Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş Haklı!

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş Haklı!

Evet gerçektende bence sağlıkçılar hastalığı birbirine bulaştırmış olabilir o yüzdende hastaların nerdeyse 3 de birini sağlıkçılar oluşturuyor olabilir. Peki sağlık çalışanı doktorlar hemşireler para _medikler onca eğitim almala

Evet gerçektende bence sağlıkçılar hastalığı birbirine bulaştırmış olabilir o yüzdende hastaların nerdeyse 3 de birini sağlıkçılar oluşturuyor olabilir. Peki sağlık çalışanı doktorlar hemşireler para _medikler onca eğitim almalarına rağmen niye kendilerini koruyamıyorlar ve niye birde birbirlerine bulaştırıp sayıyı bu kadar yükseltiyorlar hiç düşündünüz mü?

Bundan 1 ay kadar önceki yazımda yazmıştım biz sağlıkçılarımızı koruyamıyoruz sağlıkçı hastalanmasında ve ölümünde dünya rekoru kırabiliriz diye hatırladınız mı ? Çünkü sağlık personeline biz gerekli teçhizatı kıyafeti veremiyoruz onların kendilerini korumasına müsaade etmiyoruz . Bir sağlık personelinin nasıl giyinmesi gerektiğini merak ediyorsanız Çinli sağlık personelinin nasıl giyindiği ile alakalı videoları izleyin o videolarda görünmeyen bir şeyi de ben ilave edeyim. Sağlık personeli 5 kat elbise 3 kat maske 3 kat eldiven 2 kat gözlük kullanıyor 8 saat o kıyafeti hiçbir şekilde çıkarmayıp sürekli çalışıyor bu arda su da içmiyor yemekte yemiyor altına hasta bezi bağlı tuvaleti gelir tutamazsa altındaki o beze yapıyor. 8 saat çalıştıktan sdonra 3 gün izin veriliyor o kıyafetleri çıkartıp orada bırakıyor duşunu alıyor dışarı çıkmak için getirdiği kıyafetleri giyiyor oradan evine veya lojmanına gidiyor.

Bizde ise tek kıyafet tek maske tek gözlük 24 saat nöbet tutuluyor.o kıyafetle zaman zaman yemek yiyor, su içiyor, çay içiyor, tuvalete gidiyor. Hadi bunları yaparken çıkardı diyelim çıkardığı anda bunların sterilliği bozuluyor ama başka kıyafeti olmadığı için tekrar aynı kıyafeti giymek zorunda kalıyor. Yani Çin de 8 saat 5 kat kıyafet 3 kat maske 3 kat eldivenle 2 kat gözlükle korunan sağlık çalışanını biz tek kat elbise eldiven ve gözlükle 24 saat çalıştırıyoruz elbette bu kişi enfekte olur elbette bu kişi bu enfeksiyonu çevresine yayar.


Üzerlerindeki korona virüs,hastanede, lojmanda,dokunduğu her yere, geçtiği nefes aldığı her yere bulaşıyor 72 saat veya bazı durumlarda çok daha fazla o ortamda kalıyor ve birbirlerini enfekte ediyorlar.


 Zaten hepsinin evleri, kalacak yerleri olmasına rağmen lojmanda kalma yı istemelerinin sebebi de bu. Üzerlerinde taşıdıkları bir türlü yok edemedikleri, nefeslerine ciğerlerine vücutlarının her zerresine bulaşmış olan bu virüsü temizleyemeyecekleri için çocuklarına, eşlerine anne ve babalarına bulaştırırım korkusuyla lojmanda kalıyorlar. Yoksa hiçbiri bedava yatak bedava yemek var burada kalalım beleş beleş gibi bir düşünceye sahip olduklarını sanmıyorum .


Valinin bu sözleri sarf ederken bilinçsizce hareket ettiğini sürçü lisan ettiğini de zannetmiyorum. Bence bilerek söyledi çünkü nasıl cephede askerin ölmesi normalse virüs savaşında da sağlıkçının ölmesi normaldir diyen bir zihniyetle çalışıyoruz. Gene daha önceki yazılarımda belirttiğim ve bir çok insanın abartılı bulduğu sağlık çalışanlarının 60 korona virüsü taşıyor derken abartmıyorum. Tabi ki kastettiğim sağlıkçılar hastanede, aile sağlığı merkezlerinde birebir hasta ile karşılaşan sağlık çalışanları, Yoksa sağlık çalışanlarının yarısından fazlasın içeren ve döner sermayeden ilave korona parasını en üst düzeyden hiç riske girmeden ceplerine koyan idari personel, bakanlık müdürlük, toplum sağlığı merkezi, çalışanları değil. Elbette onlarda çok çalışıyor bu parayı hak ediyorlardır ama sonuçta hasta ile karşılaşmadıkları için böyle bir risk taşımıyorlardır.

Vali bey kesinlikle çok haklı 
      
(Ozanca sağlık mobbing politika kitabından)