Doç. Dr. Yasin Şahin, Yurtdışında Ülkemizi Başarı İle Temsil Ediyor...

Doç. Dr. Yasin Şahin, Yurtdışında Ülkemizi Başarı İle Temsil Ediyor...

1999 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp bölümünden mezun olan ve Çocuk Gastroenteroloji Uzmanlığını da 2016 yılında yine Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden alan Doç. Dr. Yasin Şahin akademik calışmalarına Doçentlik sonrası

1999 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp bölümünden mezun olan ve Çocuk Gastroenteroloji Uzmanlığını da 2016 yılında yine Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden alan Doç. Dr. Yasin Şahin akademik calışmalarına Doçentlik sonrasında da devam etmektedir. SCI ve SCI-E dergilerde birçok araştırma makalesi bulunmaktadır. SCI ve SCI-Expanded birçok dergide hakemlik yapmaktadır. Yaptığı akademik çalışmalar, atıflar,  SCI ve SCI-E dergilerdeki kaliteli hakemlikleri vs... gözönüne alınarak yapılan değerlendirme sonucunda Pubmed veri tabanında indexlenen World Journal of Clinical Pediatrics dergisi "Editorial Board Members" üyeliğine 4 yıllığına seçilmiştir.


Doç. Dr. Yasin Şahin "Akademik çalışmalarımda desteği ve katkısı olan tüm hocalarıma özellikle Cerrahpaşa Tıp Fakültesindeki hocalarıma çok teşekkür ediyorum.Sevgili hocalarım ve arkadaşlarım Pubmed de indexlenen dergimize makalelerinizi bekleriz" diye mesajını da iletmektedir.

 

Aynı zamanda Avrupa Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Derneği Çölyak Çalışma Grubu (ESPGHAN Working Group on Coeliac Disease Diagnosis) üyesidir ve  bu grupta ülkemizi yurtdışında temsil eden tek kişidir.


Doç. Dr. Yasin Şahin şu anda Medical Park Gaziantep Hastanesi'nde Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı olarak görev yapmaktadır.