Bildiri Ödülü

7. Uluslararası 17. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi'nde "Geri Ödeme Listesinde Olmayan Tıbbi Sarf Malzemelerin Stok Analizi" isimli çalışmaları birincilik ödülüne layık görülmüştür.

BİLİM 21.10.2024 21:33:00 0
Bildiri Ödülü

Bildiri Ödülü 
Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Vahit Yiğit ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Yönetimi öğretim üyesi Doç. Dr. İsa Gül sözel bildiri ödülü kazanmanın gururunu yaşıyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 7. Uluslararası 17. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi'nde "Geri Ödeme Listesinde Olmayan Tıbbi Sarf Malzemelerin Stok Analizi" isimli çalışmaları birincilik ödülüne layık görülmüştür. 
Yapılan çalışmada, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hastanelerin satın aldığı tıbbi sarf malzemelerin yaklaşık %60’nın geri ödemesini yaptığı tespit etmiştir. Geri ödeme listesinde olmayan (eldiven, enjektör, cerrahi iplikler, maskeler ve her türlü laboratuvar malzemesi gibi birçok malzeme)  tıbbı malzemelerin hastane stok maliyeti içindeki oranı oldukça yüksektir. Bu durum hastanelerin gelir-gider durumunu ve finansal sürdürülebilirliğini etkilemektedir. Bu nedenle geri ödeme listesinde olmayan tıbbi malzemelerin finansmanı için SGK ilave kaynak aktarmalıdır. Ayrıca hastanelerin bu malzemeleri düşük maliyet ile tedarik etmeleri ve gereksiz kullanımı engelleyecek etkin malzeme yönetim sistemleri kurmaları önerilmektedir. Kongre düzenleme ve değerlendirme kuruluna teşekkür ederiz.


Anahtar Kelimeler: Bildiri Ödülü