Kurumlar Ve Kentlerin Hafızası Diri Tutulmuyor

Kurumlar Ve Kentlerin Hafızası Diri Tutulmuyor

Eski İçişleri Bakanı, Eski Meclis Başkanı sayın Yıldırım Akbulut, ANAP Genel Başkanı ve Başbakan (1989-1991) olduğu dönemde Gaziantep’i ziyaret etmişti.

Eski İçişleri Bakanı, Eski Meclis Başkanı sayın Yıldırım Akbulut, ANAP Genel Başkanı ve Başbakan (1989-1991) olduğu dönemde Gaziantep’i ziyaret etmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Celal Doğan, Başbakan Akbulut’u parti farkını dikkate almaksızın hareketlerine yansıyan içtenlikle ağırlamıştı. Başkan Doğan, Büyükşehir Belediyesini ziyareti sırasında, Belediye Meclisi tarafından Başbakan Akbulut’a verilmesi kararlaştırılan Fahri Hemşehrilik Beratı’nı takdim etmişti. Celal Doğan ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu kararı, Gaziantep’in yanı sıra, ülke genelinde sempati ve taktirle karşılaşmıştı. Sayın Doğan’ın o tarihte yaptığı açıklama, özü itibarıyla hafızamda yer alıyor. Sayın Başkan, “Erzincan’dan, Anadolu’dan çıkmış bir avukatın Başbakan olması, bazı çevreleri rahatsız etti. Bir süre Erzincan’da Hal Müdürlüğü yaptığından dolayı güya küçümsenmek için ‘Hal Müdürü’ denilen Yıldırım Bey tam bir Anadolu insanı ve eleştirenlerin bildiği yöntemleri bilmediğinden fıkralara konu ediliyor” demişti.

 

 

Sayın Akbulut ebediyete intikal etti, Allah rahmetini esirgemesin. Vefat ettiği günden beri o dönemde belediye meclis üyesi olan ve Gaziantep’te gazetecilik yapanların bunu anımsayacağını düşündüm. Belediyenin aldığı fahri hemşehrilik kararının mutlaka belediyenin kayıtlarında olacağını ve açıklamalara konu edilmesini bekledim, maalesef olmadı. Sayın Doğan kendisi bu konuda bir açıklama yapmışlar. Sayın Akbulut’un fahri hemşehriliği ya da açıklamalara konu edilmesinden ziyade, bireyler, kurumlar ve kentler hafızlarını kaybediyor, diri tutmuyor. Geçmişle geleceği kaynaştıracak kişiler maalesef kıymet görmüyor, bilgiler ne yazık ki önemsenip, geleceğe taşınmıyor. Üzüntüm bunadır. Bu ülkenin en önemli sorunlarından birisi, kurumların hafızlarını diri tutacak duyarlılıktan uzak olmaları, onları önemsiz yük görmeleridir. Kurumlar ve kentler hafızları ile dününün tecrübeleri imbiğinden damıtılan bilgi sayesinde yarınlara emin adımlara yol alır.