Can Atalay’ın milletvekilliği düşürülüyor
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta yaptığı açıklamada "Can Atalay kararı bugün ya da bu hafta Meclis'te okunarak milletvekilliği düşecek." ifadelerini kullandı.
Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın TİP milletvekili Can Atalay ile ilgili aldığı kararların ardından gözler Meclis'e çevrildi.
"MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞECEK"
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Can Atalay kararının bu hafta TBMM'de okutulmasını planladıklarını açıkladı.
Usta, "Can Atalay kararı bugün veya bu hafta Meclis'te okunarak milletvekilliği düşecek." şeklinde konuştu..
NE OLMUŞTU?
Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Can Atalay hakkında “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” yönlerinden verilen hak ihlali kararına uyulmaması nedeniyle yapılan iki başvuruda da hak ‘hak ihlali’ kararı vermişti.
21 Aralık’ta İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşan ikinci karar mahkeme tarafından bir önceki kararda olduğu gibi Yargıtay'a gönderilmişti.
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince verilen ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığını, bu bağlamda Anayasa'nın 153/6. Maddesi kapsamında uygulanabilecek bir kararın var olmadığını belirterek Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyulmamasına karar vermişti.
-
1
Deprem acısından, ikiz bebek sevincine
-
2
Bayram kana bulandı 3 ölü
-
3
Psikiyatri camiasının acı günü
-
4
Doktor ölümden döndü
-
5
Dr İpek Köroğlu şifa ile taburcu oldu
-
6
Defa Life Hospital’da Bayram Kutlaması
-
7
ASİD GENEL BAŞKANI DR. YILDIRIM: “BAYRAMI SEVGİ, HUZUR VE ANLAYIŞ İÇERİSİNDE YAŞAMAYA TOPLUM OLARAK HEPİMİZİN İHTİYACI VAR”
-
8
SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI: “BAYRAMLAR BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMAYI PEKİŞTİREN ÖZEL GÜNLERDİR”
-
9
GAÜN Hastanesi’nde Bayramlaşma Töreni
-
10
Ambulans kazasında 1 sağlık çalışanı hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

