Fadıloğlu’ndan MRF İnşaat açıklaması

Fadıloğlu’ndan MRF İnşaat açıklaması

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu: 'Veremeyeceğim hesabım yok ve vicdanım rahat'

 

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, projelerini ve hedeflerini anlattı.

* Gaziantep’in en büyük sorunu barınma

* Kenstel Dönüşüm Karşıyaka’dan Yeşilova’ya kadar uzanacak

* Cebimizden bir kuruş çıkmıyor

* Yıkılan belediye binası Şehir oteli olacak

* Veremeyeciğim hesabım yok ve vicdanım rahat

* Fıstıklık bölgesi bizim için gurur projemiz

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, projelerini ve hedeflerini anlattı. Fadıloğlu, yeni dönemde Karşıyaka’da yerinde dönüşüm ile çarpık yapılaşmayı sona erdireceklerini belirterek, “İpekyolu Kenstel Dönüşüm alanı ile başlayan çalışmalar Karşıyaka’dan Yeşilova’ya kadar uzanacak. Burada yerinde dönüşüm planımız var. Müteaahitleri de devreye sokarak, Karşıyaka’da ciddi bir kentsel dönüşüm planlıyoruz. Bildiğim kadarıyla Çıksorut bölgesinde de Büyükşehir’in kentsel dönüşüm planı var. Böylece şehrin doğu tarafından girişi tamamen modern bir görüntüye kavuşacak” dedi.

Fadıloğlu, MRF inşaattan, belediyenin yıkılan yerine, Karşıyaka’da başlayacak olan yerinde dönüşümden, Büyükşehir Belediyesi olan uyumuna kadar her konuda net açıklamalar yaptı. Fadıloğlu, “Benim için sadece imarlı bölgelere hizmet yapıyorlar diyorlar ya, ben Şehitkamil’in her mahallesine eşit hizmet götürüyorum ” dedi.

BARINMA BÜYÜK SORUN

Gaziantep’in en büyük sorununun barınma olduğuna dikkat çeken Fadıloğlu, “İnsanların en kaliteli ve nitelikli barınma ihtiyaçlarını sağlamak ve bu sorunu gidermek bizlerin asli görevi. Nitelikli konutlar sağlamak zorundayız. Geride kalan görev süremizde bunun için çalıştık ve açtığımız imarlı bölgeler ile başardık” diye konuştu.

İPEKYOLU KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI

İpekyolu Kentsel Dönüşüm alanındaki çalışmaları da anlatan Fadıloğlu, “Burası için önce yeşil alanların ağırlıklı olduğu sosyal donatı projemiz vardı. Tabi, bunu yaparken o bölgede 40 yıldır 50 yıldır faal olan esnafı da gittik dinledik. Esnaf bizden, sosyal alan değli, yeni nüfus istedi. Onlar da hayatlarını devam ettirmek için buna mecburlar. Biz de onların taleplerini dikkate alarak, İpekyolu Kentsel Dönüşümü gerçekleştirdik. Önce TOKİ’ye gittik, burayı birlikte yapalım dedik. Onlar arsayı bize verin, biz yaparız deyince, kabul etmedik. Kendi projemizi çizdik ve hayata geçirdik. Yeşil alanları, sosyal alanları ile modern bir yer aldı. Aynı zamanda Gaziantep’in giriş anlamda çehresini de değiştirdi” dedi.

BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK

Fadıloğlu, kamuoyunda Muhammet Rıdvan Fadıloğlu İnşaat olarak dillendirilen MRF inşaat hakkında da ilk kez konuştu. Konuşulanların terbiyesizlik ve büyük saygısızlık olduğunu vurgulayan Fadıloğlu, “İpekyolu Kentsel Dönüşüm alanını 5 etap halinde projeledik. 5 etabın 4’ü için ihaleye çıktık. Hepsinde önemli inşaat firmalarını, Müteahhitler Derneğini ihaleye davet ettik. İhaleye kimse girmedi. MRF inşaat ihaleye girdi en yüksek fiyatı verdi aldı. MRF inşaat için Muhammet Rıdvan Fadıoğlu inşaat dediler. Firmanın sahibi Maruf’un adını kısaltıp MRF yapmışlarsa ben ne yapabilirim. Bir belediye başkanının şirketinin belediyeden böyle bir ihale alması mümkün mü? Çamur at izi kalsın istiyorlar. Bunu konuşanları Allah’a havale ediyorum. Çok şükür boğazımdan delikli kuruş geçmedi. Veremeyeciğim hesabım yok ve vicdanım rahat. Bu iftirayı atanların vicdanı rahat mı?” diye sordu.

