Tarih: 02.09.2020 15:34

Dişhekimleri Covid-19 mücadelesinde ön cepheden seslendi: “Alkışlar; kaygı, güvensizlik ve tükenmişlik duygumuzu silmeye yetmiyor”

Facebook Twitter Linked-in

Bünyesindeki 9 bin 200 üyesiyle, Türkiye’nin en büyük diş hekimi odası olan İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO) Yönetim Kurulu, pandemi mücadelesinde ön cepheye sürülen meslektaşları için ses verdi. Filyasyon ekiplerinde görevli olan dişhekimlerinin sorunlarını ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri sunan bir bildiri yayınlayan İDO Yönetim Kurulu, Covid-19 pandemisi ile mücadelede filyasyonun görev tanımı dışında diş hekimlerine yaptırılmasının yanlış bir uygulama olduğunu açıkladı.

 

Pandemi sürecinde sağlık çalışanları arasında ölümlerin giderek arttığını ve durumu endişeyle izlediklerini kaydeden İstanbul Dişhekimleri Odası Başkan Vekili Tarık İşmen,“Alkışlar; kaygı, güvensizlik ve tükenmişlik duygumuzu silmeye yetmiyorUnutulmamalı ki; tüm koşullara rağmen özverili biçimde çalışmaktan ödün vermeyen sağlık çalışanları, hekim ve dişhekimleri, toplum sağlığının sigortasıdır. Enerjileri motivasyonları tükense de umutları tükenmez. Onlar bu fedakarlıkta yalnız bırakılmamalı ve sesleri duyulmalı. Tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte, halkımızı da sağlık çalışanlarımıza destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

 

İDO, Covid-19 tanısının meslek hastalığı ve iş kazası olarak kabul edilmesi, sağlık çalışanlarına rutin olarak test yapılması, performans sisteminden vazgeçilerek bütün sağlık çalışanlarına ekonomik kriz ve pandemi koşulları dikkate alınarak, emekliliğe yansıyacak şekilde maaş artışı yapılması çağrısında bulundu. Bildiride, yıllardır performans sistemi ile yıpranan sağlık çalışanlarının pandemide yaşanan sorunlar nedeniyle tükenmişliğe sürüklendiği, çok sayıda diş hekiminin istifa ya da emeklilik yolunu seçtiğini belirtilerek,yaşanan sorunlarla, bunlara yönelik çözüm önerileri şöyle sıralandı:
 

 

Covid 19 iş kazası olarak kabul edilmeli

İDO Yönetim Kurulu, bu sorunları sıraladıktan sonra, Sağlık Bakanlığı ve diğer ilgili kurumlara çağrı yaparak şunları talep etti:
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —