Eczanelerde iflas dalgası başlayabilir
Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, “Ekonomik anlamda iflasın eşiğinde olan eczacılarımız, artan ilaç yokluklarının da etkisiyle tamamen tükenme noktasına geldi.
Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, eczacıların içinde bulunduğu ekonomik çıkmaz ve ilaç yoklukları gibi sorunlara dikkat çekmek amacıyla 27 Kasım’da Ankara’da “Büyük Eczacı Mitingi” yaptıklarını hatırlattı.
Üney, yaptığı yazılı açıklama şöyle:
“- 14 yıl aradan sonra 20 bini aşkın meslektaşımızla alanları doldurduk, son yılların en çok ses getiren meslek mitinglerinden birini gerçekleştirdik. Mitingimizi izleyen süreçte Türk Eczacıları Birliği olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, SGK, TİTCK gibi kamu kurumlarıyla üst düzey görüşmeler gerçekleştirdik.
- Sorunlarımızı birinci ağızdan en net haliyle ifade ettik. Çözüm önerilerimizi aktardık. Kamu otoritesinin eczacıların içinde bulunduğu bu varlık yokluk mücadelesine, yaşadıkları sıkıntılara kayıtsız kalmayacağına inanmak istiyoruz. Ama biz eczacıların dayanma gücünün de bir sınırı var ve biz o gücün sonuna gelmiş durumdayız.
- Ekonomik sorunlarımıza ilaç yoklukları da eklenince hem ekonomik hem de psikolojik olarak sözün bittiği yere geldik. Acilen önlem alınmazsa iflas eden ve kapanan eczaneleri görmemiz artık tamamen an meselesidir.”(dunya.com)
-
1
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’DEN DOĞUM SÜRECİNE EBE EŞLİĞİ MODELİ!
-
2
26 yaşındaki hemşire pencereden düştü
-
3
Uluşan Profesör oldu
-
4
İl Sağlık Müdür Yardımcısının eşi işe gitmeden bir yıl maaş aldı iddiası
-
5
Medikal firmalar iflasın eşiğinde!
-
6
Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Ilgın Türkçüoğlu istifa etti
-
7
Silifke Devlet Hastanesi’nde Acil Tıp Teknisyenleri Günü Kutlandı
-
8
MAHKEME, İŞİTME CİHAZI FARKININ ÖDENMESİNE HÜKMETTİ
-
9
KAMUOYUNDA FİKSATÖR ÇETESİ OLARAK BİLİNEN ORTOPEDİ DOKTORLARI HAKKINDA YENİ GELİŞME!
-
10
Biyopside 36 Yaşındaki Eczane teknisyeni Hayatını Kaybetti

