Zamanla Yarış Mutlu Sonuçlandı

Zamanla Yarış Mutlu Sonuçlandı

Gaziantep Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan ve inme ünitesi kordinatörlerinden Doç. Dr. Yusuf İnanç; Beyin kanamasıyla gelen 28 yaşındaki hastamızın beynindeki patlamış baloncuğu başarıyla kapatarak tedavi ettik..

Gaziantep Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan ve inme ünitesi kordinatörlerinden Doç. Dr. Yusuf İnanç ‘‘28 yaşında genç öğretmen arkadaşımız beyin kanaması nedeniyle geldi. Endovasküler tedavisi (anjio ile ) uygulandı. Beyinde 6x7 mm anevrizma baloncuk patlamış ve tehlikeli bir durumdu çok riskli idi. Sevk edecek olsak hayati riski vardı, fakat ben kendime hasta yakınları da bana güvendi. Başarılı bir şekilde patlamış baloncuğu tedavi ettim. Annesi de öğretmendi. Hasta mutlu, ekip mutlu, ben mutluyum. Sevabı yeter bize...

 

Hastamız bu konuda şunları söyledi,’’28 aralık cumartesi günü akşam 20.30 gibi araçla bir yere gidiyorduk. Gayet iyi bir haldeyken bir anda kafamda sıcak birşeyler hissettim. Bu his beni çok rahatsız etti hemen arabadan çıkmak istedim soğuk havaya. Ama çıkınca da iyi hissetmedim.Hemen en yakın hastaneye gittik. Oraya gidene kadar ellerim ve dudaklarım kasıldı ve başım çok şiddetli bir şekilde ağrımaya başladı.

 

Acildeki doktor kas gevşetici ve ağrı kesici yaptı. Röntgen ve tomografinin ardından bu ağrının geçeceğini ve sinirsel olduğunu söyledi, hastaneden ayrıldık. Eve gittikten sonra gece boyu ağrıdan uyuyamadım. Ertesi gün akşam tekrar ... hastanesine gittim ağrı için. Orada sadece ağrı kesici serum taktılar ve sonraki gün için nöroloji bölümüne randevu verdiler. Bir sonraki gün randevuya gittim. Doktor daha önce çekilen tomografi sonuçlarına baktı çok şaşırdı. Beyin kanaması olduğu söylendi ve tekrar tomografi ve MR çektiler. Beyin cerrahıyla nörolog sonuçlarıma baktılar ve nasıl ayakta durduğuma inanamadılar. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden ambulans gelene kadar serumla hastanede tuttular. Ambulans geldi ve hemen yoğun bakıma aldılar. Sayenizde yeniden doğduğumu düşünüyorum. Emekleriniz için teşekkür ederim’’dedi.