm GAGİKAD üyelerine SAMSUN’a özel tatlı paketleri hediye etti. 

 

 

BAŞKAN TÜRKEL'E EMANETİ TESLİM EDİLDİ

GAGİKAD heyetinin bir sonraki durağı  Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel oldu. SAMİKAD Başkanı Şehnaz Dereli ve GAGİKAD Başkanı Beril Özlem Leylek ile her iki derneğin üyelerini ağırlayan Başkan Türkel, kadınların gelişimine yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. GAGİKAD Başkanı Dr Beril Leylek’in   iş kadınlarının çalışma hayatında  yaşadıkları olumsuzluklardan kapsamlı olarak bahsederken belediyelerinde kadın kotasına ve yönetimlerden daha fazla yer verilmesine önem vermelerini beklediklerini iletti. 

Programın sonunda Gaziantep’ten  Samsun’a getirilen özel Türk Bayrağı Dr.Beril Özlem Leylek tarafından Türkel’e  öperek verildi .GAGİKAD ın teslim ettiği bayrağı öperek devralan Türkel  başkan Beril Leylek’e teşekkürlerini iletirken , Samsun ve Gaziantep gerçek kurtuluşa sizlerin birliği ve gücü ile mutlak ulaşacaktır,dedi. 

19 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLUNULDU

GAGİKAD Başkanı Dr.Beril Leylek ve beraberindeki heyet 19 Mayıs Atatürk’ü Anma

Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılmak için ilk olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadelenin ilk adımını gerçekleştirdiği Bandırma Vapurunu ziyaret ederek duygulu anlar yaşadılar. Oradan  resmi törenlerde bulunmak için  Atatürk anıtına geçerek çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundular. İzmir Belediye Başkan’ı Cemil TURGAY , konuşmasında mikrofondan GAGİKAD a hoş geldiniz ve teşekkürler bu anlamlı günde ziyaretiniz için, dedi. Halkın yoğun akın ettiği tören alanında Gaziantep’ten gelen GAGİKAD ekibine  ilgi ve sevgi büyüktü. Onur ANITINDAN , Tütün iskelesine yürüyen GAGİKAD , biz güneyden geldik her zaman düşmanı Ege’den değil bazen de varsa Karadeniz’den dökeriz diyerek zıt yönde yürüyerek marşlar eşlinde halktan büyük alkış aldı. Gerçek bir sevgi ve ilgi ile karşılaştıklarını ifade eden Başkan Leylek ,Samsun eskiden de 2. Şehrimdi iyi bilirim , şimdi de derneğim ile kadim şehrimiz olarak yüreğimize bir kez daha kazıdık dedi.19 Mayıs etkinlikleri kapsamında diğer illerden şehre gelen milletvekilleri ve belediye başkanları Gaziantep’ten gelen GAGİKAD ekibine tebrik ve takdirlerini ilettiler. Ayrıca Başkan Leylek ile de çeşitli görüşmelerde bulunup bilgi alış verişinde bulunuldu.

