Başkan Peri’den önemli çağrı! ‘’SAHİPLEN ÇÖZÜM OL’’

Başkan Peri’den önemli çağrı! ‘’SAHİPLEN ÇÖZÜM OL’’

Gaziantep Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Meltem Peri, ‘’Hedefimiz en az bin evcil hayvanın sahiplendirmesidir. Gaziantep modeli ile bu sorunu çözebiliriz’’ dedi.


Gaziantep Bölgesi Veteriner Hekimler Odası, ‘’Sahiplen Çözüm Ol’’ sloganıyla sokakta ve barınakta yaşayan evcil hayvanların sahiplenilmesi için kampanya başlattı. Oda Başkanı Meltem Peri, ‘’Hedefimiz en az bin evcil hayvanın sahiplendirmesidir. Gaziantep modeli ile bu sorunu çözebiliriz’’ dedi.
 ‘’SORUN GİDEREK BÜYÜYOR’’
Gaziantep Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Meltem Peri, Türkiye'de sokakta yaşayan çok sayıda sahipsiz kedi ve köpek varlığının tahmin edildiğine dikkat çekerek, ‘’Gaziantep’te de bu sayı oldukça yüksek. Mevcut barınaklarda bu canlılar rehabilite edilerek sahiplendiriliyor. Bu konuda özellikle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Ancak yerel yönetimlerin çabalarına ve yeni yasal düzenlemelere rağmen sokak hayvanları gündemimizden düşmüyor. Bu nedenle bireysel olarak barınaklardan hayvan sahiplenerek bu sorunu çözmek adına tüm duyarlı insanlarımızın elini taşın altına koyması gerekiyor,’’ dedi.
‘’SAHİPLEN ÖRNEK OL, ÇÖZÜME BİR HALKA EKLENSİN ’’
Türkiye’de bir ilki yaparak Gaziantep genelinde ‘’SAHİPLEN ÇÖZÜM OL’’ sloganıyla bir kampanya başlattıklarını dile getiren Başkan Peri, ‘’Bugüne kadar, caydırıcı sert cezalar, barınak kapasitelerinin artırılması, kısırlaştırma, çip takma ve hayvan sahiplerinin eğitimi gibi farklı yöntemler uygulandı ancak bu tedbirlerin kalıcı çözüm olmadı. Tek çözüm Avrupa’daki birçok ülkedeki gibi sokaktaki evcil hayvan sayısının düşürülmesidir. Bu da bireysel sahiplenme ile olur. Gaziantep Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, oda ve dernek başkanlarımız, sanayici ve iş adamlarımızın bu kampanyaya destek olmasını umut ediyoruz. Gaziantep’te her fabrika barınaktan bir evcil hayvan sahiplense ciddi bir yol kat edilebilir’’ diye konuştu.
‘’EVCİL HAYVAN SAHİPLENMEK, ZARAR DEĞİL FAYDA GETİRİR’’
Evcil hayvanların çoğu kez şiddet olaylarıyla gündeme gelmesinden büyük üzüntü duyduklarına da değinen Başkan Peri, ‘’Elbette münferit olarak yaşanan ve insanların yaralanmasıyla sonuçlanan vakalar bizleri de üzüyor. Bu olayların azaltılması içinde sokaktaki hayvan sayısını düşürmemiz gerekiyor. Evcil hayvan beslemenin birçok olumlu faydası var. Olaya birazda bu yönde bakmamız gerekiyor. Modern hayatın karmaşık ve yoğun temposu, birçok kişinin daha asosyal ve stresli bir yaşam sürmesine yol açabilir. Daha mutlu ve keyifli bir yaşam. Ruh sağlığının iyileştirilmesi. Çocuklara sorumluluk duygusunun aşılanması gibi yaşamımıza olumlu katkıları olabiliyor. Bu nedenle tüm kesimlere çağrıda bulunuyoruz, Sahiplenelim çözüm olalım:’’
Başkan Peri, bu konuda çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ederek, kampanyaya destek isteyeceklerini de sözlerine ekledi.