ALGILAR DOĞRU DEĞİL

Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil’in sadece imarlı bölgelere hizmet yaptığı ile ilgili algısı olduğunu da belirterek, “Bu doğru değil. Şehitkamil’in 1273 kilometresinin tamamına, merkezdeki 62, kırsaldaki 57 mahallesine hep eşit gözle baktık. 867 bin 193 nüfusun tamamına eşit hizmet götürmek amacındayız. Ama, kırsalda hizmet yaparken, kamulaştırma bizi çok zorluyor. İbrahimli bölgesinde imar çalışması yaparken, vatandaş yüzde 50’sini veriyor, biz de sosyal donatılarını, yeşil alanlarını, modern yaşam için ne gerekiyorsa, kolaylıkla yapıyoruz. Cebimizden bir kuruş çıkmadan bunları yapıyoruz. Vatandaş imar payını verdikten sonra, zaten bunları yapmamanız suç olur. Kırsalda ise, bir park, sosyal alan yapalım diyoruz, kamulaştırmaya milyonlar ödüyoruz. Buna rağmen yine de her mahalleye aynı hizmeti götürmeye çalışıyoruz” dedi.

BELEDİYE BİNASI YERİNE ŞEHİR OTELİ

Fadıloğlu toplantıda yıkılan Şehitkamil Belediyesi hizmet binasının yeriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Fadıloğlu, ‘’Şehitkamil Belediyesi hizmet binamız, 6 Şubat Depremlerinde ağır hasar görmüştü. Yıkım çalışmaları geçtiğimiz aylarda tamamlandı. Söz konusu alanı en iyi şekilde değerlendirmek konusunda planlarımız var. Buraya bir Şehir Oteli yapma planımız var. Yapılacak otel tabi 5 yıldızlı bir otelden çok, vatandaşların uygun fiyatlarla günübirlik konaklayabileceği bir yer olması yönünde’’ diye konuştu.

BİR KENTİN PR’CISI BİR TANE OLUR

Adaylık sürecinde yaşananlar hakkında konuşan Fadıloğlu, “Ben Asım Güzelbey dönemindeki başkan danışmanlığımı da sayarsam 20 yıldır belediyecilik yapıyorum. Allah kısmet ederse 5 yıl daha yapacağım. Bu süre içerisinde şunu gördüm. uyumlu çalışmak ve paylaşımcı olmak. Hep bana hep bana dersen olmaz. Üniversite bitişiğinde modern bir otopark yaptık. Fatma Şahin başkanımızı aradım, üniversitenin yanında bulaşalım, size bir sürprizim var dedim. Modern otoparkın anahtarını kendilerine verdim, sizin olsun dedim. Biz Şehitkamil olarak tek başına hiçbir şey yapamayız. 1000’liğini biz yapıyorsak, 5000’liğini büyükşehir yapıyor. Yaptığımız imar işlerinden biz 2 kazanacaksak, 1’de büyükşehir kazanmalı. Paylaşımcı olmalıyız. Şunu da söylemek istiyorum. Bir kentin PR’cısı iki tane olmaz, bir tane olur” dedi.

15 YILDA ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK

Şehitkamil Belediyesi olarak, 15 yılda Gaziantep’te önemli projelere imza attıklarını ifade eden Fadıloğlu, “İbrahimli 2’de, Fıstıklık’ta, Gazikent’te yeni imar alanları açarak, çağdaş kentleşmeyi başardık. Bu bölgeler daha önce bomboş duruyordu. Özellikle Fıstıklık bölgesi bizim için gurur projesi oldu. Orayı imara açarken, köylünün malının değerlenmesi için meclise getirdik, 3 günde geçirdik ve köylünün elindeki arazisinin değerlenmesini sağladık. Parselleri büyük tuttum, ana cadde dışında ticari alan vermedik ve örnek bir yapılaşma ortaya çıkardık. Aynı şekilde Belkıs Mahallesi’nde, İbrahim 2’de, Karacaahmet’te, Göktürk’de imarlı alanlar açtık” dedi.