Bodrum'daki aile sağlık merkezinde doktor ve hasta arasında kavga çıktı! Doktorun kalbi durdu , yoğun bakıma alındı

Bodrum

Muğla Bodrum 12 Nolu Ortakent ASM doktoru, Aile Hekimi Dr. Mustafa Hürkal TEZVAR, muayene olmak üzere gelen misafir hasta ve hasta yakını tarafından bugün poliklinikte yaşanan tartışma sonucu kalp krizi geçirdi, kalbi durdu.

 

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, ateş şikayeti nedeniyle aile sağlık merkezine gelen E. S. (55) ile Dr. Mustafa Hürkal Tezvar arasında yaşanan tartışma yumruklu kavgaya dönüştü. Karşılıklı darp olayının ardından fenalaşan Dr. Tezvar, kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavisi süren doktorun hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Polis olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına aldı. 

Mugla Tabip Odasından basın açıklaması 

 

Muğla Bodrum 12 Nolu Ortakent Aile Sağlığı merkezi’nde bugün bir meslektaşımız Dr Mustafa Hürkal Tezvar hasta ve yakınları ile yaşanan tartışma sonrası fenalaşmış, kalp hastalığı ve kalp pili bulunan meslektaşımızın ilk müdahalesi aynı ASM’de çalışan diğer meslektaşlarımız tarafından yapılmış ve sonrasında en yakın hastaneye sevki sağlanmıştır. Halen yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir. Sağlıkta şiddetin bir meslektaşımızı daha aramızdan almasına izin vermeyeceğiz. Sağlıkta şiddet durana kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Yarın (30.07.2024) Muğla ili Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan 1.basamak hekimleri olarak iş bırakıyoruz. hekimleri bitmeyen şiddeti protesto etmek için G(ö)REV’e çağırıyoruz.

Şiddete karşı sesimizi haykırmak için tüm meslektaşlarımızı 30.07.2024 saat 12.00’de Ortakent ASM önünde yapacağımız basın açıklamasına bekliyoruz

 

Hekim Birliği

Hekimler iş bırakıyor!
Şiddete sessiz kalmıyoruz!

Bugün Bodrum 12 No’lu Ortakent ASM’de görev yapan meslektaşımız Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, ateş şikayeti ile gelen bir hasta ve yakınları ile yaşanan tartışma sonucunda şiddete maruz kalmış ve arrest olmuştur.

Kalp hastası olan ve kalp pili bulunan Dr. Tezvar, ilk müdahalenin ardından Acıbadem Hastanesi’ne sevk edilmiştir. İki kez arrest olan Meslektaşımız, entübe olarak yoğun bakıma alınmıştır.

Hekime yönelik şiddetin sona ermesi ve bu konuda etkili adımlar atılması için 30.07.2024 Salı günü Muğla genelinde iş bırakma kararı aldık.

Hekime yönelik şiddet sona erene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

#HekimeŞiddeteSıfırTolerans
#BirlikteGüçlüyüz
#GelinBirlikOlalım

 

Muğla Bodrum 12 Nolu Ortakent ASM doktoru, Aile Hekimi üyemiz Dr. Mustafa Hürkal TEZVAR, muayene olmak üzere gelen misafir hasta ve hasta yakını tarafından bugün (29.07.2024) poliklinikte yaşanan tartışma sonucu 112 ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılarak hastaneye kaldırılmıştır. Yoğun bakımda uyutularak tedavisi devam etmektedir.

Etkin şiddet yasaları derhal çıkarılmalı ve sağlık emekçilerinin güvenliği sağlanmalıdır.  @sesgenelmerkezi

Bodrum'daki aile sağlık merkezinde doktor ve hasta arasında kavga çıktı! Doktor yoğun bakıma alındı Olay, saat 15.30 sıralarında Ortakent Mahallesi 12 No’lu Aile Sağlık Merkezi'nde meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul’da yaşayan ve ailesiyle birlikte tatile gelen E. S. (55), ateş şikayeti nedeniyle kız kardeşi Ö.S.A. (48) ile birlikte aile sağlık merkezine gitti. SÖZLÜ TARTIŞMA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ Misafir girişi yaptıktan sonra E. S., içeride hastası bulunan Doktor Mustafa Hürkal Tezvar’ın muayene odasına girdi. Tezvar iddiaya göre ateşi bulunan E. S.’ye hastaneye gitmesini söyledi. E. S. ise burada tedavi edilmesini istedi. Doktor Tezvar ile hasta E. S. arasında yaşanan sözlü tartışmada taraflar birbirlerini karşılıklı olarak darbetti. Yaşanan kavga, gürültü üzerine odaya giren hasta yakınları ve aile sağlık merkezinde çalışanlar personel tarafından sonlandırıldı. 

 

DOKTORUN HAYATİ TEHLİKESİ BULUNUYOR 

Olay sırasında fenalaşan Dr. Tezvar, yere yığıldı. Tezvar’a ilk müdahaleyi mesai arkadaşları yaparken ihbar üzerine bölgeye ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince kalp masajı yapılan Dr. Tezvar, ambulansla bölgedeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri E. S. ve kız kardeşi Ö.S.A.’yı gözaltına alarak, Yalıkavak Polis Merkezi Amirliği'ne götürdü.

Muğla Bodrum 12 Nolu Ortakent Aile Sağlığı merkezi’nde bugün bir meslektaşımız Dr Mustafa Hürkal Tezvar hasta ve yakınları ile yaşanan tartışma sonrası fenalaşmış, kalp hastalığı ve kalp pili bulunan meslektaşımızın ilk müdahalesi aynı ASM’de çalışan diğer meslektaşlarımız tarafından yapılmış ve sonrasında en yakın hastaneye sevki sağlanmıştır. Halen yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir. Sağlıkta şiddetin bir meslektaşımızı daha aramızdan almasına izin vermeyeceğiz. Sağlıkta şiddet durana kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Yarın (30.07.2024) Muğla ili Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan 1.basamak hekimleri olarak iş bırakıyoruz. hekimleri bitmeyen şiddeti protesto etmek için G(ö)REV’e çağırıyoruz. BDS, Ahesen, SES, Genel sağlık iş, Hekimbirliği , Muğlahed, Muğlased, Muğla Tabip Odası, Birlik sağlık Sen iş bırakma kararı alanlar, TTB merkez konseyi yarın Bodrum'da olacak, diğer sendika yöneticileri de aramızda olacaklar.

Şiddete karşı sesimizi haykırmak için tüm meslektaşlarımızı 30.07.2024 saat 12.00’de Ortakent ASM önünde yapacağımız basın açıklamasına bekliyoruz.

SAYIN BAKAN "ÖNCELİĞİMİZ BİRİNCİ SIRADA HASTA MEMNUNİYETİDİR" DERSENİZ SONUÇ BÖYLE OLUYOR. ( Dr. Can ) 

MUĞLA'DA HEKİMLER İŞ BIRAKIYOR

Sendikadan yapılan açıklamada, "Sağlık alanında çalışanların maruz kaldığı her türlü şiddet için halen gerekli, yeterli, etkin ve caydırıcı önlem ve cezai uygulamalar yapılmamıştır. Sağlıkta şiddete karşı önlem ve kanuni tedbir alınması taleplerimiz karşılık bulmamıştır. Haklı talebimizi tekrar iletmek ve gereken müdahalelerin yapılması, suçluların gereken cezaları alması için 30 Temmuz 2024 Salı günü Muğla'da bir gün iş bırakma kararı alınmıştır" denildi.

"SAĞLIKTA ŞİDDET ÇÖZÜLEMİYOR"

Birlik ve Dayanışma Sendikası 3. Şube Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazgan, meslektaşı Dr. Tezvar'ın şiddete uğramasından ötürü büyük üzüntü duyduklarını aktardı.

Eryazgan, "'Sağlıkta Şiddet Yasası'nın 10'uncu yılında, kanunların yetersizliği ve uygulamadaki eksiklikler ile siyasetin bu konuyu layıkıyla ele alamaması nedeniyle sağlıkta şiddet çözülemiyor" dedi.

SAĞLIK BAKANI MEMİŞOĞLU'NA ÇAĞRI

Eryazgan, "Aksine yasa can almaya ve can yakmaya devam ediyor. Şu anda Bodrum'da saldırı nedeniyle kalp krizi geçirip yoğun bakımda yatan arkadaşımızın kalbi oradaki hekimlerin sayesinde tekrar çalıştırıldı. Sağlık Bakanlığı, popülist yaklaşımlardan ve siyasetten uzak durmalı. Sağlık hizmeti pozitif bir bilimdir, bunların uygulanması gerekir. Birinci Basamak Birlik ve Dayanışma Sendikası olarak bu olaya tepki göstermek için Muğla ilinde bir günlük iş bırakma kararını tüm meslek örgütleriyle beraber aldık. Devamında da bu işin takipçisi olacağız. Sağlık okuryazarlığının artırılabilmesi için uygun kanunlar getirilmeli. Adliyede ya da emniyette kamu görevlisine uygunsuz şekilde davranıldığında eğer kişiler tutuklanıyorsa, bir hekime de uygun biçimde davranıldığında suçun yaptırımı bu olmalıdır ve kamuoyu bunu çok iyi bilmeli. Tüm bunlar meslek örgütlerinin önerilerinden geçiyor. Sayın Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na çağrımız bu meslek örgütlerinin önerilerini dikkate almasıdır."

 

MUĞLA’DA AİLE HEKİMİNE ŞİDDET SONUCU HEKİMİN KALBİ DURDU

Muğla’nın Bodrum ilçesinde görevli bulunduğu Aile Sağlığı Merkezi’nde bir hasta ve kardeşinin saldırısına uğrayan aile hekiminin kalbi durdu. Aile hekimi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı, saldırganlar da yakalandı. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, “Aile hekimleri olarak, zor çalışma şartları, uygunsuz hukuksuz kışkırtılmış hasta talepleri ve bitmek bilmeyen angaryalar ile mücadele ederken, şiddet olaylarının yaşanmasını kabul etmiyoruz” diyerek Federasyon olarak olayı kınadıklarını belirtti.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’ndeki 12 nolu Ortakent Aile Sağlığı Merkezi'nde bugün (29 Temmuz) öğle saatlerinde 40 yaşındaki bir hasta, ateş şikayetiyle başvuru yaptı. Muayeneden hemen sonra hasta ve beraberindeki kız kardeşi, Aile Hekimi Tezvar ile tartışmaya başladı ve Dr. Tezvar’ın darp edildiği ileri sürüldü. Fenalaşarak bayılan 63 yaşındaki Dr. Tezvar'ın kalp hastası olduğu ve kalbinin durduğu öğrenildi. 112 acil servis ekibi ile Bodrum’da özel bir hastaneye sevk edilen Dr. Tezvar entübe edilip anjiyo yapılarak yoğun bakıma alındı. Doktora saldıran hasta ve kardeşi gözaltına alındı.

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, Aile Hekimi meslektaşımız Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, hasta ve hasta yakını şiddetine maruz kalmıştır. Bilinen kardiyak hastalıkları bulunan meslektaşımız olay yerinde fenalaşmış, arrest olmuş ve hastaneye 112 aracılığıyla götürülerek acil anjiyoya alınmak zorunda kalmıştır. Şu an yoğun bakımda olan ve hayati tehlikesi devam eden Dr. Tezvar’a acil şifalar diliyoruz” dedi.

Dr. Nehir, “bizler hastalarımızın ve ülkemizin sağlığını korumak için büyük bir fedakârlık gösterirken; fedakarlığımızın karşılığı şiddet olmamalıdır. Hekime yönelik şiddet, hiçbir gerekçeyle mazur görülemez. Mevcut hukuki düzenlemelerin caydırıcılığı yetersizdir. Önlemlerin ve yaptırımların artırılması gerekmektedir” diyerek sağlıkta şiddetin sadece hekimlerin ve sağlık çalışanlarının değil ülkemizin sorunu olduğuna dikkat çekti. “Sağlıkta şiddete dur demek için hep birlikte hareket edilmelidir. Sağlıkta şiddet olaylarının son bulması için Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı gerekli önlemleri bir an önce almalıdır. Aile sağlığı merkezlerinin ve çalışanlarının iş güvenliği sağlanmalıdır.”

Dr. Türkü Yağmur Nehir, can güvenliklerinin sağlanmadığı ve insani çalışma ortamlarının oluşturulmadığı şartlarda çalışmak istemediklerinin de altını çizdi.

