Tarih: 19.10.2024 13:10

Emekli Astsubaylar Derneği 40 yaşında

Facebook Twitter Linked-in

 

Akşam Göksu Otel’de bir araya gelen mesai arkadaşları birlikte yemek yedi ve şarkılar türkülerle güzel bir gece geçirdiler.  Gecede bir konuşma yapan dernek başkanı “ Değerli dostlarım bugün derneğimiz üyeleri 40. Kuruluş yıldönümünde bir araya geldik.  Sayın Kaymakamımıza da katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.  Belediye başkanımız da katılacaktı ama bu gün Mersin’de yoğun  programından dolayı katılamadığını belirtti.  Hepinize teşekkür eder iyi bir gece dilerim dedi.

 

17 Ekim Astsubaylar Günü ve TEMAD’ın 40. Kuruluş Yıl Dönümü” kutlaması Silifke Anıt Meydanı’nda gerçekleşti.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) ve Türk Hava Kurumu (THK) Silifke Şube Başkanı, aynı zamanda Silifke Belediyesi Meclis Üyesi olan Hüseyin Dikmen yaptığı konuşmada “ Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD); 17 Ekim 1984 tarihinde, 2847 sayılı kanunla kamu yararına çalışan dernekler statüsünde kurulmuştur. Bundan 40 yıl önce kurulan TEMAD, her geçen gün daha da büyüyerek,  Türkiye genelinde 96 Şubesi ve 3 Temsilciliği ile milletine ve devletine, gerektiğinde her türlü desteği veren bir milli güç haline gelmiştir.
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün İlke ve İnkılapları ışığında yürüyerek, Emekli Astsubayların, ailelerinin ve toplumun örf ve adetleri ile insan haklarına saygılı, öncelikle mesleki konularımızın çözümüne katkı sağlamayı amaç edinmiştir.
TEMAD, ülke geneline yayılmış dinamik ve katılımcı teşkilat yapısı ile gönüllülük esasına dayalı karşılıksız bir hizmet anlayışını görev edinmiştir.
Derneğimiz, meslektaşlarımızın sorunları ile toplumsal konularda çözümler üretmeyi, kamu yararına çalışarak toplumsal faydayı ön planda tutmayı, siyasi partilerle ilişkileri tarafsız bir şekilde yürütmeyi ilke edinmiştir.
Bugün, gerektiğinde istihdam sağlayabilen, ulusal sorunlarda söz sahibi, toplumdaki saygınlığı ve üyeleri arasındaki güçlü bağı ile örnek alınan bir sivil toplum kuruluşu olmayı başarmıştır.

Astsubaylar Günü ve TEMAD’ın 40. Kuruluş Yıl Dönümünün, meslektaşlarımızın haklı taleplerine olumlu sonuç alabilmesi için bir vesile olmasını umut ediyor, çok daha geniş katılımla kutlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz.
Bu duygularla, Türkiye sınırları içinde ve dışında görev yapan özellikle bölücü terör örgütleri ile mücadele eden kahraman meslektaşlarımıza başarılar diler, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi, kurucularımızı ve üyelerimizi rahmet ve şükranla anarak, gazilerimize ve üyelerimize de sevdikleriyle birlikte sağlıklı uzun ömürler temenni ederim. Astsubaylar Günümüz kutlu olsun. ” dedi.

 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —