Anne-Bebek Ölümlerini Birlikte Azaltacağız

Anne-Bebek Ölümlerini Birlikte Azaltacağız

Doç.Dr.Tuncay YÜCE “Hep birlikte anne bebek ölümlerini azaltıp en dip seviyeye çekeceğiz, birlikte çalışarak, birlikte eğitimlerimizi düzenleyerek iyi sonuçlar alacağız.

Şehrimizde anne ve bebek ölüm oranlarını azaltmak amacıyla Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Gaziantep Şubesi çatısı altında ve TJOD Gaziantep Şubesi 1. Başkanı Sayın Prof. Dr. Özcan BALAT ve TJOD Gaziantep Şubesi 2. Başkanı Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ilgın TÜRKÇÜOĞLU başkanlığında düzenlenen bilimsel toplantıların ilki Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

 

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Samet BAYRAK ve Perinatoloji Yandal Uzmanı Doç.Dr. Tuncay YÜCE’ nin konuşmacı olduğu panele bölgedeki Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları ve Yenidoğan Yandal Uzmanları katıldı. Panelde yüksek riskli gebelikler tartışıldı. Perinatoloji Yandal Uzmanı Doç. Dr. Tuncay YÜCE ‘‘Erken doğurtmak yada geç kalmak korkusunun perinatal sonuçlara etkisi nedir?  konusunu anlattı. Yüce “Şehrimizde anne bebek sağlığı açısından daha iyi noktaya gelmemiz için TJOD ve il sağlık müdürlüğünün ortaklaşa olarak düzenlediği bu toplantının çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ederim”dedi.  Panelin sonunda soruları cevaplayan Doç.Dr.Tuncay YÜCE “ Hep birlikte anne bebek ölümlerini azaltıp en dip seviyeye çekeceğiz, birlikte çalışarak, birlikte eğitimlerimizi düzenleyerek iyi sonuçlar alacağız,multidisipliner yaklaşarak adımlarımızı atacağız,bu toplantılar artarak devam eder, ortak konsensuslarımız azalır diyerek katılımcılara teşekkür etti. Başhekim Prof.Dr. Ilgın Türkçüoğlu da “ Amacımız anne-bebek ölümlerini azaltmak,birbirimzle iletişim kurmak,yenidoğancılarla  kadın doğumcular elele vererek hastaları iyileştirmek amaçlı bu toplantıyı düzenledik” dedi.