Eczacılar sorunlarını sağlık bakanına anlattı

Eczacılar sorunlarını sağlık bakanına anlattı

Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci, deprem bölgesinde yer alan diğer 4 ilin eczacı odası başkanları ve TEB M.H. Başkanı Ecz.Arman Üney, Sağlık Bakanı Prof.Dr.Kemal Memişoğlu tarafından kabul edildi.

 

Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci,

T.C. Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile 26.09.2024 tarihinde (bugün) gerçekleştirilen görüşmede deprem nedeni ile mücbir sebep hali devam eden illerde meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunlar ve bunlara yönelik taleplerimiz Sayın Bakana iletildi.

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Sayın Dr. Asım Hocaoğlu’nun da yer aldığı görüşmeye Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, 8. Bölge Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci, 14. Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ebru Kaya, 22. Bölge Malatya Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ebru Sönmez, 28. Bölge Hatay Eczacı Odası Başkanı Ecz. Reşat Menderes Akgöl, 51. Bölge Adıyaman Eczacı Odası Başkanı Ecz. Yaşar Koca ve Türk Eczacıları Birliği 43. Dönem Saymanı Uzm. Ecz. Tahir Özelçi katılım sağladı T.C. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 26 Eylül 2024 tarihinde, deprem nedeniyle mücbir sebep hali devam eden illerdeki eczacıların sorunlarını ele almak amacıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede, eczacıların karşılaştığı zorluklar ve çözüm talepleri Bakan'a iletildi.

Görüşmeye, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Asım Hocaoğlu da katıldı. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, 8. Bölge Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci, 14. Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ebru Kaya, 22. Bölge Malatya Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ebru Sönmez, 28. Bölge Hatay Eczacı Odası Başkanı Ecz. Reşat Menderes Akgöl, 51. Bölge Adıyaman Eczacı Odası Başkanı Ecz. Yaşar Koca ve Türk Eczacıları Birliği 43. Dönem Saymanı Uzm. Ecz. Tahir Özelçi de görüşmeye katılarak eczacıların sorunlarını dile getirdiler.

Bu görüşmenin ana amacı, deprem sonrası yaşanan olumsuzlukların üstesinden gelinmesine yardımcı olmak ve eczacıların taleplerini yetkililere ileterek gerekli adımları atmaktır. Eczacılar, mücbir sebep hali kapsamında yaşadıkları sorunların çözülmesi için yetkililerden destek beklemektedir.