Tarih: 22.10.2024 12:28

Bahçeli, Öcalan'ı Meclis'e davet etti

Facebook Twitter Linked-in

 

Bahçeli, ''Terörü yaratan TBMM'de her meselenin ele alınıp milli akılla çözümü mümkün ve mecburidir. Eğer terörsüz bir siyaset, ülke, gelecekte herkes ittifak halindeyse o halde gövdemizi koymaya varız. Türkiye'ye getirilirken her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun, terörün bittiğini, örgütün tasfiye edildiğini tek taraflı ilan etsin. Bu çağrımı henüz anlamayanlar çok sayıda. Türkiye Yüzyılı'nda terörü sıfırlamak amacına matuf ikinci hüküm cümlem şöyledir: Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lavedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın.''

 

Bahçeli’nin açıklamasının ardından CHP, İYİ Parti, Zafer Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nden sert tepki geldi.

'Bahçeli, Abdullah Öcalan için af istedi' 

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Bahçeli için "Söylediklerinin neye işaret ettiğini bilmiyor" dedi.

Emir şöyle devam etti: "Geçen hafta PKK'ya seslensin demişti. Tecritin kaldırılması gerektiğini söylememişti. Daha sonra tecrit kaldırılsın diyen Bahçeli, bu hafta da gelsin Meclis'te DEM grubunda konuşsun diyerek Öcalan için af çıkarılsın demiştir. Ağırlaştırılmış müebbet hapsi olan bir kişiye özel bir düzenleme yapılması imkansızdır. Açık konuşsunlar. Bunun af olmadan diğer türlüsü imkansızdır. Yani, Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için af istemiştir.

 

'Meclis kürsüsünden ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir'

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Bahçeli'nin Öcalan çağrısına sert sözlerle yanıt verdi: "Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir. Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar ve onun akıl ve izanını yitirmiş ortağı ile birlikte vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefeti artık bizim için yok hükmündedir. Gün; Türkiye Cumhuriyetini, Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruyup kollamak günüdür. Muhtaç olduğumuz kudretin kaynağı ise bellidir! Yarını bekleyin! Herkesin maskesini indireceğiz!.."

'Allah böyle siyaseti kahretsin'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi. Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil” ifadesini kullandı.

Büyük Birlik Partisi’nin sosyal medya hesabından “Yeni bir 'Çözüm Süreci'ne, birincisine nasıl şiddetle karşı çıktıysak, yine itiraz ederiz” tepkisi geldi.

 

Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş: Kulaklarıma inanamadım

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in kızı İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı açıklamalara, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Taş paylaşımında, "Kulaklarıma inanamadım… Bebek katili, terörist başını meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen ve UMUT HAKKINDAN yararlansın diyen Devlet Bahçeli’yi kınıyorum. Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Kimse Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz.. TBMM’de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir. NOKTA.." ifadelerini kullandı.

 

DEM Parti'den Bahçeli'ye ilk yanıt: ‘Bu kadarını beklemiyorduk’

Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan sözleri Ankara kulislerinin bir numaralı gündemi oldu. DEM Parti kaynaklarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Şayet terörist başının tecridi kaldırıldırsa TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini haykırsın. Bu kararlılığı gösterirse yasal düzenlemenin yapılması ardına kadar açılsın. Adres İmralı'dan DEM'e uzansın konu ülke gündeminden çıkarılsın. Hodri meydan buna varız, bunu dahi sineye çekmeye hazırız" sözlerine "Bu kadarını beklemiyorduk, tarihi bir konuşma yaptı" değerlendirmesi geldi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —