BAŞARIYA GİDEN YOL YEŞİM DEĞER

BAŞARIYA GİDEN YOL YEŞİM DEĞER

Şair Meltem GÜDEMEZOĞLU; ‘‘Sevgili okuyucularımıza mutlu ve sağlıklı günler dilerim. Yazar Yeşim DEĞER ile röportajımız sizlerle...

 

Yazar Yeşim Değer kimdir?

İstanbul/ İstinye doğumluyum. Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü mezunuyum. Yazar, köşe yazarı, söz yazarı ve yaşam koçuyum. Eşim ve çocuklarım ile birlikte Tekirdağ/ Çorlu’ da ikamet ediyorum. 

 

Yazmaya bir eğiliminiz olduğunu ne zaman fark ettiniz?

Okul hepimiz için bir fırsattır. Geçte olsa girdiğim o kapıdan diplomamla birlikte çıktığımda kendimi yeniden keşfettim ve içimde bir yerlerde gizli kalmış olan yazarlık yeteneği böylece gün yüzüne çıkmış oldu.

 

Yazar olmadan ve olduktan sonra hayatınızda neler değişti?

Yazarlığa adım atmadan önce sıradan ama çok kitap okuyan bir ev hanımıydım. Yazarlığa adım attığım andan itibaren ise hem ev hanımı hem de üreten kadınlarımızdan biri oldum. Aileme karşı olan ilgim dışında hayatımda pek çok değişim oldu. Çevremin genişlemesiyle hayatıma yeni insanlar girdi. Geniş bir okur kitlesine sahip oldum. Bunun yanı sıra imza günleri, radyo konukları, Tv – gazete röportajları ve çeşitli canlı yayınlarda yerimi aldım. Bir kapı hep diğer güzel kapıyı açtı ve bugün buradayım.

 

Okurlarınıza en fazla hangi duyguyu geçirmek istiyorsunuz? Ayrıca okurlarınızın kitaplarınıza bakış açısı nasıldı?

Duygular belli bir amaca hizmet eder ve ben okurlarıma bilgi sağlamayı hedefleyerek okumayı sevdirmeyi amaçlıyorum. Yazmış olduğum iki eserime de gelen mesajlara bakarak doğru bir işe imza attığımı kendime kanıtladım. Çünkü gelen mesajların hepsinde övgü vardı. 

 

Aynur ve Her Şeye Dair Ne Varsa İçinde adlı kitaplarınızda neleri anlatıyorsunuz?

İlk eserim olan “Her Şeye Dair Ne Varsa İçinde” tamamen yaşanmış anılardan oluşan bir eser. Tüm şiirlerimin her cümlesi yaşanmışlık kokuyor. Bu yüzden okuyan herkes kendinden bir parça buldu ve benimle paylaştı. Bu gerçekten de çok gurur verici. “Aynur” ise toplumumuzun sürekli kanayan yarası küçük gelinlerin hayatına imza atan bir eser olmakla birlikte aynı zamanda Aynur’un hayatını yaşayan genç kızlarımız için de bir umut ışığı…

 

 

Yazarlık dışında çok yönlü bir sanat insanı yapınız var. Böyle bir kimliği almak için geçmişte neler yaptınız?

Çok geriye gitmeyeceğim. Ben beş yıldır bu camianın içindeyim ve bu kadar kısa yolda bu kadar yol kat etmemin tek sebebi çok kitap okuyor olmam ve kendime koyduğum hedef doğrultusunda hiç pes etmeden gelecek için insanlar için üretmeye devam ediyor olmamdır.

 

Bir süre önce yazmış olduğunuz besteyi bir müzik gurubu ile paylaştınız. Duygularınızı merak ediyoruz. Neler yaşadınız? Süreç nasıl geçti?

Kadın cinayetlerine parmak bastığım, “Yeter Artık” ve kitabımdaki bir şiirden esinlenerek yazdığım, “Yalnızlık” adlı şarkı sözlerimi Rota Grubu ile hayata geçirdiğimizde hissettiğim duygular çok yoğundu. Düşünseniz ya yüreğinizden dökülen sözler besteyle hayat buluyor ve milyonlara ulaşıyor. Bu müthiş bir duygu.

 

Söz ve klip oyunculuğu sizin, beste ve icrayı ise yeğeniniz Elif Batur’un yapmış olduğu parça ile ilgili neler söylemek istersiniz?

“Nefes Kadar” adlı yeni pop şarkımız yakında dinleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Bu bir teyze- yeğen çalışması ve oldukça keyifli bir parça. Çok fazla tüyo vermeyeyim, bekleyelim ve görelim:))

 

Gelecek adına planlarınız neler? Ne yapmak istiyorsunuz?

Daha çok çalışmak ve kalemin özgürlüğüne dayanarak daha çok üretmek; böylece insanlara daha çok kalıcı eserler bırakmayı hedefliyorum. Yaşamdan sonra da varlığını hissettirmek oldukça güzel ve anlamlı bence.

 

Son olarak okur ve sevdiklerinize neler söylemek istiyorsunuz?

Okurlarıma desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletirken, asla pes etmemelerini ve hayallerine giden yoldan vazgeçmemelerini öğütlemek istiyorum. Çünkü keşkelerle yaşamak yerine iyikilerle yaşamak her zaman için çok daha güzeldir. Unutmayalım ki zoru başarmak kolaydır, imkasız sadece biraz zaman alır. Yürüdüğüm bu yolda beni yalnız bırakmayıp desteklerini benden esirgemeyen tüm sevdiklerime ve sevenlerime sonsuz teşekkürler…

 



Anahtar Kelimeler: BAŞARIYA GİDEN YEŞİM DEĞER