Dr. Öğr. Üyesi Fatih Albayrak: “DÜNYA ÇAPINDA BİR KLİNİK OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Dr. Öğr. Üyesi  Fatih Albayrak: “DÜNYA ÇAPINDA BİR KLİNİK OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Dr. Öğr. Üyesi Fatih Albayrak, “GAÜN Romatoloji kliniğini üst düzey standartlara çıkartmak, bölgemize daha kaliteli ve saygın hizmet sunmayı amaçlıyoruz.

 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi bünyesinde çalışmanın mutluluk verdiğini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Fatih Albayrak ileriye yönelik projeleriyle ilgili, “GAÜN Romatoloji kliniğini üst düzey standartlara çıkartmak, bölgemize daha kaliteli ve saygın hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Dünya çapında bir klinik olmayı hedefliyoruz. Bu da azimle, kararlılıkla ve aşkla çalışmaktan geçmektedir” ifadelerine yer verdi.

 

Dr. Öğr. Üyesi Fatih Albayrak ile gerçekleştirdiğimiz o röportajın devamı sizlerle…

 

Öncelikle kısaca kendinizden bahseder misiniz?

1982 yılında Hatay’ın Dörtyol ilçesinde doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimimi Hatay’da tamamladım. 2000 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni (İngilizce) kazandım ve eğitimime başladım. 2007 yılında mezun oldum. Üç yıl pratisyen hekim olarak çalıştım. 2010 yılında Fırat Üniversitesi Dahiliye Kliniğinde İç Hastalıkları asistanı olarak eğitimime başladım. 2014 yılında Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzmanlık mecburi hizmetine başladım. 2018 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Romatoloji bölümünde yan dal uzmanlık eğitimime başladım ve 2021 yılında Romatoloji uzman hekimi olarak Gaziantep’te üçüncü mecburi hizmetime başladım. Evliyim,3 çocuk babasıyım. Yabancı dil olarak İngilizce bilmekteyim.

 

Alanınızda yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?

SCIE, ESCI gibi uluslararası dergilerde yayınlanmış makalelerim bulunmaktadır. Ulusal dergilerde bilimsel yazılarım mevcuttur. Yaklaşık 11 kitapta bölüm yazarlığım mevcuttur.

 

GAÜN Hastanesi bünyesinde görev yapmak sizde neler hissettiriyor?

GAÜN Hastanesi bünyesinde çalışmak güzel bir duygu. Burada çalışmaktan mutluyum ve huzurluyum.

 

Romatizmal hastalıkları nasıl tanımlarsınız?

Romatizmal hastalıklar genellikle sinsi başlangıçlıdır. Erken tanısı ve tedavisi çok önemli olan bir hastalık grubudur.

 

Ülkemizde ve bölgemizde en sık rastlanılan romatolojik hastalıklar nedir?

Ailevi Akdeniz ateşi, Behçet hastalığı,romatoid artrit,sedef artriti,ankilozan spondilit,sistemik lupus eritematozis,osteoartrit,gut artriti,sjögren hastalığı,skleroderma,wegener hastalığı gibi hastalıklar sık gözükmektedir.

 

Romatizmal hastalıkların erken tanısı neden önemlidir?

Erken tanı ile erken tedaviye başlanır ileride oluşabilecek sakatlıkların ve komplikasyonların önüne geçilmiş olunur.

 

GAÜN Romatoloji Bilim Dalı kaç kişilik bir ekipten oluşuyor?

1 doçent hocamızla birlikte öğretim üyesi olarak ben, birlikte çalışmaktayız. Bilim dalımızda biyolojik tedavi alan hastalar için infüzyon odalarımız mevcuttur. Poliklinikte 3 sekreter,1 rapor sekreteri ve 2 biyolojik tedavi hemşiremiz bulunmaktadır.13 yataklı romatoloji servisimizde ise yatan hastalara hizmet vermekteyiz. Ayrıca, polikliniğimizde ağrılı ve şiş eklemi olan hastalara eklem ultrasonu, el eklemlerinde ve parmaklarda renk değişikliği olan kişilerde bilgisayar ortamında tırnak yatağı değerlendirilmesi (kapilleroskopi),şiş eklemi olan hastalardan eklemden sıvı alınımı (artrosentez) ve analiz yapılması gibi birçok tıbbi işlem güvenle yapılmaktadır.

 

 

 

Romatizmal hastalıklar en sık hangi yaş aralığında görülür?

Her yaşta gözükebilmektedir özellikle 20-60 yaş aralığı çok sık karşımıza çıkmaktadır.

 

Romatizmal hastalıkların tedavisinde yenilikler söz konusu mu? Söz konusu ise bunlar nelerdir?

Romatizmal hastalıkların tedavisinde çok büyük yenilikler mevcuttur. Hastalıkların nedeni daha iyi anlaşıldıkça yeni tedavi ajanları ortaya çıkmaktadır ve bu tedaviler hastaların hayat kalitesini arttırmaktadır.

 

Sizi çok etkileyen bir anınız var mı?

İç hastalıkları uzman hekimi olarak çalıştığım yerde, servise bir hasta yatırmıştım ve hemşire beyden hastaya sonda takmasını istemiştim. Poliklinik yaparken hasta yakını yanıma gelip; “Hocam bizim hastaya ne zaman sondaj vuracaksınız’’ dedi. Bunu duyunca sadece şaşkın bir şekilde baktım ve sonradan hasta yakınıyla beraber gülüştük.

 

İleriye yönelik hedefleriniz, beklentileriniz nelerdir?

GAÜN Romatoloji kliniğini üst düzey standartlara çıkartmak, bölgemize daha kaliteli ve saygın hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Dünya çapında bir klinik olmayı hedefliyoruz. Bu da azimle, kararlılıkla ve aşkla çalışmaktan geçmektedir.

 

Röportaj/Fotoğraf: Elif Emiroğlu Sönmez