Başhekim kadın Doktora tecavüz etti

Başhekim kadın Doktora tecavüz etti

Dr E.V ye, başhekimi Abdullah Çiftçi tarafından sinirlerini rahatlatması için aynı gün içinde 2 adet hap verildi. başhekimin yoğun ısrarı üzerine odasında bir kadeh alkol aldı. Tecavüze uğradığını söyledi, 15 yıl ceza verildi

 

Olay, Mayıs 2020’de Lüleburgaz'daki özel bir hastanede yaşandı. Hastanede görev yapan yabancı uyruklu kadın doktor E. V., başhekim Abdullah Çiftçi'nin cinsel saldırısına uğradı. 30 Mayıs 2020'de gerçekleşen olayın ardından ailesinin yaşadığı Edirne'ye giden Doktor V., psikolojik destek alıp polis merkezine gitti.

İLACI İÇKİYLE BİRLİKTE VERDİ

E. V. ifadesinde, sevgilisinden ayrıldıktan sonra başhekimin kendisine rahatlaması için bir ilaç verdiğini ve aynı gün acil serviste çalıştığı sırada yanına gelerek, aynı ilaçtan ikinci kez verdiğini söyledi. Başhekim Çiftçi'nin kendisini akşam içki içmek için odasına davet ettiğini anlatan E. V., ısrarları üzerine bir bardak şarap içtiğini söyledi. E. V., başhekimin ısrarı üzerine ilacı, içki ile birlikte alması sonrası durumu kötüleşti.

 

SEDYE ÜSTÜNDE CİNSEL SALDIRIDA BULUNDU

Kendisini kötü hissettiğini belirten E. V, başhekimin odanın kapısını ve ışıklarını kapatıp, kendisine sedye üzerinde cinsel saldırıda bulunduğunu anlattı. E. V., uyandığında, tüm giysilerinin yerde olduğunu, başhekimin de çıplak olduğunu gördüğünü anlattı. Şikayet üzerine gözaltına alınan Abdullah Çiftçi, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede 19 Haziran 2020'de tutuklandı. Yargılama sürerken Çiftçi tahliye edildi.

15 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Suçlanan Abdullah Çiftçi ise, E. V. ile yaşadıkları cinsel birlikteliğin, bu kişinin rızası ile olduğunu vurguladı. Kırklareli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde baktığı davada, Çiftçi’ye E. V.’ye 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 15 yıl hapiscezası verdi.

whatsapp-image-2024-09-16-at-13-54-14-001.jpeg
Yargıtay, istinaf Mahkemesi'nin kararını geçen aylarda bozmuştu.

YARGITAY İSTİNAF KARARINI BOZDU

Dosya İstinaf Mahkemesi’ne gitti. İstinaf, yerel mahkeme kararını bozdu Dr. Çiftçi için de tahliye kararı verdi. İstinaf Mahkemesi kararı bu kez Yargıtay’a taşındı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi,İstinaf’ın kararını bozdu.

İSTİNAF BOZMA KARARINA UYDU

Bozma sonrası dosya bir kez daha İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne geldi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesi, Yargıtay’ın bozma kararına uydu.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Daire bugün görülen duruşmada, 15 yıl hapis cezası verilen Dr. Çiftçi için tutuklama kararı verdi. Duruşmada olduğu öğrenilen Çiftçi’nin cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Kaynak :https://halktv.comtr/yasam/doktora-tecavuz-eden-bashekim-az-once-tutuklandi-uyandiginda-sedyede-yatiyordu-870676

*******************************************************

 

22 Eylül 2015 tarihli eski bir haber ( Hurriyet gazetesinde yaynlanmıştı ) 

Gaziantep'te çalıştığı tıp merkezinde doğumdan çıkan genç kadınları uyandırmasını geciktirerek taciz ettiği ileri sürülen ve gizli tanığın şikayetinin ardından suçu işlediği gizli kamera ile belirlenince tutuklanan anestezi uzmanı S.S. hakkında hazırlanan iddianamede 40.5 yıl hapis cezası istendi.

