Bakan Selçuk: Sağlık Çalışanları İçin Meslek Hastalığı Kanununa İhtiyaç Yok

Bakan Selçuk: Sağlık Çalışanları İçin Meslek Hastalığı Kanununa İhtiyaç Yok

Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sağlık çalışanlarına dair açıklamalarda bulundu.Covid-19 salgının meslek hastalığı olarak sayılmasına dair bir kanuna gerek olmadığını dile getirdi.

TBMM 2021 Yılı Bütçe görüşmelerinde söz alan Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sağlık çalışanlarına dair açıklamalarda bulundu.Covid-19 salgının meslek hastalığı olarak sayılmasına dair bir kanuna gerek olmadığını dile getirdi.

 

Selçuk, TBMM Genel Kurulu’nda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde bakanlığının faaliyetleri ve bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sağlık çalışanlarının dünyayı etkisi altına alan koronavirüs covid-19 salgının meslek hastalığı olarak kabul edilmesini talep ederken buna dair bir açıklama yapan Bakan Selçuk şunları söyledi;

 

Sağlık çalışanları için meslek hastalığı düzenlemesine ihtiyaç yok. Vazife malulü diye bir durum var. İki doktorumuz ilan edildi. Başvuru halinde illiyet bağı varsa malul ilan ediliyor.” dedi.(saglikcilarsitesi. net)