“Fatura Yine Basına Kesiliyor”

“Fatura Yine Basına Kesiliyor”

Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, “ Fatura yine basına kesiliyor.” dedi.

 

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” kapsamında basına yönelik kısıtlamalar başlarken, bu kez de SGK, basın kuruluşlarının ilan kaybına neden olacak bir düzenleme yaptı. Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, “ Fatura yine basına kesiliyor.” dedi.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” kapsamında basına yönelik uygulamaya konulan kısıtlamaların ardından, bu kez de Sosyal Güvenlik Kurumu, basın kuruluşlarının ilan kaybına neden olacak bir düzenleme yaptı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, kurum içi yayınladığı genelgeyle, kurum adına yapılan gayrimenkul satışlarında gazete ilanı için öngörülen rayiç bedel sınırını 500 bin liradan 2 buçuk milyon liraya çıkardı. Bu kararla gazetelerin resmi ilan gelirleri önemli ölçüde düşecek.

BASINA BİR DARBE DAHA

Tasarruf denildiğinde ilk olarak basın sektörünün akla geldiğini belirten Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, “ Tasarruf tedbirleri ile birlikte basın kuruluşlarının ilan reklam gelirlerinde ciddi düşüş yaşandı. Abonelikler iptal edilmeye başlandı. Şimdi bir de bunun üzerine SGK’nın uygulaması geldi. SGK, bugüne kadar piyasa değeri 500 bin TL ve üzeri olan satışlarını, ilan yoluyla kamuoyuna duyuruyordu. Yeni uygulama ile, ilgili kurumun ilan yayımlama zorunluluğu getiren rayiç bedeli 500 binden 2,5 milyona çıkardı.  Bu da gazeteler için ciddi bir gelir kaybı demek. 

Zaten ayakta kalmak için büyük mücadele veren yerel basını bitirecek bu uygulamalardan vazgeçilmesini diliyoruz. Tasarruf denildiğinde ilk akla basın sektörünün gelmesinden bıktık. Basından tasarrufun, demokrasiye ve özellikle yerel demokrasiye zarar vereceğinin bilinmesini istiyor ve basına yönelik bu kararlardan vazgeçilmesini diliyoruz.

Ekonomik sıkıntının her sektörde ciddi şekilde hissedildiği bir dönemde, hayatta kalma mücadelesi veren basına bir darbe daha vurulmakta. Basın kuruluşları, bu uygulama ile ciddi bir gelir kaybına uğrayacaktır.  Uygulamanın yeniden gözden geçirilerek iptal edilmesini bekliyoruz.”dedi.

[00:44, 29.05.2024] Bora Zor: Diğer gazetelere servis yapalım

[01:00, 29.05.2024] Bora Zor: **

Şehitkamil Belediye Başkanı Yılmaz, ABB Genel Merkezi’ni Ziyaret Etti

“En büyük paydaşımız gazetecilerdir”

Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, belediye olarak vatandaşlara hizmet üretirken en önemli paydaşlarının gazeteciler olduğunu belirtti.  Yılmaz, “ Hizmetlerimizin vatandaşlara duyurulmasında, sorunların dile getirilerek çalışmalarımıza katkı sağlanması konusunda basınımızın bize katkısı çok büyüktür.”dedi.

Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Anadolu Basın Birliği Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, basın mensupları ile bir araya geldi.  Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen Yılmaz, “ Demokrasilerde basının önemi bilinen bir gerçek. Ancak bunun yanında yerel yönetimler için basın kuruluşları önemli bir paydaş aynı zamanda.

Gazeteciler, hizmetlerimizin halka duyurulmasında, halkın sorunlarının dile getirilerek bizlere ulaştırılmasında önemli bir rol üstleniyor. Basın mensupları ile birlikte önemli bir görev yerine getiriyoruz. Bu nedenle onları hizmet mücadelemizde önemli bir paydaş olarak görüyorum. 

Anadolu Basınının güzide temsilcilerinden birisi olan Anadolu Basın Birliği’ni de bu düşüncelerle ziyaret ediyoruz. Sayın Genel Başkan ve yönetimine de gerçekleştirecekleri genel kurul öncesi başarılar diliyorum.”dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, “ Sayın Şehitkamil Belediye Başkanının seçildikten sonra yaşadığı yoğunluğun içerisinde zaman ayırarak ziyaret etmesi  bizleri mutlu etti. Kendisinin de bahsettiği gibi basın mensupları, devletin kurumları ile yapılan hizmetlerde birlikte çalışmaktadır. Eksiklerin, halkın isteklerinin dile getirilmesinde de en önemli görevi basın kuruluşları üstlenmektedir. Sayın başkana ziyareti için teşekkür ederken, görevinde başarılar diliyoruz.”dedi.



Anahtar Kelimeler: “Fatura Basına Kesiliyor”