Kentteki özel bir tıp merkezinde anestezi uzmanı olarak çalışan ve genç hastalara fazla narkoz vererek uyandırmasını geciktirerek taciz ettiği öne sürülen S.S., geçen mart ayında tutuklandı. Olayın ardından soruşturmasını tamamlayan savcılık tarafından S.S. hakkında; ’uyuşturucu ve uyutucu madde vermek suretiyle savunmasız durumda kalan kişiye hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle nitelikli cinsel saldırı’ suçundan iddianame hazırladı. 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen ve önümüzdeki günlerde görülmeye başlayacak davanın iddianamesinde ise olayın ayrıntılarına yer verildi.

İddianamede, olayın özel tıp merkezinde çalışan bir personelin polise başvurması ve gizli tanık olması halinde ifade vermesiyle ortaya çıkarıldığına değinildi. Savcılık talimatıyla tıp merkezi personelinin gizli tanık olarak kabul edildiği ve koruma altına alınan bu kişiye ’Kilit’ adı verildiği belirtilen iddianamede; gizli tanığın polise, çalıştığı tıp merkezinin anestezi uzmanı S.S.’nin girdiği sezaryen doğumlarının ardından genç olan kadınları uyandırma odasına aldığını ve narkoz vererek uyanmasını geciktirdiğini söylediği belirtildi. Gizli tanık, anestezi uzmanı S.S.’nin doğumdan çıkan ve uyanmasını geciktirdiği kadınlara tacizde bulunduğunu söyledi. Kendisinin bazılarına şahit olduğunu ve zaman zaman kontrol ettiği kadınların vücudunda sperm bulmasıyla kuşkularının arttığını söyleyen gizli tanık ’Kilit’, tıp merkezinde çalışan diğer personellerin de bu duruma zaman zaman şahit olduklarını ifade etti.

'KİLİT' KONUŞTU, ODAYA GİZLİ KAMERA KONULDU

Gizli tanığın ifadesinin ardından savcılık, anestezi uzmanının hastalara uyanmasını geciktirmek için verdiği ilacı Adli Tıp Kurumu’na sordu. Adli Tıp Kurumu savcılığa, adı verilen ilacın anestezide kullanıldığını, uyutucu ve uyuşturucu özelliğine sahip olduğu cevabını verdi. Bunun üzerine mahkeme geçen 18 Mart günü anestezi uzmanı S.S.’ye yönelik fiziki ve teknik takip kararı verdi. Karar doğrultusunda şüphelinin suç işlediği tıp merkezinin uyandırma odasına gizli kamera yerleştirildi ve anlık olarak takibe başlandı ve merkeze yakın bir noktada polis ekibi görevlendirildi.

5 GÜN SONRA YAKALANDI

Gizli kameranın yerleştirilmesinden 5 gün sonra 23 Mart günü görüntüleri takip eden polisler, S.S.’nin uyandırma odasındaki bir kadına tacizde bulunduğunu fark etti ve durumu tıp merkezi yakınındaki polis ekibine bildirdi. Polisler de girdiği tıp merkezindeki odada anestezi uzmanı S.S.’yi gözaltına aldı.

TACİZ MAĞDURU DA KORUMAYA ALINDI

S.S. polis tarafından gözaltına alınırken, tacize uğrayan kadın da ’Anahtar’ kod adıyla gizli mağdur ve tanık olarak şikayetçi oldu. Anahtar kod adlı mağdur tanığın Adli Tıp Kurumu’nda yapılan muayenesinde tacize mağdur kaldığı belirlendi. Bu sırada gözaltına alınan S.S.’nin evindeki bilgisayarda yapılan incelemede ise internetten indirildiği belirlenen porno görüntüler bulundu.

