Menü Sağlık Dünyası
Tarih: 24.03.2026 10:56
Tıp Fakültesi öğrencisi Yaren Mercan feci kazada hayatını kaybetti

Tıp Fakültesi öğrencisi Yaren Mercan feci kazada hayatını kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

 

Kayseri'de motosikletli Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Yaren Mercan feci bir kazada hayatını kaybetti. Arkadan yüksek hızla gelen bir otomobil, motosikletli Yaren'e çarptı. Kaza anı güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Kaza, akşam saatlerinde Talas ilçesi Mevlana Mahallesi Sayer Caddesi'nde meydana geldi. K.E.'nin kullandığı otomobil ile Yaren Mercan yönetimindeki motosiklet çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle motosikletten savrulan 22 yaşındaki doktor adayı Yaren Mercan ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen Mercan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Mercan'ın cenazesi, otopsi işlemleri için Kayseri Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

BİR ANDA ARKADAN GELİP YAREN'E ÇARPTI
Öte yandan kaza anı çevredeki bir güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerde otomobilin yüksek hızla gelip motosiklete arkadan çarptığı anlar an aldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. (D HA)

 

 

Tıp öğrencisi Yaren'in ölmeden önce yazdığı not ortaya çıktı:

Yaren Mercan'ın ölmeden önce yazdığı notunda, "Sen bir makine değilsin. Müziğe, bağ kurmaya, gün batımlarına, gülümseme de var hayatta. Ruhunu yorma. Hayat bir süreç ve gökyüzüne bak. Sadece koşuşturmak değil, yaşamak için buradasın. Hayat bir yapılacaklar listesi değil. Bir hediye, daha yavaş yürü, daha uzun sarıl, daha sesli gül, daha derin sev. Saat işliyor olabilir ama senin varlığın zamansız. Relax. Ne istiyorsan onu yapabilirsin. Ne fırtınalar atlattın sen. Çiseleyen yağmur mu şimdi rahatsız edecek? Gün batımlarında kaybol. Güneşin sen olduğunu bul. Dünyanın gürültüsüne sus, içindeki en güzel şarkının çaldığını duymak için. Daha fazlasını bekleme, bugününü güzelleştir. Sadece bir anlığına değil, her gün biraz daha kendine yaşamayı hatırlat. Bu hayat senin, daha oturacağız. Tanışacağın birçok mutluluk, adım, yol, söyleyecek, yazacak kelime." ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Mercan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 

Başkan Büyükkılıç, sanal medyasında yer alan paylaşımda, "Yaşadığı elim bir trafik kazası sonucu 22 yaşında ahirete irtihal eden Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Yaren Mercan kızımızın ailesine taziye ziyaretinde bulunduk. Yaren kızımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine de başsağlığı ve sabır diliyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin." ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —