Devlet Hastanesi'ni su bastı: Hastalar tahliye edildi

Devlet Hastanesi

Manisa Akhisar'da şiddetli yağış sonrası Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'ni su bastı. Hastalar tedbir amaçlı tahliye edilirken 13 hasta da başka hastaneye sevk edildi.

 

Manisa, kuvvetli yağışların esiri oldu. Akhisar ilçesinde etkili olan sağanak sonrası ilçenin büyük bir bölümü su altında kaldı.

 

Sağanak sonrasında sokaklar göle döndü, birçok bina ve iş yerini su bastı. Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi de su baskını yaşanan yerlerden biri oldu. Ekipler çalışmalarını sürdürürken hastanede de itfaiye ekipleri su tahliyesi yaptı.

 

 

HASTANE TAHLİYE EDİLDİ

 

Yağışlar sonrası Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde elektrikler kesilirken, hastalar ambulanslarla çevre ilçe ve il merkezindeki diğer hastanelere sevk edildi. İzmir, Afyon, Balıkesir ve Manisa’daki ambulanslar da takviye olarak ilçeye sevk edildi.

 

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 300 ihbar aldık ve bu ihbarlara MASKİ ekipleri, itfaiye ve AFAD ekipleri müdahale etti. Şu an hastanenin bodrum katında da yaklaşık 50 santimetre yüksekliğinde su var. Güvenlik amacıyla elektrikler kesildi ve durumu kritik olan 13 hastamız başka hastanelere sevk edildi. Yarından itibaren hasar tespit çalışmalarına başlanacak. Hasar tespitleri hem şehir merkezinde hem de tarım arazilerinde iki yönden çalışmalar yapılacak. Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre son 24 saatte 80 kilogram metrekareye yağış düşmüş. Bunun 60 kilogramı felaketin yaşandığı zaman aralığında. Tek tesellimiz yaralanma ve can kaybımızın olmaması.” dedi.