Doktor taşıyan araç kaza yaptı: 4 ölü 2 yaralı !

Doktor taşıyan araç kaza yaptı: 4 ölü 2 yaralı !

Sinop'ta, otomobille sağlık personelinin olduğu hafif ticari aracın çarpışması sonucu 2'si doktor 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

 

Edinilen bilgiye göre, Ender Çoraklı'nın kullandığı 26 GR 435 plakalı otomobil, karşı yönden gelen S.B. hakimiyetindeki 34 FA 3602 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada 26 GR 435 plakalı araçta bulunan Dr. Mehmet Turan Yazlak ve Ender Çoraklı hayatını kaybederken, Dr. Beyza Nur Çetin yaralandı. 34 FA 3602 plakalı araçta bulunan şoför S.B. yaralanırken, R.T. hayatını kaybetti. Ayrıca 26 GR 435 plakalı araçta bulunan Dr. Sena Sakin kaldırıldığı Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

 

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Koca'dan da kazaya ilişkin açıklama geldi. Bakan Koca, "Sinop’un Boyabat ilçesinde hekimlerimizi taşıyan hastane hizmet aracıyla başka bir aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki hekim arkadaşımız ve hizmet aracı şoförümüz, karşıdan gelen araçta bulunan bir vatandaşımız hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Yaralılardan biri hizmet aracında bulunan bir hekim arkadaşımız, biri ise yoldan karşıya geçen vatandaşımızdır. Yaralı hekim arkadaşımız Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde ameliyata alındı, yoldan karşıya geçen vatandaşımızsa yoğun bakımda takip ediliyor. İki hekim arkadaşımıza ve diğer araçta bulunan vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyor ve acil şifalar diliyorum. Camiamızın başı sağolsun." dedi.

 

TTB'den açıklama

Türk Tabipleri Birliği kazanın ardından yayımladığı mesajda "Geçici görevlendirme ile Sinop'un Boyabat ilçesine doğru hareket halinde olan meslektaşlarımızın trafik kazası geçirdiği, iki meslektaşımızın ve araç şoförünün yaşamını yitirdiği, bir meslektaşımızın ise yaralı olduğu bilgisini üzüntüyle öğrendik. Yaşamını yitirenlerin ailelerine, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı ve sabır; yaralı meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz. 

Sağlık Bakanlığı tarafından çeşitli gerekçelerle yoğunlaştırılan geçici görevlendirme uygulamasının kamu yararına ve hizmet amacına uygun olması gerektiğini, geçici görevlendirme sırasında ulaşım da dahil pek çok bileşeni kapsayan güvenli-güvenceli çalışma hakkının kamu otoritesinin sorumluluğunda olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz." ifadelerini kullandı.
 

 

 

Mekanları cennet olsun...

 

Vefat edenler 

Doktor Sena Sakin,

Doktor Mehmet Turan Yazlak 

Şöför Ender Çoraklı,

Mekanları cennet olsun.

 

Doktor Beyza Nur Dağcı tedavi altında.

 



Anahtar Kelimeler: Doktor taşıyan yaptı: yaralı !