‘’DEPREMZEDELER KADERİNE TERK EDİLDİ’’

‘’DEPREMZEDELER KADERİNE TERK EDİLDİ’’

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, 6 Şubat depremi sonrası verilen sözlerinin tutulmadığını ve Gaziantep ve ilçelerindeki deprem mağdurlarının kaderine terk edildiğini ifade etti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, 6 Şubat depremi sonrası verilen sözlerinin tutulmadığını ve Gaziantep ve ilçelerindeki deprem mağdurlarının kaderine terk edildiğini ifade etti. İslâhiye ve Nurdağı başta olmak üzere kent merkezinde de evleri yıkılan vatandaşların yok sayıldığına dikkat çeken Meriç, ‘’Bu konuyu TBMM’ye taşıyacağım. Mağdur vatandaşlar rahat olsun yakından takip ediyoruz’’ dedi.

‘’BU ANLAYIŞ DEPREM KADAR ACI’’

Deprem sürecini iyi yönetmeyen AKP’nin deprem sonrasında da mağdurlara hak kayıpları yaşatmaya devam ettiğini belirten Meriç, ‘’İlk trajikomik vaka deprem yardımlarında yaşandı. Bazı ev sahipleri aldı bazıları alamadı. Denetimler yetersiz kaldı. Artçı şoklar devam ederken yeni binalar yapıldı. Bu yanlışlar silsilesi bugünde devam ediyor. Halen yerinde dönüşüm konusunda bir çözüm yok. Bu insanlar çadırda ve konteynerlerde ne zaman kadar yaşayacak? Bu anlayış deprem kadar acı verici. Cumhuriyet Halk Partisi olarak süreci yakından takip ediyoruz ve son depremzedemizin sorunu çözülene kadar konunun takipçisi olacağız’’ dedi.

‘’MAĞDUR VATANDAŞLARIMIZ MUHATAP BULAMIYORLAR’’

6 Şubat depreminde, Gaziantep merkez de tamamen yıkılan ve en fazla can kaybı yaşanan Ayşe Mehmet Polat sitesi sakinlerinden sayısız telefon aldığını dile getiren Meriç, ‘’Emniyet ve defterdarlık bu vatandaşlarımızdan liste istiyor. Listeler veriliyor. Depremin üzerinden 15 ay geçmesine rağmen hiçbir geri dönüş yapılmıyor. Nurdağı ve İslâhiye ilçelerimize de gittim. Aynı ilgisizlik orada da yaşanıyor. Her fırsatta İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın diyen AKP kurmayları, yaşam mücadelesi veren depremzedeleri görmüyor mu? Bu nasıl bir anlayış, bu nasıl bir vicdansızlıktır.

‘’YERİNDE DÖNÜŞÜM TRAJİ KOMİK BİR HAL ALDI’’

Depremde özellikle kent merkezinde kontrollü yıkımlarda dahi ölümlü kazalar yaşandığını ve bu alanlara yapılacak yerinde dönüşüm konutlarında belirsizliğin devem ettiğine vurgu yapan Meriç, şunları söyledi: ‘’Deprem sonrası kontrolsüz yıkımlar asbest tehlikesi ile vatandaşı karşı karşıya bıraktı. Bir operatör hayatını kaybetti. Yıkımlarda sınıfta kalan AKP, yerinde dönüşümlerde halen depremzedeleri oyalamaya devam ediyor. Gaziantep’in şu an öncelikli sorunu mağdur depremzedelerdir. Bu konudaki hak mağduriyetleri giderilmelidir. Kent yöneticileri acil olarak bir toplantı yaparak mağdur vatandaşlarımızı bilgilendirmelidir. TBMM’de bu konuyu gündeme getirerek ve sonuna kadar takip edeceğim.’’