Gaziantep’te kurduğu bu atölyede hem oyuncak üretilmesi hem de çocukların oyuncak yapımına katılması sebebi ile Türkiye’de bir ilk...
Çocuk yaşta uğraşmaya başladığı ahşap oyuncak, ilerleyen yıllarda ve hatta üniversite okurken bile hayatının bir parçası olmuş. Her zaman evinin bir köşesinde sanat atölyesi olduğunu orada gerek resim çalışmalarını gerekse ahşap oyuncak yaptığını söylemektedir. Ortaokul yıllarında derslerinin çok iyi olduğunu ama bir dönem bozulduğunu ve kendisi gibi öğretmen olan babasının ceza vermek için okuldan sonra mahalledeki bir marangoza çalışması için gönderdiğini ama o sırada değişik tasarımlar ürettiğini, ahşaptan oyuncaklar yapmaya başladığını ve büyük keyif aldığını söylüyor. Babası “Derslerin artık düzeldi marangozluğu bırakabilirsin.“ demesine rağmen bir süre kendi isteğiyle çalışmaya devam ettiğini anlatıyor. Küçük yaşta kendisi için,sonra çocukları için yaptığı sağlıklı oyuncaklardan artık tüm çocukların yararlanması için bu atölyeyi açtığını söylüyor.
Gaziantep’te kurduğu bu atölyede hem oyuncak üretilmesi hem de çocukların oyuncak yapımına katılması sebebi ile Türkiye’de bir ilk...
Çocuklar ahşap boyama veya geri dönüşümden bir şeyler yapmayı zaten evlerinde, anaokulunda ve kreşlerde yapıyorlar. Onlar gerçekten bu ahşabın kokusunu almalı ve dokunmalı diyor.Bu atölyede çocuklar belli bir oyuncağı seçmek zorunda da değiller, aynı zamanda ressam olan Kadir Şen çocukların istedikleri oyuncakları tasarlayıp yapmalarında yardımcı oluyor. Çocuklar atölyede tasarladıkları oyuncakları kendileri için özel yapılan el aletleri ve makinelerle hatta asırlık, atalarımızın kullandığı aletleri kullanarak zarar görmeden yapabiliyorlar.Klasik ahşap boyamanın dışında burada çakıyorlar, zımpara yapıyorlar, deliyorlar, kesiyorlar, birleştiriyorlar ve son olarak da yine sağlığa zararlı olmayan boyalar ile boyuyorlar. Bu sırada tabi ki el kasları da gelişmiş oluyor.Aynı zamanda ailelerin de etkinliğe katılmasıyla aile içerisindeki ilişkilerinin de güçlendiği bir ortam oluşuyor..Sadece çocuklar değil aslında büyüklerin de doğal ahşaba ilgilerinin yoğun olduğunu, kendileri için değişik oyuncaklar ve dekoratif ürünler tasarladığını söylüyor ve ekliyor “burada tasarımın sınırı yok bilgisayar veya otomatik cnc makinaları kullanmıyoruz, hayalimizdekileri elimizle çiziyoruz ve yapıyoruz bu kadar sade ve basit.”
Ayrıca piyasadaki her ahşabın gerçek ahşap olmadığını, ürünlerini Karadeniz’den gelen saf kayın(gürgen) ağaçlarıyla ve hiçbir katkı maddesi kullanmadan yaptığını söylüyor. ”Burada tabi ki tasarımlarımızı yaparken geleneksel oyuncaklarımızı da araştırıp yapıyoruz gerek büyüklerimize sorarak gerek oyuncak müzelerini gezerek eski oyuncaklarımızı yeniden canlandırmak onların sonraki nesillere aktarılmasını da sağlıyoruz. Artık sağlığımıza geçmiş yıllardan daha çok dikkat etmeliyiz nasıl ki kendimiz ve çocuğumuz için sağlıklı yiyecekler veya sağlıklı kıyafetler tercih etmeye özen gösteriyorsak sürekli dokunduğu hatta yaş grubuna göre ağzına götürdüğü oyuncaklara daha çok dikkat etmeliyiz.Bu konuda ebeveynler çocukları yönlendirmeli ,onların ahşap oyuncak tercih etmesini sağlamalıdır.” dedi.