 

MUĞLA’DA AİLE HEKİMİNE ŞİDDET SONUCU

HEKİMİN KALBİ DURDU YAŞAM SAVAŞI VERİYOR

 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde görevli bulunduğu Aile Sağlığı Merkezi’nde bir hasta ve kardeşinin saldırısına uğrayan aile hekiminin kalbi durdu. Aile hekimi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı, saldırganlar da yakalandı. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, “Aile hekimleri olarak, zor çalışma şartları, uygunsuz hukuksuz kışkırtılmış hasta talepleri ve bitmek bilmeyen angaryalar ile mücadele ederken, şiddet olaylarının yaşanmasını kabul etmiyoruz bu nedenle Muğla’da bir basın açıklaması yapmak ve 1 gün iş bırakmak üzere toplandık” diyerek Federasyon olarak olayı kınadıklarını belirtti.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’nde hasta ve yakını ile tartışan ve darp edildiği de öne sürülen kalp hastası Dr. Tezvar'ın kalbi durmuştu. 112 acil servis ekibi ile Bodrum’da özel bir hastaneye sevk edilerek entübe edilen ve anjiyo yapılan aile hekimi yoğun bakıma alınırken hekime saldıran hasta ve kardeşi gözaltına alınmıştı.

Aile Hekimleri sağlık çalışanlarına şiddeti kınamak üzere olayın gerçekleştiği Aile Sağlığı Merkezi önünde toplandı, basın açıklaması yaparak 1 gün süreyle iş bıraktıklarını açıkladı. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) başta olmak üzere eyleme birçok STK’yı temsilen Aile Hekimleri katıldı.

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, Aile Hekimi meslektaşımız Dr. Mustafa Hürkal Tezvar, hasta ve hasta yakını şiddetine maruz kalmıştır. Bilinen kardiyak hastalıkları bulunan meslektaşımız olay yerinde fenalaşmış, arrest olmuş ve hastaneye 112 aracılığıyla götürülerek acil anjiyoya alınmak zorunda kalmıştır. Şu an yoğun bakımda olan meslektaşımızın hayati tehlikesi devam ediyor” dedi.

Dr. Nehir, “bizler hastalarımızın ve ülkemizin sağlığını korumak için büyük bir fedakârlık gösterirken; fedakarlığımızın karşılığı şiddet olmamalıdır. Hekime yönelik şiddet, hiçbir gerekçeyle mazur görülemez. Mevcut hukuki düzenlemelerin caydırıcılığı yetersizdir. Önlemlerin ve yaptırımların artırılması gerekmektedir” diyerek sağlıkta şiddetin sadece hekimlerin ve sağlık çalışanlarının değil ülkemizin sorunu olduğuna dikkat çekti. “Sağlıkta şiddete dur demek için hep birlikte hareket edilmelidir. Sağlıkta şiddet olaylarının son bulması için Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı gerekli önlemleri bir an önce almalıdır. Aile sağlığı merkezlerinin ve çalışanlarının iş güvenliği sağlanmalıdır.”

Dr. Nehir sözlerine şöyle devam etti. “Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artık dayanılmaz boyutlara ulaştığını ve bu durumun meslektaşlarımız üzerinde büyük bir psikolojik baskı oluşturduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Zor çalışma şartları, uygunsuz ve hukuksuz taleplerle mücadele eden aile hekimleri ve sağlık çalışanları, her gün idarenin ve yüzlerce hastanın taleplerine yanıt vermeye çalışırken, aynı zamanda şiddet riskiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu durum, sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve kalitesi açısından büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Sağlıkta şiddet, sadece bireysel bir sorun değil, toplumsal bir sorundur. Mevcut hukuki düzenlemelerin caydırıcılığı yetersiz kalmakta, şiddet olaylarının önlenmesi için daha etkili önlemlerin alınması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na, sağlık çalışanlarının can güvenliğini ve insani çalışma koşullarını sağlamak için acil adımlar atmaları çağrısında bulunuyoruz. Aile sağlığı merkezlerinin ve çalışanlarının iş güvenliği sağlanmalı, şiddete karşı caydırıcı önlemler artırılmalıdır. Aile sağlığı merkezlerinde yalnızlığımıza terk edildik; tükeniyoruz, tükendik.”

“Bu vesileyle, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınıyor, meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Sağlıkta şiddete hayır diyoruz ve bu sorunun çözümü için tüm sağlık STK'larını ve çalışanlarını ortak hareket etmeye davet ediyoruz. Sayın Bakanımızın iletişime açık tavrını takdirle karşılıyor ve sorunlarımız ile ilgili konuşabilmek için açık çağrıda bulunuyoruz. Sağlıkta şiddet ile ilgili somut adımlar atılmasını bekliyoruz.”

Dr. Türkü Yağmur Nehir, can güvenliklerinin sağlanmadığı ve insani çalışma ortamlarının oluşturulmadığı şartlarda çalışmak istemediklerinin de altını çizdi.