Doğruyol; ''Kızılay Başkanına istifaya davet ediyoruz''
Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet DOĞRUYOL “Kızılay Başkanına istifaya davet ediyoruz” başlıklı basın açıklamasında bulundu.
Kızılay’a olan güvensizlik vatandaşımızın sağlığını vurdu.
Yaşam için hayati önem taşıyan sıvı kan.
Ve son günlerde kan temininde yaşanan sıkıntı yani kırmızı alarm.
Özellikle 11 ilimizi etkileyen ve 10 binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem felaketinde, kuruluş amacı, insan sağlığını ve hayatını korumak olan, 155 yıllık yardım kuruluşumuz Kızılay’ın, deprem bölgesinde millet enkaz altındayken çadır sattığı haberleriyle başlayan süreç, Kızılay’ın vatandaş gözündeki itibarını yerle bir etmiştir.
Maalesef bu süreç, bu gün ameliyat olacak olan, kronik hastalığı olan, kan ihtiyacı olan binlerce vatandaşımızın mağdur olmasını da beraberinde getirmiştir.
Bu gün kan temininde yaşanan sıkıntının başlıca sebebi, vatandaşlarımızın Kızılay’a olan güveninin ortadan kalkmasıdır. Basında çıkan haberlere göre, vatandaşlarımız enkaz altındayken çadır satan, Kızılay görüntüsü bu milletin hiçbir zaman görmek duymak isteyeceği bir görüntü değildir.
Kızılay yardım kuruluşudur. Kızılay ticari bir şirket olamaz. Olmamalıdır.
Vatandaşlarımızın yıllarca fitresini, zekâtını, sadakasını, kurban derisini verdiği Kızılay’ın bu günkü holding görüntüsü milletimizin güvenini bir kez daha yok etmiştir.
Ve vatandaşlarımızın bağışladığı kanı, ayrıştırdıktan sonra maliyetinin kat be kat üzerinde ücret karşılığı satan bir Kızılay yönetimini istemiyoruz. Milletimiz depremin yaralarını sarmak için uğraşırken, 23 Mart tarihinde bir torba kanı 502 TL’den 980 TL’ye çıkarmak ve genel itibarıyla sattığı kanın ücretini SGK’ya yani devlete fatura etmek, ücretini almak vicdansızlıktır.
Özellikle vurgulamak istiyoruz ki; hiçbir bürokratın koltuğu, egosu, bir tek vatandaşımızın bile hayatından daha önemli değildir. Bundan dolayıdır ki, Kızılay’a karşı yeniden bir güven ortamının tesis edilmesi için, Kızılay başkanı ve üst yönetimini acilen istifaya davet ediyoruz.
Kan acil bir ihtiyaç değil, her zaman olan ihtiyaçtır.
Yaşanan kan sıkıntısından dolayı hastanelerimizde ameliyatlar durma noktasına gelmiş ve kan teminine bağımlı olarak yaşayan kronik hastalarımız kana ulaşmakta zorluk çekmektedirler.
Kan temininde çözüm nasıl olmalıdır?
Yaklaşık 10 yıl önce var olan ve kandaki ranttan dolayı Kızılay’ın tekeline verilen kan temini için genel olarak kapatılan, üniversite ve devlet hastanelerimizdeki kan bankaları ivedilikle yeniden açılmalıdır. Kan bağışı temini Kızılay’ın tekelinden çıkartılmalıdır. Vatandaş, hastanelerimize kan bağışında bulunabilmeli ve hastasına kan verebilmelidir.
Kızılay asli görevi olan yardım kuruluşu görüntüsüne ve işlevine acilen geri dönmelidir.
Tüm bu yaşanan olumsuzluklara rağmen, vatandaşımızın sağlığı her şeyden önemlidir diyerek tüm vatandaşlarımıza kan bağışı yapmaya davet ediyoruz.

-
1
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’DEN DOĞUM SÜRECİNE EBE EŞLİĞİ MODELİ!
-
2
26 yaşındaki hemşire pencereden düştü
-
3
Uluşan Profesör oldu
-
4
İl Sağlık Müdür Yardımcısının eşi işe gitmeden bir yıl maaş aldı iddiası
-
5
Medikal firmalar iflasın eşiğinde!
-
6
Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Ilgın Türkçüoğlu istifa etti
-
7
Silifke Devlet Hastanesi’nde Acil Tıp Teknisyenleri Günü Kutlandı
-
8
MAHKEME, İŞİTME CİHAZI FARKININ ÖDENMESİNE HÜKMETTİ
-
9
KAMUOYUNDA FİKSATÖR ÇETESİ OLARAK BİLİNEN ORTOPEDİ DOKTORLARI HAKKINDA YENİ GELİŞME!
-
10
Biyopside 36 Yaşındaki Eczane teknisyeni Hayatını Kaybetti

