Berko İlaç Çalışanlarıyla Gücüne Güç Katıyor

40. yılını kutlayan ve “40. Yılda Yeni Ufuklar” sloganıyla geleceğe sağlam adımlarla ilerleyen Berko İlaç, sağlığa kattığı değeri geleceğe taşıyacak olan ekibini güçlendirmeye devam ediyor.

SAĞLIK 10.09.2024 08:24:00 0
Berko İlaç Çalışanlarıyla Gücüne Güç Katıyor

 

 Berko İlaç Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Müdürü olarak görev yapan Uzm. Ecz. Sinem Şahin, Strateji, İş Geliştirme, Ruhsatlandırma ve Pazar Erişim Direktörü olarak atanırken; Berko İlaç Muhasebe Müdürü Erol Genç, Teknik Hizmetler Müdürü Barış Demirkol, İş Geliştirme ve Proje Yöneticisi Dr. Güneş Yıldırım Akdeniz, Süreç Yöneticisi Tuğçe Yamalı ve İdari İşler Yöneticisi Aylin Saylam Berko İlaç’a katılan isimler.

 

 

Uzm. Ecz. Sinem ŞAHİN

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 2006 yılında mezun olan Sinem Şahin, ilaç endüstrisinde çalışmaya başladı ve eş zamanlı olarak İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji ana bilim dalında tezli yüksek lisansını tamamladı. 2020 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji anabilim dalında başladığı doktora eğitimine halen devam ediyor. 2006-2016 yılları arasında Ali Raif, Sanovel, Abdi İbrahim, Deva İlaç’ta Ar-Ge departmanlarında analitik geliştirme ve formülasyon geliştirme birimlerinde çeşitli kademelerde çalıştı. 2016- 2023 yılları arasında Sanofi, Onko & Koçsel ve Genveon İlaç’ta Ar-Ge departmanlarında üst düzey yönetici olarak görev yapan ve Eylül 2023’te Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Müdürü olarak Berko İlaç’a katılan Sinem Şahin, Strateji, İş Geliştirme, Ruhsatlandırma ve Pazar Erişim Direktörü olarak atandı.

 

Erol GENÇ

Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezun olan Erol Genç, iş yaşamına 2004-2007 yılları arasında muhasebe sorumlusu olarak başladı. 2008-2011 yılları arasında Arkas Holding bünyesinde muhasebe uzmanı olarak çalıştıktan sonra, 2011 yılında Actavis İlaç’ta muhasebe uzmanı olarak geçiş yapan Genç, Actavis – Allergan ve Allergan – Abbvie birleşmelerinde muhasebe şefi ve muhasebe müdürü olarak görev aldı. Aralık 2023 tarihinde Berko İlaç’a katılan Erol Genç, Muhasebe Müdürü olarak görev yapıyor. Genç, evli ve 2 çocuk babasıdır. 

 

Barış DEMİRKOL 

Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliğin bölümünden mezun olan Barış Demirkol, sonrasında Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesinde MBA’ini tamamladı. İş hayatına 2000-2007 yılları arasında Hoechst Marion Roussell’da mühendislik departmanında çalışarak başlayan Demirkol, 2007-2019 yılları arasında Novartis’te kariyerine devam etti. Son olarak 2019-2024 yılları arasında Bilim İlaç Çerkezköy Tesislerinde çalışmış olan Barış Demirkol, Temmuz 2024’te Berko İlaç Teknik Hizmetler Müdürü olarak göreve başladı.

 

Dr. Güneş YILDIRIM AKDENİZ

Kocaeli Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümünden 2009 yılında mezun olan Güneş Yıldırım Akdeniz, 2010 yılında ilaç sektöründe işe başladı ve işle paralel olarak Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya anabilim dalında tezli yüksek lisans eğitimini 2013 yılında, aynı bölümdeki doktora eğitimini ise 2020 yılında tamamladı. 2010-2022 yılları arasında sırasıyla Münir Şahin İlaç, Bilim İlaç, Onko İlaç ve Akka Technologies firmalarında ağırlıklı olarak Ar-Ge formülasyon ve proje yönetimi rolleri olmak üzere çeşitli kademelerde görev yaptı. Akdeniz, Sabancı Üniversitesi Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik bölümünde ve bir süre Berlin’deki Max Delbrück Center for Molecular Medicine Enstitüsünde misafir araştırmacı olarak yürüttüğü göreviyle birlikte toplamda iki sene doktora sonrası araştırma çalışmalarını tamamladı. Güneş Yıldırım Akdeniz, Temmuz 2024 itibarıyla Berko İlaç İş Geliştirme ve Proje Yöneticisi olarak atandı.

 

Tuğçe YAMALI

Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Tuğçe Yamalı, iş yaşamına otomotiv ana üreticilerine üretim yapan bir firmada imalat mühendisi olarak başladı. 2013 yılında Volkswagen’in direkt tedarikçilerinden olan Tekno Kauçuk’ta ileri mühendislik projeleri bölümünde ürün mühendisi olarak yeni ürün devreye alma projeleri yönetti. 2015-2016 yılları arasında kalite yöneticiliği yaptıktan sonra, 2016-2021 yıllarında başta otomotiv endüstrisi olmak üzere birçok firmaya kalite kontrol, üretim destek, proses geliştirme, proses iyileştirme, yalın üretim konularında destek veren firmaya kurucu ortak oldu. 2021-2024 yılları arasında Gemak grup şirketlerinde kıdemli süreç geliştirme ve iç kontrol mühendisi olarak çalışmış olan Tuğçe Yamalı, Ağustos 2024 itibarıyla Berko İlaç’a Süreç Yöneticisi olarak katıldı.

 

Aylin SAYLAM

Anadolu Üniversitesi İşletme lisans eğitimi ardından, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde İşletme yüksek lisansını tamamlayan Aylin Saylam, çalışma hayatına 2002 yılında GlaxoSmithKline’da idari işler uzmanı olarak başladı. Sonrasında 2012-2018 yılları arasında Beta Kimya ve Tadım Gıda’da idari işler alanında görev aldı. Son olarak 2019-2024 yılları arasında Bilişim Vadisi Teknopark’ta 5 yıla yakın süre idari işler müdürü olarak görev yapan Aylin Saylam, Haziran 2024 itibarıyla Berko İlaç İdari İşler Yöneticisi olarak atandı.