Çocuklarda İdrar Yolları Taş Hastalıkları Tedavisi Medical Point Gaziantep’te
Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Ürolojisi Op. Dr. Akın Karagözoğlu, bebek ve çocuklarda büyüklerde olduğu gibi, idrar yolu taş hastalıkları olabildiğine dikkat çekti.
Bebek ve çocuklarda taş hastalıkları hakkında bilgiler veren Op. Dr. Akın Karagözoğlu sözlerine şöyle devam etti.’’ Bebek ve çocuklarda taş hastalıkları genellikle anneler tarafından fark edilmektedir. Bebeğin bezinde pembe, kırmızı lekeler görülmesi ve bebekte anlamsız huzursuzluk ile fark edilir. Çocukluk çağında ise karın ağrısı, bulantı kusma, idrarda kanama yapabilmektedir. Bu şikayetlerle başvuran hastaların ultrason kontrollerinde böbrek yerleşimli taş saptandığında ESWL dediğimiz şok dalgaları ile taş kırma girişimleri, idrar kanalına düşen taşlar için ise endoskopik girişimler gerekebilmektedir. Bu müdahaleler tamamen kapalı olarak gerçekleştirilmektedir. Bebeklere uygun çok ince endoskopik aletler ile taşın bulunduğu yere kadar gidilmekte, taş görülerek lazer enerjisi ile kırılmakta ve kırılan parçalar dışarıya çıkarılmaktadır. Çocuklarda böbrek daha hareketli ve küçüktür, idrar kanalı ince ve bilhassa üst üreter duvarı zayıf olduğu için taş, çocuk girişimleri konusunda deneyimli olan hekimler tarafından gerçekleştirilmelidir. Tersi bir durumda, hayati risk taşıyan ciddi sorunlar görülebilir. Bu nedenle çocuklarında taş saptanan ailelerin bir çocuk ürolojisi uzmanına başvurması uygun olacaktır.’’ dedi.
-
1
Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk Milletine büyük saygısızlık
-
2
SANKO ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ GENEL MÜDÜRÜ DR. KİLECİ: “14 MART TIP BAYRAMI, MESLEĞE ADANMIŞLIK VE İNSAN HAYATINA VERİLEN DEĞERİN SİMGESİDİR”
-
3
ASİD GENEL BAŞKANI DR. YILDIRIM: “TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARI, BÜYÜK BİR SORUMLULUK BİLİNCİYLE GÖREV YAPMAKTADIR”
-
4
SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI: “BİLGİ, SABIR VE ÖZVERİYLE İNSAN HAYATINA DOKUNAN HEKİMLERİMİZ, TOPLUMUN EN DEĞERLİ NEFERLERİDİR”
-
5
SANKO ÜNİVERSİTESİNDE “MEHMET AKİF’İ YENİDEN ANLAMAK” BAŞLIKLI KONFERANS DÜZENLENDİ
-
6
Doktor ile hasta arasında yaşanan tartışma kamerada...
-
7
Füze havada imha edildi
-
8
Güçyetmez: “Mühendise yönelen namlu, bilim ve tekniği hedef almıştır”
-
9
25 Aralık Devlet Hastanesi Personeli Mehmet Kayhan Hayatını Kaybetti
-
10
SANKO OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİN JİMNASTİK BAŞARISI