ANESTEZİ UZMANI: İFTİRA ATILIYOR

’Kilit’ ve ’Anahtar’ adı verilen gizli tanıkların ifadeleri ile gizli kamera görüntülerinin ardından geçen 24 Mart günü nöbetçi mahkemeye çıkarılan S.S. kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Hastalara ameliyat nedeniyle narkoz verdiğini ve bunun dışında herhangi bir uyuşturucu vermediğini söyleyen S.S., iddiaların asılsız ve iftira olduğunu ileri sürdü.

İddianamede suçlamaları reddeden S.S.’nin uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri ruhsata aykırı kullanma ve cinsel saldırı suçlarından 40,5 yıl hapis ile cezalandırılması istendi. Suçlamaları kabul etmeyen S.S., 40,5 yıl hapis cezasının istendiği davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

 

*******************************

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ayşe Arman, 49 yaşındaki bir kadının hastanede yaşadığı taciz olayını köşesine taşıdı. Ayşe Arman'ın "Yuh artık! Anestezi esnasında cinsel tacize uğradı" başlıklı yazısından bir bölüm...

 

Yani pes! Ve çüş!
Gerçekten inanılır gibi değil...

Nasıl bir ülke olduk biz?

Ya da hep mi böyleydik?

Kadınlar anlatmıyordu da şimdi mi dile geliyor bütün bu rezillikler?

Nedir bu kadınların çektiği...

Sokakta, toplu taşımada, iş yerinde, evde ve aklınıza gelecek her yerde bitmez tükenmez bir cinsel istismar ve cinsel taciz...

Yetmezmiş gibi bir de hastanede!

İnsanın en savunmasız olduğu yerde!

49 yaşındaki Filiz Erdem, spinal anestezi esnasında cinsel tacize uğradığını iddia ediyor ve 4 yıldır bir hukuk savaşı veriyor.

Tesettürlü, iki oğlu, bir torunu olan kendi halinde bir ev kadını.

En kolayı bu meseleyi unutup gitmesiydi ama o, bunu onur meselesi yapmış. “Bana oluyorsa, yüzde yüz eminim ki başka kadınlara da oluyordur. Ben susmayacağım. Yeter artık cezalarını çeksin bu sapık adamlar!” diyor.

Sanık Ali  Çavuşoğlu, iki yıl cezaya çarptırıldı. İtiraz etti, bir üst mahkemeye gitti. Şimdi de Filiz Erdem itiraz edecek. Bakalım bu davanın sonucu ne olacak. Filiz Erdem bana aşağıda okuyacaklarınızı anlatırken ara ara ağladı. Onu susmadığı, bu olayı hasıraltı etmediği için kutluyorum...

....

- Sizi tanıyabilir miyiz...
Ben Filiz Erdem. 49 yaşındayım. Ev hanımıyım. Torun büyütüyorum. 3 yaşında bir kız torunum var ve cinsel istismar mağduruyum.

- Nedir bu başınıza gelen?
Ameliyat öncesi, anestezi esnasında cinsel tacize uğradım.

- Akıl alır gibi değil...
Aynen öyle! Üstelik bir hastanede oldu bu rezillik. İnsanın en savunmasız olduğu yerde. O kadar ağrıma gitti ki, bütün psikolojim bozuldu. Susmadım, sineye çekmedim. Rezil olma pahasına davacı oldum. Sapık iki yıl ceza aldı ama bir üst mahkemeye itiraz etti, ceza bozuldu. Şimdi biz de itiraz edeceğiz, temyize gideceğiz...

...

- Peki en başa dönelim. Rahatsızlığınız neydi?
Daha önce miyom ve kist ameliyatları olmuştum. Bu ameliyatlar neticesinde oluşan karın içi yırtıklarını giderme ameliyatıydı. İlk defa spinal anesteziyle, yani belden aşağı uyuşturma şeklinde yapılacaktı. Çünkü benim diğer 5 ameliyatım genel anestezi altında gerçekleşti. Beşincide uyanamama problemi ve akciğer sorunca yaşayınca bu karar alındı. Gerekli işlemler yapıldı, cihazlar bağlandı, damar yolu açıldı vs. Bunun üstüne anestezi doktoru, bana anestezinin nasıl yapılacağı bilgisini verdi ve sonra da şikâyetçi olduğum sapık hastane personeline seslendi. Ona beni konumlandırmasını söyledi...

