Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Yılmazkaya, “İntiharların Eşiğinde Olan Binlerce Müzisyen Acil Destek Bekliyor!”

Yılmazkaya, “İntiharların Eşiğinde Olan Binlerce Müzisyen Acil Destek Bekliyor!”

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, pandemi ile birlikte büyük bir sıkıntıya giren milyonlarca kişiye iş imkanı sağlayan düğün sektöründeki müzisyenler, davulcu ve zurnacıların zor durumda olduğunu belirterek intihar?

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, pandemi ile birlikte büyük bir sıkıntıya giren milyonlarca kişiye iş imkanı sağlayan düğün sektöründeki müzisyenler, davulcu ve zurnacıların zor durumda olduğunu belirterek intiharın eşiğinde olan binlerce insanın ekonomik sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

“Önceliğimiz sağlık” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Koronavirüs salgınında doğrudan ve dolaylı yollardan ülkemizdeki tüm sektörlerin olumsuz etkilediğini, bu sektörlerde faaliyet gösteren çalışan ve işletmelerin ayakta kalması için gerekli ekonomik önlemleri almanın Hükümetin birincil görevi olduğunu belirtti.  

 

Sarayın ekonomisiyle vatandaşın ekonomisinin çok ayrı olduğunu, vatandaşın sesini Hükümetin duymadığını vurgulayan Yılmazkaya, “Pandem ile birlikte büyük bir sıkıntıya giren milyonlarca kişiye iş imkanı sağlayan düğün sektöründeki işletmelerin yaşadığı ekonomik sorunlarla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu;

 

“Birçok ülke reel sektörlerini ve çalışanlarını destekleyecek teşvik paketleri ile vatandaşlarının mağdur olmaması için sosyal devlet adımları atarken, Türkiye'de ise AKP İktidarının bu zorlu süreçte insanları yalnız bıraktığını belirten Yılmazkaya, “Esnafın büyük bölümü battı, insanların çoğu işsiz. Vatandaş ne ev kirasını ödeyebiliyor, nede yaşamsal ihtiyaçlarını giderebiliyor. Binlerce insan intihar etmenin eşiğine geldi!” dedi.

 

Bir Yıl Geri Ödemesiz Kredi ve Asgari Ücret Desteği Sağlanmalıdır!

 

Yılmazkaya, “Pandemi döneminde ekonomik olarak en çok etkilenen gruplardan biri olan müzik ve sahne sanatçılarının, düğün sektöründeki davulcu, zurnacıların ve bu sektörde faaliyet gösteren işletmecilere en az 1 yıl geri ödemesiz kredi desteği verilmelidir. Asgari ücret düzeyinde aylık ödenerek müzisyenlerin bu zor günlerinde gerekli destekler sağlanmalıdır. Düğün salonları esnafının kira stopajları ve KDV’nin, belediyeler tarafından tahsil edilen çevre temizlik, katı atık, ilan ve reklam vergilerinin yine 2021 sonuna kadar alınmamalıdır” dedi.

 

Sağlık adına gerekli önlemler tabi ki alınmalı ama bu sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere devlet tarafından gerekli destekler de biran önce sağlanmalı” ifadelerini kullanan Yılmazkaya, Düğün salonlarında çalışan garsonların, müzisyenlerin, sanatçıların, organizasyon firmalarının, tedarikçilerin ve dolaylı yoldan milyonlarca insanın bu süreçten etkilendiğini ve gerekli önlemlerin biran önce alınması gerektiğini vurguladı.

 

Yılmazkaya, “Çoğu güvencesiz çalışan davulcu, zurnacı, müzik ve sahne emekçileri hali hazırdaki hiçbir destekten yararlanamıyor. Binlerce insanımız maalesef açlığa ve ölüme terk edilmiş durumda. Ne kısa çalışma ödeneği, ne işsizlik maaşı alabiliyorlar! Pandemi yasaklarında işsiz kalan müzisyenlere asgari ücret ödensin! Hükümetin bu konuda biran önce gerekli adımları atması gerek!” ifadelerini kullandı.