Genç Hemşire Dehşeti Anlattı!

Genç Hemşire Dehşeti Anlattı!

İstanbul Şişli’deki bir tıp merkezinde çalışan hemşireyi bıçakla rehin alıp yaralayan sanık Ramazan Keleş hakim karşısına çıktı. Hemşire Hayrunnisa Can’ın ablasıyla ilişkisi olduğunu, onun yerini öğrenmek için hastaneye gitt

İstanbul Şişli’de 30 Aralık 2020 tarihinde Şişli’de ki bir tıp merkezine giden Ramazan Keleş, hemşire Hayrunnisa Can’ı rehin alıp yaralamıştı. Yapılan ikna çalışmaları sonrası Şişli İlçe Emniyet Müdürü Özay Kayhan saldırganın üzerine atlayarak hemşireyi kurtarmıştı. Yaşanan olayın ardından tutuklanan Ramazan Keleş hakkında, “öldürmeye teşebbüs”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”, “hakaret” ve “tehdit” suçlarından 24 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Ramazan Keleş, müşteki Hayrunnisa Can ve avukatları katıldı.

 

“ŞEYMA’NIN YERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN GİTTİM”

 

Duruşmada savunma yapan sanık Keleş, Hayrunnisa Can’ın ablası Şeyma Demirci ile geçmişte ilişkileri olduğunu ve kendisine altın verdiğini söyleyerek, “Evlenme düşüncesindeydim ama Şeyma evli olduğu için mümkün olmadı. Verdiğim altınları defalarca geri vermesini istedim. Ancak vermiyordu. Olay tarihinde de Şeyma’nın yerini öğrenmek için hastaneye gittim” dedi.

 

“ÖLDÜRMEK İSTESEM İMKANIM DA ZAMANIM DA VARDI”

 

Bıçağı hastanede bulup yanına aldığını söyleyen Ramazan Keleş, “Müştekiyle karşılaştım ve ablasına ulaşmak maksadıyla bıçağı boğazına dayayarak ablasını çağırmasını istedim. Kendisine zarar vermek gibi bir amacım yoktu. Öldürmek istesem bunu yapacak imkanım da zamanım da vardı. Daha sonra polisler geldi. Benim sinir krizi geçirdiğim sırada zorla bıçağı elimden almak için müdahale ettiler. Bu arbede sırasında Hayrunnisa yaralanmış. Ancak ben yaralamak istemedim” dedi.

 

“ABLAMI VE BENİ TEHDİT EDİYORDU”

 

Sanığın ardından ifade veren hemşire Hayrunnisa Can da sanığın ablasıyla duygusal ilişki yaşadığını söyleyerek, “Ayrıldıktan sonra ablamı rahatsız etmeye başladı. Devamlı para istiyordu. Yaptığını iddia ettiği masrafları istiyordu. Tehdit ve şantaj mesajları gönderiyordu. Ayrıca ablamın fotoğraflarını eskort sitelerine yüklüyordu. Daha sonra bu tehditlerini bana göndermeye başladı” dedi.

 

“BIÇAKLANDIĞIMI ANLADIM”

 

Olay günü de bıçağı boğazına dayayarak ablasını çağırmasını istediğini anlatan Hayrunnisa Can, “Polisler ve diğer çalışanlar kendisini ikna etmeye çalışsa da mümkün olmadı. Beni öldüreceğini söylüyordu. Ardından beni kurtarmaya çalıştıklarında gözlerim karardı. Bıçaklandığımı anladım. Yoğun bakımda tedavi gördüm” dedi. Hayrunnisa Can’ın ablası Şeyma Demirci ise duruşmada tanık olarak dinlendi. Sanığın eski erkek arkadaşı olduğunu söyleyen Demirci, ayrıldıktan sonra sürekli kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle şehir değiştirdiğini anlattı.

 

“5 DAKİKAYA BURADA OLMAZSAN KARDEŞİNİ ÖLDÜRECEĞİM”

 

Sonrasında kardeşini de tehdit ettiğini söyleten Demirci, “Her ikimizi de defalarca ölümle tehdit etti. Olay günü de beni arayıp, ‘kardeşin elimde 5 dakikaya burada olmazsan onu öldüreceğim. Gelince ölüsünü bulacaksın, seni de öldüreceğim’ dedi. Ben de Antalya’dan İstanbul’a gelmek için hemen yola çıktım ama ben geldiğimde kardeşim yaralıydı” dedi.

 

MAHKEME BAŞKANINDAN TEPKİ, “NAMUS DERSİ Mİ VERİYORSUN?”

 

Demirci’nin ifadesi sırasında sanık Keleş söze girerek, “Ablası burada namustan bahsediyor ya…” dedi. Bu sırada tepki gösteren mahkeme başkanı, “Sen kızın boğazına bıçak dayamışsın burada namus dersi mi veriyorsun. Alacağın varsa icraya gitseydin. Neden kızın boğazına bıçak dayıyorsun” dedi.

 

POLİSLER DİNLENECEK

 

Alınan beyanlarına ardından sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, olay yeri tutanağını hazırlayan polis memurlarının da tanık olarak dinlenmesi için duruşmayı erteledi.(Damla GÜLER/milliyet)