ASİD Almanya'da çalışmalara devam ediyor

ASİD Almanya

ASİD proje için Almanya'da...

 

Alman Ulusal Ajansı tarafından desteklenen proje ilk aşamada Almanya, İtalya ve Türkiye’yi kapsamaktadır.  Proje Almanya’da faaliyet yürüten bir eğitim kuruluşu olan BEDCON koordinatörlüğünde İtalya’dan La Quiete Yaşlı Bakım Merkezi, Türkiye’den ise Akdeniz Sağlık İdarecileri Derneği tarafından yürütülmektedir.  Projenin bilimsel danışmanlığı Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından gerçekleştirilmektedir.

 

 Projeye tüm ortakların bir araya geldiği 02-06 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılan toplantıyla (kıck off meetıng)  başlanılmış olup, Çalışmalara 01-07 Ağustos  2022  tarihleri arasında da Almanya’nın Berlin şehrindeki  (workshop ın Germany) toplantıyla devam edilmektedir.

 

Bu konuda Akdeniz sağlık idarecileri Derneği başkanı Mehmet Arslan “Sağlık sisteminin temel amacı; hastalıkları tedavi etmek, nüfusun sağlığını korumak ve geliştirmektir. Bunun için Yeterli sayı ve nitelikte sağlık personeli insan gücü kapasitesine sahip olmak bu amaca erişmenin temel aracı olarak görülmektedir.” Diyerek, “Yurt dışında sağlık personeli hareketliliği tüm ülkelerin kaçınılmaz bir gerçeği haline gelmiştir ve bu süreçler birçok bilinmezliği ve yanlış anlaşılmayı da beraberinde getirdiğini” ifade etmektedir. Arslan “Yabancı sağlık personeli hareketliliği sürecinde hem ülkeler hem, kurumlar hem de yurt dışına giden sağlık personeli için birçok sorun olduğunu belirtmiştir.”  Bu çerçevede Arslan “projenin amacının sürecin daha yönetilebilir ve kontrollü olmasını sağlamak, hareketlilik gerçekleştirecek hem sağlık personeli hem de yabancı sağlık personeli çalıştıracak kurumlar için bir rehber geliştirilmesi olduğunu”  ifade etti.

 

 Proje kapsamında geliştirilecek rehberde gidilecek ülkenin yaşam ve çalışma koşuları, diplomaların akreditasyon süreçleri, oturma ve çalışma izinleri gibi bilgiler yer alacaktır.

 

 



Anahtar Kelimeler: Almanya' çalışmalara devam ediyor