Yılmazkaya, “Bu İşten Kimse Sıyrılamaz!”

Yılmazkaya, “Bu İşten Kimse Sıyrılamaz!”

Mühendis Korkut Küçükcan’nın hayatını kaybettiği Akkent Cami İnşaatı davasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Toplumun ve Gaziantep halkının beklentisi kanunsuzluğun v

Mühendis Korkut Küçükcan’nın hayatını kaybettiği Akkent Cami İnşaatı davasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Toplumun ve Gaziantep halkının beklentisi kanunsuzluğun ve ihmaller zincirinin üzerinin örtülmesidir” dedi.

 

“Birçok soru işaretini içinde barındıran Korkut Küçükcan olayı ihmaller silsilesinin sonucudur” diyen Yılmazkaya, “Birçok ihmalin olduğu ve kanuna aykırı bir şekilde iktidar gücüyle yapılmaya çalışılan Akkent Cami İnşaatı, mühendislik biliminden uzak, yasa ve kanunlar tarafından iktidarın zoruyla görmezden gelinen bir inşaat örneğidir” ifadelerini kullandı.

 

Konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Yılmazkaya, yaptığı değerlendirmelerde şu ifadelere yer verdi;

“Her şeye aykırı olan bu inşaatın sorumlusu olan belediye ve inşaat firması, yaşanan can kaybından sonra burayı legal hale getirmenin telaşına düşmüş, Mühendis Korkut Küçükcan’nın hayatına neden olan ihmaller zincirinden sıyrılmanın derdine düşmüştür.

 

Ama kimse bu işten sıyrılamaz!

 

Büyük ihmaller ve hatalar zinciri sonucunda meydana gelen felaketin üzerinden tam bir yıl geçti. Görüne o ki süreç bir şekilde geriye dönük olarak temizlenmeye hataların üzeri örtülmeye çalışıyor.

 

Konuyu Meclis Genele Kurulunda gündeme getirdik, daha sonra Cumhuriyet Halk Partili 23 milletvekili arkadaşımızla Meclis araştırma komisyonu kurulması için önerge vermemize rağmen maalesef daha gündeme alınmamıştır.

 

Toplumun ve Gaziantep halkının beklentisi; Adalet Bakanı ve Gaziantep Valisinin, siyesi baskılarla üstü örtülmeye çalışılan Mühendis Korkut Küçükcan olayında vicdanlı davranarak bu olayın üzerine gitmesi ve kanunsuzluğun ve ihmaller zincirinin üzerinin örtülmesine müsaade etmemesidir.”

 

Korkut Küçükcan’a Yönelik Haksız İthamlar Çürütülmüştür!

 

Yılmazkaya, “Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen heyetler tarafından gerekli teknik ve adli incelemeler yapılmasına rağmen olayın üzerinden bir yıl, son bilirkişi heyet raporunun üzerinden 4 ay geçmiş olmasına rağmen dava sürecinde hiçbir ilerleme kat edilmemiş olup hala soruşturma aşamasında olması yavaş ilerleyen davanın seyrini etkilemektedir. İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan olayındaki soru işaretlerinin biran önce aydınlatılması ve sorumluların gerekli cezaları alması gerek” ifadelerini kullandı.

 

Yılmazkaya, “Mühendis Korkut Küçükcan’ın çöken ahşap iskelenin altında ölümüyle ilgili ihmaller zinciri hiçbir kurum veya yetkili tarafından üstlenilmediği gibi merhum Korkut Küçükcan’a yönelik haksız ithamlar ise Savcılığın seçtiği Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde görevli uzmanlardan oluşan bilirkişi heyetince düzenlenen rapor ile çürütülmüştür.

 

Raporda, Korkut Küçükcan’ın TAM KUSURSUZ olduğu, tüm kusurun Belediye ve İnşaat firması yetkililerinde olduğu belirtilmektedir. En başından beri suçlu olan belediye ve inşaat firmasının suçu merhum Korkut Küçükcan üzerine atması tam bir vicdansızlıktır” diyen Yılmazkaya, “ Bu inşaat gibi ülke genelinde yapılan birçok cami inşaatı, kamu kurumu tarafından yapılan inşaatlarda da, kurallara veya yasalara aykırı hareket edilmektedir.

 

Mühendislik biliminden uzak, tahta kalıp sistemiyle ilkel bir şekilde yapılan bu inşaatın neden denetlenmediği ve ya neden denetim dışı bırakıldığıyla ilgili birçok soru halen cevaplanamadı” dedi.