Dünyaca ünlü beyin, sinir ve omurga cerrahisi uzmanları İstanbul’a geldi!

Tüm dünyada beyin, sinir ve omurga cerrahisi alanında önde gelen etkinliklerden biri olan ‘WFNS Eğitim Kursu’, bu yıl İstanbul’da düzenleniyor!

SAĞLIK 28.09.2024 10:59:00 0
Dünyaca ünlü beyin, sinir ve omurga cerrahisi uzmanları İstanbul’a geldi!

 

Dünya Nöroşirürji Dernekleri Federasyonu (WFNS) Eğitim ve Öğretim Komitesi, WFNS Genç Beyin Cerrahları Forum Komitesi ve NPİSTANBUL Hastanesi'nin ortak ev sahipliğinde düzenlenen ‘WFNS Eğitim Kursu’, 27-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesi İbni Sina Oditoryumu'nda başladı.

Etkinliğin açılışında konuşan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Kişiye özel tedaviyi Türkiye'ye ilk getiren biz olduk.” dedi.

Alanında dünyada JCI akreditasyonunu alan üçüncü hastane olduklarını da kaydeden Tarhan, “Tanı aracı olarak en son yenilikçi tedaviler, nöromodülasyon derin TMU ve farmakogenetik laboratuvarını kurduk. Bu yıl da ‘Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi’ çatısı altında çalışan birçok değerli uzman aramızda.” diye konuştu.

Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesi, 27-29 Eylül 2024 tarihlerinde dünyada beyin, sinir ve omurga cerrahisi alanında en önemli etkinliklerden biri olan ‘WFNS Eğitim Kursu’na ev sahipliği yapıyor.

Dünya Nöroşirürji Dernekleri Federasyonu (WFNS) Eğitim ve Öğretim Komitesi, WFNS Genç Beyin Cerrahları Forum Komitesi ve NPİSTANBUL Hastanesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, Üsküdar Üniversitesi NP Sağlık Yerleşkesi İbni Sina Oditoryumu'nda gerçekleştiriliyor.

Tarhan: “Pek çok bilimsel çalışmaya öncülük ettik…”

Kursun açılış töreninde konuşan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, etkinliğin beyin, sinir ve omurga cerrahisinde genç uzmanlara yeni perspektifler sunacağını belirterek, NPİSTANBUL Hastanesi olarak bu alanda pek çok bilimsel çalışmaya öncülük ettiklerini vurguladı.

Üsküdar Üniversitesi'nin tematik yapısı ve nörobilim vizyonu

Prof. Dr. Tarhan, Üsküdar Üniversitesi’nin, sağlık mühendisliği ve nörobilim alanlarını sentezleyen tematik bir vakıf üniversitesi olduğunu belirterek, 24 bini aşkın öğrencisiyle eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Üniversitenin Tıp Fakültesi bu yıl ilk mezunlarını vereceğini ifade eden Prof. Dr. Tarhan, NPİSTANBUL Hastanesi’nin de beyin sağlığı ve hastalıkları konusunda tanı ve tedavi yöntemleriyle dikkat çektiğini söyledi.

Özellikle depresyon, şizofreni, bipolar bozukluk, Alzheimer, otizm spektrum bozukluğu ve bağımlılık gibi hastalıkların tedavisinde kişiye özel yaklaşımların öneminin üzerinde duran Prof. Dr. Tarhan, psikiyatrik hastalıkların beyin hastalıkları olduğunu ve bu tedavi süreçlerinin kanıta dayalı yaklaşımlar gerektirdiğini belirtti.

 

“Kişiye özel tedaviyi Türkiye'ye ilk getiren biz olduk”

Prof. Dr. Tarhan, “Kişiye özel tedaviyi Türkiye'ye ilk getiren biz olduk. Alanında dünyada JCI akreditasyonunu alan üçüncü hastane olduk. Tanı aracı olarak en son yenilikçi tedaviler, nöromodülasyon derin TMU ve farmakogenetik laboratuvarını kurduk. Bu yıl da ‘Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi’ çatısı altında çalışan birçok değerli uzman aramızda.  Bu programın hastaneye kazandırılmasında önemli katkıları olan hocamız Prof. Dr. Onur Yaman'a ve değerli ekibine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Omurga Merkezi ekibi etkinlik programını titizlikle hazırladı 

Bu ekiple birlikte NPİSTANBUL Hastanesi olarak, ulusal ve uluslararası arenada önemli organizasyonlarda yer alınacağını ve hem Türkiye’den hem de yurt dışından gelen hastaların hayatlarına güzel dokunuşlar yapılacağına inandığını anlatan Prof. Dr. Tarhan, “WFNS Eğitim Kursu’nu tarihi ve farklı kültürle zengin bir şehir olan İstanbul'da düzenlemekten gurur duyuyoruz. Sizleri bu önemli etkinlikte görmekten ve ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz.” İfadelerini kullandı.

