Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Plazmanı Bağışla 24 Kişinin Kahramanı Ol!

Plazmanı Bağışla 24 Kişinin Kahramanı Ol!

Covid-19 virüsünün hızla yayılmasından dolayı günbegün rakamlar artmakta olup, plazma bulmakta zorluk yaşanmaktadır.

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Sağlık Komisyonu; Kent genelinde yaygınlaşan covid hastalarının artan plazma talebi için kentte bir farkındalık oluşturmak ve sosyal mecralarda paylaşılan hasta yakınlarının plazma arayış çabasını bir sistematiğe dönüştürmek amacı ile plazma bağışı, sonrası ise kan ve ilik donör çalışmalarına bir altyapı oluşturulması için bir gönüllülük hareketi başlattı.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Kent Konseyi işbirliğiyle yapılan bu çalışmalara; Kent Konseyi Başkanı Dr.Samet Bayrak, Kent Konseyi Genel Sekr Av.Emine Aybüken Yıldırım, Büyükşehir Bld Sağlık ve Engelli Hizmetleri Daire Başkanı Dr.Serdar Tolay, Gaziantep Kızılay Şube Başkanı Prof. Dr. Nihat Yıldırım, Kadın Meclis Başkanı Ayşe Teymur, Kadın Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Dr.Begüm Kayar, Sağlık Komisyonu Üyesi Gül Akbalaban, Gençlik Meclis Başkanı Ercan Oğuz, Kızılay Kan Bağış Müdürü Dr.Mehmet Akıncı, Hemşehri Dernekleri Çalışma Grubu Başkanı Halil Eyüpoğlu, Afet ve Kriz Çalışma Grubu Başkanı İlhan Keser, Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Dr.Mesut Mahsereci, Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Esin Özgül, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Şube Müdürü Dr.Yılmaz Kayalı ve Kent Konseyi İdari Amiri Gonca Kılıç katıldı.

 

Yapılan bu toplantılar, çalışmalar neticesinde, şehrin muhtelif yerlerinde bulunan tüm  bilbordlarda “Plazmanı Bağışla 24 Kişinin Kahramanı Ol!”, “Koronavirüs’e karşı mücadele veren binlerce hastanın sana ihtiyacı var”, “ Sen de plazma bağışla, onları yalnız bırakma” sloganları asılarak, halk plazma bağışına davet edildi.

 

Gaziantep Kent Konseyi pandemi sürecinde Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesine elinden gelen desteği veriyor ve vermeye devam edecektir. Plazma bağışı ile ilgili her yönden çalışmalarımız devam etmektedir. Birlikte güçlüyüz, bu şehir birlik olduğunda aşamayacağı hiç bir zorluk olamaz.