18 ARALIK SAĞLIK İDARECİLERİ GÜNÜ KUTLU OLSUN

18 ARALIK SAĞLIK İDARECİLERİ GÜNÜ KUTLU OLSUN

ASİD Yönetim Kurulu başkanı Mehmet ARSLAN,18 Aralık Sağlık İdarecileri Günü kutlu olsun.

 

ASİD Yönetim Kurulu başkanı Mehmet ARSLAN, Ülkemizde 60 yıllık bir geçmişe sahip Sağlık idarecileri mesleğinin bu mutlu gününde, tüm meslektaşlarımızın 18 Aralık Sağlık İdarecileri Günü’nü en iyi dileklerimle kutluyor, ebediyete intikal etmiş olan meslektaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Saygılarımla.
 

Ülkemizde 60 yıllık bir geçmişe sahip mesleğimizin, Sağlık Bakanlığınca Sağlık İdarecisi yetiştirilmek üzere Birinci Beş Yıllık Kalkınma Planı gereği olarak 18 Aralık 1963 tarihinde Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık İdaresi Yüksek Okulu’nu kurulması ile profesyonel bir meslek statüsü kazanma süreci başlamıştır.

Halen birçok Üniversitemizde lisans düzeyinde Sağlık Yönetimi eğitimi verilmekte olup, Tüm meslektaşlarımızca 18 Aralık tarihi “Sağlık idarecileri günü “ olarak kabul edilmiştir.

Dolayısıyla, Sağlık idarecileri günümüz dayanışma, hatırlama ve meslekî misyonun canlı tutulması açısından önem arz etmektedir.

Bu vesile ile Sağlık idarecileri mesleğinin bu mutlu gününde, bu onurlu camianın mensubu olan tüm meslektaşlarımızın 18 Aralık Sağlık İdarecileri Gününü kutluyoruz.

Ebediyete intikal etmiş olan Meslektaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla.

ASİD Yönetim Kurulu



Anahtar Kelimeler: ARALIK SAĞLIK İDARECİLERİ KUTLU OLSUN