Akdeniz Üniversitesi'nde mobbing iddiaları: 100'den fazla hemşire istifa etti

Akdeniz Üniversitesi

Genel Sağlık-İş Sendikası Başkanı Uğur, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan 100’den fazla hemşirenin istifa ettiğini açıkladı. Uğur, istifa nedenin baskı ve kötü çalışma koşulları olduğunu aktardı.

 

Genel Sağlık-İş Sendikası Başkanı Derya Uğur, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan 100’ün üzerinde hemşirenin mobbing nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Uğur, “İstifaların sebebi olarak liyakatsiz hastane idarecilerinin baskıları, zor ve kötü çalışma koşulları olduğu iddia ediliyor” dedi.

‘ÜYELERİMİZ ÜZERİNDE GÜÇ GÖSTERİSİ YAPIYORLAR’

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın haberine sendika başkanı Derya Uğur, “Genel Sağlıkİş Sendikası’nın büyümesinden korkanların baskıları, üyelerimiz ve üye olmak isteyen sağlık emekçilerimiz üzerinde artarak devam etmekte. Liyakatsiz idareciler, yetkili ama etkisiz sendikaların sözünden çıkamamakta, adeta o sendikaların sözcü ve savunuculuğunu yapmakta. Liyakatsiz yöneticiler oturdukları koltukları koruyabilme çabasıyla üyelerimiz üzerinde güç gösterisi yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘İSTİFA NEDENİ BASKI, ZOR VE KÖTÜ ÇALIŞMA KOŞULLARI’

30 yıl Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ebe olarak görev yapan ve son bir yıldır da Antalya Şehir Hastanesi’nde çalışan sendika temsilcisi üyelerine “görev yeri değişikliği” baskısı yapıldığını kaydeden Uğur, “Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan 100’ün üzerinde hemşire geçtiğimiz günlerde istifa etmiştir. İstifaların sebebi olarak liyakatsiz hastane idarecilerinin baskıları, zor ve kötü çalışma koşulları olduğu iddia ediliyor” diye belirtti. Uğur, şunları söyledi:

“Çalışma koşullarından memnun olan ve ‘yandaş’ sendikalara üye idarecilerle çalışan sağlık emekçileri, baskılardan ve tehditlerden dolayı Genel Sağlık-İş Sendikası’na üye olmaya çekiniyor. Bu nedenle dolaylı da olsa anayasa ihlali yapılmakta. Çalışanlar, önceden izin almaksızın sendikalar ve üst kuruluşlar kurma, bunlara serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilme haklarına sahiptirler. Haksız rekabetle insanları çalışma ortamlarında huzursuz eden bu idareciler hakkında gerekli adli ve idari yaptırımların uygulanması için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

‘HAK VE HUKUK MÜCADELESİNE DEVAM EDECEĞİZ’

Uğur, söz konusu sağlık kuruluşlarında iktidara yakın sendika temsilcilerinin görev yerlerinin korunduğunu vurguladı. Uğur, “Kendi sendikalarının üyesi olmayanların görev yerleri istedikleri şekilde değiştirilmektedir. Sendikamıza ve üyelerimize yapılan tüm bu baskıların bizleri ancak güçlendirdiğini, hak ve hukuk mücadelesine hız kesmeden devam edeceğimizi belirtiyoruz” tepkisini gösterdi.(Kaynak)