Asker uğurlamada kamyon kontrolden çıktı! 12 vatandaşımız hayatını kaybetti
Hatay’da kontrolden çıkan kamyon asker uğurlama töreni için bekleyen 9 otomobil ve 2 minibüse çarptı. Kazanın ardından kamyon ve 2 minibüs alev aldı. Kazada 12 kişi hayatını kaybederken, 3'ü ağır 31 kişi yaralandı.
Kaza, saat 19.00 sıralarında Belen ilçesi Topboğazı mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 34 DF 6798 plakalı hafriyat kamyonu, Belen istikametinden Antakya yönüne doğru ilerlerken 16 ADD 920 plakalı TIR ile çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle sürücüsünün kontrolünden çıkan hafriyat kamyonu, karşı şeride geçerek yol kenarında asker uğurlamak için bekleyen 9 otomobil ve 2 minibüse çarptı. Bölgeye park edilen araçları biçen kamyon alev topuna dönerken, park halindeki araçlardan bazıları da yandı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda jandarma, polis, itfaiye, sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılırken, alev alan hafriyat kamyonu ve diğer araçlardaki yangın ise itfaiye ekiplerince söndürüldü.
12 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, 3’Ü AĞIR 31 KİŞİ YARALANDI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazada 12 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3’ü ağır 31 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bakan Koca, kaza yerine 22 ambulans ve 3 UMKE ekibi görevlendirildiğini belirterek, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralıların sağlıklarına en kısa sürede kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız. Her birine geçmiş olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
-
1
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’DEN DOĞUM SÜRECİNE EBE EŞLİĞİ MODELİ!
-
2
26 yaşındaki hemşire pencereden düştü
-
3
Uluşan Profesör oldu
-
4
İl Sağlık Müdür Yardımcısının eşi işe gitmeden bir yıl maaş aldı iddiası
-
5
Medikal firmalar iflasın eşiğinde!
-
6
Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Ilgın Türkçüoğlu istifa etti
-
7
Silifke Devlet Hastanesi’nde Acil Tıp Teknisyenleri Günü Kutlandı
-
8
MAHKEME, İŞİTME CİHAZI FARKININ ÖDENMESİNE HÜKMETTİ
-
9
KAMUOYUNDA FİKSATÖR ÇETESİ OLARAK BİLİNEN ORTOPEDİ DOKTORLARI HAKKINDA YENİ GELİŞME!
-
10
Biyopside 36 Yaşındaki Eczane teknisyeni Hayatını Kaybetti

