25 Aralık; İmanın ve İnancın Zaferidir!
Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak; Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl dönümünü yayımladığı bir mesajla kutladı
Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak; Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl dönümünü yayımladığı bir mesajla kutladı. Kazak mesajında şu ifadelere yer verdi.
Ecdadımız 100 yıl önce çok zor şartlar altında ve türlü imkânsızlıklar içerisinde kahramanca verdiği mücadele ile bu topraklarda özgür kalmamızı sağlamıştır.
6317 vatan evladı bu cennet vatan ve al bayrak uğruna kendi canlarını sebil etmiş ve şahadet şerbetini içmiştir.
Gaziantep savunması ve yapılan bu kahramanlık, hem Türk Milleti’nin bağımsızlık aşkının bir göstergesi, hem de Anadolu insanına yeni bir ışık olmuştur.
Fransız’lara karşı ortaya konulan direniş vatanın bütün sathında büyük yankı uyandırmış ve Türk Milleti’nin yeniden doğuş inancını tazelemiştir.
Eşine ender rastlanan bir direniş sonrasında, Gazi şehirde verilen kutlu mücadele, ülkemizin kurtulmasına öncülük etmiştir.
Verilen çetin mücadelenin zaferle sonuçlanması sonrasında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki; onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar” diye bu şehrin destanını yazan kahramanlara iltifatta bulunmuştur.
Gösterilen bu kahramanlık sonucunda da, bu yiğit şehrin verdiği mücadele, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazilik” unvanına layık görülmüştür. Alınan bu karar da, 8 Şubat 1921 tarihli Resmi Gazete ’de yayımlanmış ve kazanılan zafer taçlandırılmıştır.
Dünyanın tek “Gazilik” unvanını sahip bu şehri bizlere emanet bırakan ecdadımızı, bir kez daha rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyorum.
Ve bu toprakları bize vatan yapan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun.
-
1
Cinnet geçirdi eşini bıçakladı
-
2
12 Yıl Sahte Diplomayla Görev Yapan Sağlık Çalışanı Açığa Alındı
-
3
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde başhekimlik görevinde devir teslim töreni gerçekleştirildi.
-
4
“Dakikalarla Yarışan 112’ye ‘Ceza’ Engeli”
-
5
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Hızlı Müdahale Felci Önledi
-
6
Prof. Dr. Ahmet Uluşan Gaziantep Şehir Hastanesi’ne Başhekim olarak atandı
-
7
ANADOLU’NUN 624 LEZZETİ BİLİMLE BULUŞTU
-
8
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’DEN DOĞUM SÜRECİNE EBE EŞLİĞİ MODELİ!
-
9
26 yaşındaki hemşire pencereden düştü
-
10
Uluşan Profesör oldu