- Nasıl yani?
O anestezinin yapılması için, kişinin belli bir konuma gelmesi gerekiyor. Ben ameliyat masasında oturur pozisyondaydım. Bacaklarım yere sarkıyordu. Ve bu kişi geldi, omuzlarımdan tutarak beni konumlandırdı. Yani kafamı, omuzlarının arasına aldı. Beni iyice kendini çekti. Ve vücudunu dizlerime yasladı. O sırada doktor da arkamda, belime iğneyi sapladı...

- Sonra?
Ben o pisliğin cinsel organını dizimde hissettim. Kendimi geri çekmeye çalıştım ama doktorun, “Kıpırdamayın lütfen, iğne soktum!” uyarısıyla karşılaştım. Nefesi de kulaklarımdaydı. Resmen adamın solukları hızlandı, belimde iğne varken adam tatmin oldu. Kıpırdamamam gerektiği için, hiçbir şey yapamadan çaresizce durmak zorunda kaldım. Çünkü ani bir hareket yapıp, sakat kalmak var...

*************************************

 

Gaziantep’te bir hemşire İl Sağlık Müdürlüğü atamadan sorumlu uzmanın kendisini taciz ettiğini doktor olan nişanlısına söylemesi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü’ne uzman ile konuşmaya giden doktoru

Detail Haber'den Furkan Gökşen'in haberine göre olay, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’nde meydana. İddiaya göre hemşire olan H.B., Şanlıurfa’da görevliyken Gaziantep’e tayini çıktı. Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü atama birimine gelen hemşire H.B., burada daha önce görüştükleri atamadan sorumlu uzman M.D ile tanıştı. Uzman M.D, hemşire olan H.B’yi Şehitkamil İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne alacaklarını söyledi. M.D daha sonra H.B’ye ‘Güzel olmuşsun’, ‘Ateş ediyorsun’, ‘Sana kahveye gelelim’, ‘Biz bağ evine mangala gidiyoruz sende gel’, ‘Neden spora gidiyorsun senin vücudun zaten mükemmel’ gibi mesajlar atmaya başladı. Bu durumdan rahatsız olan ve kendisinin nişanlı olduğunu söyleyen H.B’ye M.D halen mesaj atmaya devam etti. Mesajların arkası kesilmeyince H.B durumu doktor olan nişanlısı N.I.’ya anlattı. N.I. da telefonla M.D’yi arayarak yanlış yaptığını söylemesi üzerine M.D geçici görevlendirmeyi iptal edeceği tehditinde bulundu. M.D. bu olayın üzerine H.B’nin geçici görevlendirmesini iptal etti. Bu durum üzerine doktor N.I. ve nişanlısı hemşire H.B olayı konuşmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü’ne gitti. Aralarında arbede yaşandı. Bu sırada olay yerine polis geldi. İl Sağlık Müdürlüğü’nde M.Ç isimli kişi doktor N.I’ya yumruk attı. N.I ve H.B yaşanan bu olaydan dolayı her iki şahıstan da şikayetçi oldu.

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜ İLE BİRLİKTE BAĞ EVİNE GİTMEYİ TEKLİF ETTİ

Uzman M.D, hemşire H.B yi özellikle geçici görevlendirme yaptığı şehitkamil ilçe sağlık müdürüne ait olan bağevinde mangala davet ettiğini polise verdiği ifadesinde iddia etti. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. ( 9 Mayıs 2019 tarihli bir haber ) 



Anahtar Kelimeler: Başhekim kadın Doktora tecavüz