Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi Hemşirelerinin Bilimsel Yayın Başarısı
Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan hemşireler; yoğun çalışma tempolarının yanı sıra bilimsel çalışmalar ve akademik yayınlarıyla da sağlık alanına önemli katkılar sunuyorlar.
Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan hemşireler; yoğun çalışma tempolarının yanı sıra bilimsel çalışmalar ve akademik yayınlarıyla da sağlık alanına önemli katkılar sunuyorlar. Uluslararası Q1 kategorisindeki en saygın dergilerde 2025 yılı içerisinde yayın yaparak üstün başarı gösteren hemşireler hastane yönetimi tarafından teşekkür belgeleri sunularak onurlandırıldı.
Başhekim Prof. Dr. Halil Sağlam ve Hastane Başhemşiresi Uzm. Hemşire Fatma Düzgün, hemşirelerin bilimsel ve mesleki çalışmalarını yakından destekliyor. Yapılan araştırmalar, eğitimler ve akademik yayınların sağlık hizmetlerinin kalitesini artırdığını vurgulayan yöneticiler, hemşirelerin gelişimi için her türlü desteğin süreceğini ifade ediyor.

Enfeksiyon Kontrol Komitesi’nden Uzman Hemşire Gül ÇALIŞKAN’ın, “Impact of ceftazidime avibactam on colonization by carbapenem resistant Enterobacterales during treatment of related infections” isimli çalışması 29.09.2025 tarihinde uluslararası Q1 kategorisinde yer alan Scientific Reports dergisinde yayınlanmıştır.

Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Kemoterapi Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Saliha MACUN‘un, ” Yetişkin Onkoloji Hastalarında Periferik İnvaziv Kanülasyonun Ağrı, Korku ve Hasta Memmuniyeti Üzerine Etkisi” başlıklı çalışması 30.03.2025 tarihinde Q1 kategorisinde yer alan ve Almanya merkezli Springer-Verlag GmbH yayınevine ait uluslararası bir dergide yayınlanmıştır.

Uludağ Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başhemşiresi Uzman Hemşire Semure Zengi, Endokrin Klinik Sorumlu Hemşiresi Uzman Hemşire Suzan Adalı, Diyabet Eğitim Hemşiresi Hülya Ek'in “Diyabetik Ayak Nedeni ile Hastaneye Başvuran Hastaların Klinik Durumlarına Pandeminin Etkisi: Retrospektif Çalışma” başlıklı çalışmaları 26.08.2025 tarihinde Q1 kategorisinde Journal of Clinical Medicine dergisinde yayınlanmıştır.

Genel Cerrahi Yoğun Bakım Ünitemizde görev yapan Uzman Hemşire Dilan Ayhan'ın "Yoğun Bakım Hemşirelerinin El Hijyeni Eğitiminde Kripatrick Modeline Göre Floresan Sabitleme Girişiminin İncelenmesi: Randomize Kontrollü Çalışma" adlı çalışması Q1 kategorisindeki Nursing in Critical Care dergisinde 05.11.2025 tarihinde yayınlanmıştır.
-
1
ASİD GENEL BAŞKANI DR. YILDIRIM: “BAYRAMI SEVGİ, HUZUR VE ANLAYIŞ İÇERİSİNDE YAŞAMAYA TOPLUM OLARAK HEPİMİZİN İHTİYACI VAR”
-
2
SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. DAĞLI: “BAYRAMLAR BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMAYI PEKİŞTİREN ÖZEL GÜNLERDİR”
-
3
GAÜN Hastanesi’nde Bayramlaşma Töreni
-
4
Ambulans kazasında 1 sağlık çalışanı hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
-
5
RAMAZAN BAYRAMI’NDA ÇOCUKLARIN BESLENMESİNE DİKKAT
-
6
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Çanakkale Deniz Zaferi ve İstiklal Marşı Ruhu Anlatıldı
-
7
Adana’da Yoğun Bakıma Alınan Dr. Şule Gül Aydın Taburcu Oldu
-
8
Fatma Şahin’den Tabip Odasına Ziyaret
-
9
Hastadan 360 bin TL fazla para alan özel hastaneye emsal niteliğinde karar
-
10
Dr. Murat Topoğlu’nun oğlu hayatını kaybetti

