Deniz Eliş serbest bırakıldı

Deniz Eliş serbest bırakıldı

Gaziantep’ten Bosna Hersek’e gezi amacıyla giden Deniz Eliş'in serbest bırakıldığı öğrenildi.

 

Gaziantep’ten Bosna Hersek’e gezi amacıyla giden Deniz Eliş ve onunla birlikte rehin tutulan grup, serbest bırakıldı.  

 

 

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç;

Mutluyuz, Girişimlerimiz Sonuç Verdi.

Gaziantep’ten Bosna Hersek’e gezi amacıyla giden Deniz Eliş ve onunla birlikte rehin tutulan grup, nihayet SERBEST BIRAKILDI. Şu anda ormanlık alandan kampa güvenli şekilde geçmelerini bekliyoruz. Deniz'in özgürlüğüne kavuşması, bugün aldığımız en güzel haberlerden biri oldu. Ailesiyle de görüştüm ve haberi bizzat teyit ettim.

Umuyoruz ki bir daha böyle üzücü olaylara tanıklık etmeyiz. Bu süreçte emeği geçen tüm yetkililere yürekten teşekkür ediyorum.

Gençlerimizin ülkemizi terk etmek yerine, onlara sahip çıkarak ülkemizi hep birlikte kalkındıracağımız günlere olan inancımızla yolumuza devam ediyoruz. 

 

 

NE OLMUŞTU?

 

Gaziantep'ten Bosna-Hersek’e giden Deniz Eliş isimli genç, 19 Eylül'de kimliği belirsiz bir grup tarafından kaçırıldı. Afgan olduğu iddia edilen bir grup tarafından kaçırılan Eliş için ailesinden önce bin euro talep eden çete, bu paranın gönderilmesinin ardından 10 bin euro daha fidye​ talep etti. Tgrt'nin haberine göre gencin ailesine videolar gönderen şahıslar paranın gönderilmemesi halinde Deniz Eliş'i öldürme tehdidinde bulundu.

CHP'li MERİÇ'TEN AİLEYE ZİYARET
CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Deniz Eliş’in ailesiyle Antep'in Karataş semtinde bir araya geldi. Anne İlknur Eliş ve baba Kemal Eliş, çocuklarının yaşamından kaygı duyduklarını belirterek yetkililerden çocuklarına kavuşabilmeleri için destek talebinde bulundu.

'BAKAN FİDAN'DAN OLAYIN ÜSTÜNE GİTMESİNİ İSTEDİK'
Meriç, ''Deniz Eliş hepimizin çocuğu. Ona ulaşmak, sağ salim Türkiye’ye getirilmesi için hepimiz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bugün öğreniyoruz ki bu çetenin elinde yalnızca Deniz kardeşimiz yok, onunla birlikte 15 kişi daha rehin alınmış durumda. İçlerinde bir Türk çift ve bebekleri olan bir aile de bulunuyor. Bugün hem Dışişleri Bakanımızla, hem Bosna Hersek Büyükelçimizle hem de Banja Luka Başkonsolosumuzla görüştük. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan olayın üstüne gitmesini, bir an önce evladımızın ailesine kavuşturulmasını istedik” açıklamasında bulundu.

'ÇETE TARAFINDAN ŞİDDETE MARUZ KALDI'
ANKA'nın haberine göre Meriç, baba Kemal Eliş’in çocuklarının 19 Eylül günü Bosna Hersek’te bir grup tarafından alıkonulduğunu, beş gündür rehin tutulduğunu, Deniz Eliş’e işkence yapılarak para istendiğini, gönderilmediği takdirde çocuklarının ölümle tehdit edildiğini ifade ettiğini aktardı. Meriç, ''Aileye gönderilen ses kayıtları, Deniz evladımızı rehin alan çete tarafından şiddete maruz kaldığını gösteriyor. Bu zorbalığa karşı seyirci kalmayacağız. Dışişleri Bakanlığımız ve elçiliğimiz de devreye girdi, inanıyorum ki Deniz Eliş bir an önce anne babasına kavuşacak. Ailemizin yanındayız, elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.



Anahtar Kelimeler: Deniz serbest bırakıldı