Omurga Merkezi ekibinin, etkinlik programını titizlikle ve müthiş bir özenle hazırladığını ifade eden Prof. Dr. Tarhan, etkinliğin ilk gününde kraniyoserebral cerrahiye ve ikinci günde ise omurga cerrahisine odaklanılacağını, alanında seçkin akademisyen ve uzmanların ileri düzeyde dersler vereceği bu programın, katılımcılara interaktif bilimsel tartışmalar ve vaka çalışmaları yoluyla öğrenme fırsatı sağlayacağını kaydetti.

Prof. Dr. Onur Yaman: “Bu kurs, uzmanlardan öğrenmek için eşsiz bir platform niteliğinde” 

Bu prestijli kursun genç beyin, sinir ve omurga cerrahlarının ihtiyaçlarına göre özel olarak planlandığına dikkat çeken WFNS Eğitim Kursu Düzenleme Komitesi Üyesi ve NPİSTANBUL Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Onur Yaman, “Bu kurs, beyin ve omurga rahatsızlıklarının tedavi süreçlerine dair pratik bilgiler edinmek ve uluslararası düzeyde uzmanlardan öğrenmek için eşsiz bir platform niteliğinde.” dedi.

WFNS Eğitim Kursu'nun amacına da değinen Yaman, “Buradaki amaç, dünya çapındaki beyin, sinir ve omurga cerrahlarını bir araya getirerek tedavide güncel yaklaşımları paylaşmak ve genç meslektaşlara bu bilgileri aktarmak.” şeklinde konuştu.

Beyin, sinir ve omurga cerrahisinin önde gelen isimleri bilgi ve deneyimlerini paylaşıyor

Dünya çapında büyük bir ilgiyle takip edilen bu eğitim kursunda, Prof. Dr. Onur Yaman, Mehmet Zileli, Abuzer Güngör, Salman Şerif, Usame Muhammed, İbrahim Omerhodzic, Ender Ofluoğlu, Eduardo Carvalhal Ribas, Bin Xu, M. Sabri Gürbüz, Jun Muto, Sabino Luzzi, Giovanni Raffa gibi beyin, sinir ve omurga cerrahisinin önde gelen isimleri bilgi ve deneyimlerini paylaşıyor.

Üç gün sürecek bu etkinliğin ilk gününde kranioserebral cerrahi, ikinci günü ise omurga cerrahisi üzerine yoğunlaşılıyor. Seçkin akademisyen ve uzmanların ileri düzey dersler vereceği bu etkinlik, katılımcılara etkileşimli bilimsel tartışmalar ve vaka çalışmalarıyla bilgi edinme fırsatı da sunuyor.

Etkinlikte Omurga Cerrahisi, Kraniyal Cerrahi, Nöroşirurjikal Onkoloji, Minimal İnvaziv Cerrahi gibi konular da öne çıkıyor.

Ameliyat teknikleri son teknolojik modeller ile kursiyerlere aktarılacak

Etkinlik kapsamında, WFNS Eğitim Kursu Düzenleme Komitesi Üyesi ve NPİSTANBUL Hastanesi Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Onur Yaman tarafından kursiyerlere “Subaksiyel servikal travmanın yönetimi” başlıklı eğitimi yer alıyor.

29 Eylül Pazar günü de ‘Mikrovasküler diseksiyon kursu’ ile ‘Omurga diseksiyon kursu (Upsurgeon)’ gerçekleştirilecek ve NPİSTANBUL Hastanesi’nde yapılacak eğitimlerle, son teknolojik yöntemleri kullanılarak, ameliyat teknikleri kursiyerlerin olduğu İbni Sina Oditoryumu'na aktarılarak, vaka üzerinden anlatımı planlanıyor.