Tarih: 27.12.2021 11:45

Enfeksiyon hastalıkları

Facebook Twitter Linked-in

Defa Life Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği Uz.Dr. Gülden Bilişik  Enfeksiyon hastalıkları hakkında bilgi verdi.

 

Enfeksiyon hastalıkları nedir,

Enfeksiyon hastalıkları, bakteri, virüs, mantar gibi birtakım mikroorganizmaların vücudumuzda sebep olduğu hastalıklardır. Solunum yolu, ağız, cilt, genitoüriner sistem veya kan yolu ile bulaşırlar. Vücudun bağışıklık sistemi yeterince güçlü çalışmadığı takdirde bu bakteri, mantar veya virüslere bağlı enfeksiyon hastalığı baş gösterir.

 

Enfeksiyon Hastalıkları Nasıl Bulaşır?

Enfeksiyon hastalıkları çevremizde bulunan mantarların, bakterilerin, virüslerin bir şekilde solunum yolundan, ağız yolundan, cilt yolundan,  genitoüriner sistem yolundan veya kan yolundan vücudumuza girmesidir.  Vücudumuzun doğal savunma sistemleri vardır, bu mikroplar ile savaşırlar ve doğal savunma sistemleri çok iyi çalışmazsa veya az çalışırsa bu mikroplara bağlı olarak enfeksiyon hastalıkları oluşur.

 

Enfeksiyon Kliniği Hangi Hastalıklara Bakar?

Enfeksiyon hastalıkları, vücutta görülen tüm enfeksiyon ve bulaşıcı hastalıklarla ilgilenmektedir. bu hastalıkların en sık karşılaşınları ise şöyledir:

Enfeksiyon hastalıkları, yayılma gösteren ve genel sağlık durumunu olumsuz etkileyen sağlık sorunları oldukları için erken teşhisi oldukça önemlidir. 

Bu hastalıkların tedavi edilmemesi halinde enfeksiyonunun diğer vücut sistemlerine sıçraması ve organ fonksiyon kayıplarına yol açması mümkündür. 

 

Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Hangi Tedavileri Uygular?

Enfeksiyon hastalıkları bölümü tarafından uygulanan tedaviler hastalığın görüldüğü bölgeye, mikroorganizmanın türüne, ne kadar ilerlediğine, semptomlarına ve hastanın genel sağlık durumuna bağlı olarak değişiklik gösterir. 

 

Enfeksiyon hastalıkları için temelde 2 tedavi yöntemi bulunur:

 

Enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılan antibiyotik ilaçlar, kesinlikle hekim tarafından belirtilen dozda ve süre boyunca kullanılmalıdır. 

Semptomlar hafiflese dahi tüm mikroorganizmaların ölmesi için tedavinin sürdürülmesi önemlidir. İlaç tedavisi hekim onayı olmadan kesilirse bakteriler direnç kazanabilir ve tedavi süreci çok daha zorlu bir hale gelir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —