DİCLE ÜNİVERSİTESİ SORUŞTURMA DOSYASINI VERMEDİ! TBMM KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU “VERİLMELİ!” DEDİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ SORUŞTURMA DOSYASINI VERMEDİ! TBMM KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU “VERİLMELİ!” DEDİ

SİAHED Başkanı Dr. Özgür Aydın, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, konunun takipçisi olacaklarını yineledi. TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu "Verilmeli!" Dedi

 

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti ABD’de asistan olarak görev yaptığı esnada Siirt’te özel bir diş kliniğinde kendisini ortodonti uzmanı olarak tanıtan Dt. Sinan B. iddialara göre Tuğçe Nur AYDIN isimli hastanın mağduriyetine sebebiyet vermiş; mağdur vatandaş tarafından Dt. Sinan B. ve diğer arkadaşları hakkında Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Siirt Valiliği’ne, Ticaret Bakanlığı’na ve Dicle Üniversitesi’ne şikayette bulunulmuştu.

Sağlık Bakanlığı tarafından Dt. Sinan B. diğer ortodondistler ve çene cerrahı hakkında Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’na soruşturma izni verilmiş, Siirt Valiliği tarafından Sinan B’nin çalıştığı Siirt’teki diş kliniğine üç ceza birden verilmiş, Ticaret Bakanlığı tarafından Siirt’teki diş kliniğine reklamları durdurma cezası verilmiş ve aynı zamanda Dicle Üniversitesi Rektörlüğü de Dt. Sinan B. hakkında soruşturma başlatarak Dt. Sinan B’ye “Aylıktan Kesme Cezası” vermişti.

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü soruşturmayı tamamlamasına rağmen soruşturma sonucunu Tuğçe Nur AYDIN’a bildirmedi. Bunun üzerine Tuğçe Nur AYDIN hem soruşturma sonucunu hem de tüm soruşturma dosyasını “Bilgi Edinme Hakkı Kanunu” uyarınca Dicle Üniversitesi’nden talep etti. Bu talebi “Özel Hayatın Gizliliği”ni ihlal olarak değerlendiren üniversite yönetimi Tuğçe Nur AYDIN’ın başvurusunu reddetti. Bu reddi 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na muhalefet olarak gören vatandaş Tuğçe Nur AYDIN, üniversite kararını TBMM KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (KDK)’na taşıdı.

Türkiye Cumhuriyeti Kamu Baş Denetçisi Şeref MALKOÇ’un imzasıyla TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından verilen kararda Tuğçe Nur AYDIN’ın başvurusunda haklı olduğu değerlendirilerek başvurusu kabul edildi. Dicle Üniversitesi Rektörlüğü tarafından tüm soruşturma dosyasının Bilgi Edinme Hakkı kanunu uyarınca Tuğçe Nur AYDIN’a gönderilmesi tavsiyesinde bulunuldu.