Doç. Dr. Özgür Dağlı hayatını kaybetti

Doç. Dr. Özgür Dağlı hayatını kaybetti

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Özgür Dağlı silahıyla intihar girişiminde bulundu.

Kendisine ait tabancayla başına ateş ederek, ağır yaralanan Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Doç. Dr. Özgür Dağlı, yaşam savaşını kaybetti.

Olay 17 Haziran Cuma akşamı meydana geldi.
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde enfeksiyon hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Doç. Dr. Özgür Dağlı, Nilüfer Altınşehir Mahallesi’ndeki evinde kimse olmadığı sırada, tabancasıyla başına tek el ateş etti.
Kısa süre sonra eve gelen öğretmen eşi, Dağlı’yı kanlar içinde hareketsiz yatarken buldu. İhbarla gelen sağlık ekipleri, ağır yaralı Dağlı’yı Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırdı.
3 gündür yaşam savaşı veren Dağlı’nın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

 

 

ÖZGÜR DAĞLI KİMDİR?

 

Özgür Dağlı, 1974 yılında Antakya’da dünyaya geldi. İlk orta ve lise öğrenimi sonrası Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi (İngilizce) bölümüne başlayarak 1998 yılında tıp doktoru olarak mezun oldu. 2006 yılında ‘Yoğun Bakımda Hastane Enfeksiyonları Risk Faktörlerinin Belirlenmesi’ adlı tezini vererek Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı oldu. Aynı yıl ingilizce öğretmenliği sertifika programını tamamladı.

 

Mecburi hizmetini 2006-2009 yılları arasında Kilis Devlet Hastanesi’nde tamamladı. Bu yıllarda aynı zamanda Viral Hepatitle Savaşım Derneği il temsilciliği görevinde bulundu.

 

2009 yılında Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Derneği tarafından burslu olarak Portekiz’de yapılan yaz okuluna seçilerek eğitim aldı. 2010 yılında T.C Sağlık Bakanlığı tarafından açılan Başasistanlık sınavını kazanarak öğretim görevlisi olarak Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine atandı.

 

Aynı yıl Sağlık Bakanlığı yurt dışı bursu ile İngiltere’de Avian İnfluenza’nın antijenik ve genetik karekterizasyonu ve ileri analiz teknikleri konusunda Londra’da NIMRC’de (National Institution of Medical Research Center) eğitim gördü.

 

.

 



Anahtar Kelimeler: . . Özgür Dağlı hayatını kaybetti