KARAASLANLA ÖNEMLİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GAGİKAD ‘ın kaldığı otelde 19 mayıs günü saat 12:00 da zirvenin bir başka toplantısı gerçekleştirildi. GAGİKAD ve SAMİKAD üyelerinin çalıştayına bu defa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun milletvekili Çiğdem Karaaslan katıldı. Bir çok basın mensubunun da eşlik ettiği zirvede konuşan Başkan Leylek ‘’ yeni iş hayatına girişen kadınlara teşvik olsa da son günlerde bu yolda tıkanmıştır , ama bizim asıl isteğimiz devletimizin zaten başarmış kadınları göz ardı etmemesidir. İşletmesini kurmuş hizmet sektöründe veya üretimde ki kadınlara bu dar boğazda ayakta kalmaları için mutlak desteğin şart olduğunun altını çiziyoruz.Aksi şekilde önem alınmaz ise değil yeni girişimcilerin artması mevcut olanların bir bir kapanması söz konusu olacaktır. Kadının iş hayatına geçişinde ve başarılı şekilde kalabilmesinde ana detay aile ve evlat sorumluluğunun öncelikli olmasıdır ki bu da çok doğaldır. Kariyerde çocukta yapmak kadını extra duygusal vicdana sürüklemektedir. Biz bu konuda mutlak bir önlem olarak devletin çalışan kadınlara sağlayacağı güvenli,sağlıklı ve ekonomik devlet güvenceli kreş hizmetinin oluşturulması fikrimizi öneriyoruz. Sayın Karaslan , siz bir kadın olarak bunun zorluğunu en iyi bilensiniz, siyaset arenasında önemli ve başarılı bir konumda söz sahibisiniz. Bu iki konuyu gündeme taşımanızı  ve çözüm önerilerimizi devletimizden bekliyoruz ‘ dedi. AK Parti genel başkan yardımcısı Karaslan kürsüden konuşmasında Başkan Leylek’in taleplerine dikkat çekerek hak verdiğini ve çözüm önerilerini komisyonlara taşıyacağına söz vererek , her zaman kadınların yanında yer alacağını , siyasette kadının artmasını kendisinin de arzu ettiğini dile getirerek , özellikle kendi çalışma alanı da olan sıfır atık ,iklim krizleri hakkında değerli bilgiler sundu. Gaziantep sanayisinden GAGİKAD üyeleri ile birebir sohbet eden Karaaslan Sanayici Canan Deliktaş’ın tehlikeli atık konusunda acil çözüm talebini de dikkatlice dinleyerek not aldı. Toplantı bitiminde Başkan Leylek  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun milletvekili Çiğdem Karaaslan ‘a Gaziantep saray kumaşı olarak tarihi dokusunda kutnu şal hediye ederek boynuna taktı. Karaaslan başkan Leylek2e teşekkür ederek Gaziantep’e sevgi ve hürmetlerini iletmesini istedi. 

 

 

GAZİŞEHİRDEN GELEN BAYRAK ÖZGÜR ÖZEL’E  TESLİM EDİLDİ

Toplantı bitiminden sonra otelden ayrılan GAGİKAD heyeti Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in   bayram kutlamalarına katılan GAGİKAD ve beraberlerindeki heyet Gaziantep’ten kuzey ve güneyi kucaklaştırmak adına kurtuluş yolu projesi kapsamında , bayrakların ikincisini  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’e takdim ettiler. Başkan Leylek , Genel Başkan Özel’e sizin sözünüzü yerde bırakmadık, sırtımıza yüklendik , GAZİANTEP ve SAMSUN  dediniz , bizde güney kuzey kucaklaşması dedik bu bayrağı size teslim ediyoruz’ dedi. Bayrağı Dr. Beril Özlem Leylek’in elinden  alan Özer bu anlamlı sözlerinden dolayı teşekkürlerini ileterek bayrağı açtı ve teslim aldı. Ertesi gün ATAKUM Belediyesi önünde ki konuşmasında , yüreğine yer eden kuzey güney kucaklaşmasından bahseden Genel Başkan Özel Kadınların vizyonuna verdiği değeri gösterdi şeklinde yorumlandı.

 

 

AMASYA’DA GAGİKAD COŞKUYLA KARŞILANDI

Gaziantep’ten GAGİKAD’ın başlattığı” Kurtuluş Yolu” etkinliği kapsamında kuzey ve güneyi birleştirmek adına teslim alınan bayrağın üçüncüsü Belediye Başkanı Turgay Sevindi’ ye Başkan Dr.Beril Leylek tarafından teslim edildi. Gaziantep’ ten getirilen bayrağı öperek büyük bir gururla teslim alan Sevindi, GAGİKAD başkanı ve ekibini böylesine önemli bir etkinlikte görmekten duydukları mutluluğu ve teşekkürlerini iletti. Amasya halkı da Gaziantep’ten gelen ekibe yoğun ilgi ve sevgi seli göstererek şehirlerinde görmekten duymuş oldukları memnuniyeti dile getirdiler. Halk tarafından hatıra fotoğrafları çekilen iş kadınları Amasya’nın güzelliği konusunda büyülenirken bu güzelliğin halkın yüreğini de yansıdığını ifade ettiler.