Yılbaşı Sofrasında Sağlığınızdan Olmayın!

Yılbaşı Sofrasında Sağlığınızdan Olmayın!

Özel Gaziantep Sevgi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Yediler, yılbaşında tüketilecek yemeklere dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, menüler hakkında önerilerde bulundu.

Özel Gaziantep Sevgi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Yediler, yılbaşında tüketilecek yemeklere dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, menüler hakkında önerilerde bulundu.

 

Neleri Tercih Etmeliyiz ?

 

Yılbaşı gecesindeki yemek konusunda genellikle bilinçsiz davranıldığını belirten  Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Yediler, sadece bu gecede değil, gün içinde de yenilenlere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.Yılbaşı gecesi sofraya aç oturmamanızı öneriyorum. Bunu sağlamak adına gün içinde sağlıklı atıştırmalıklar tüketip, akşam yapacağınız seçimleri kontrol altına alabilirsiniz. Izgara et,tavuk,balık,hindi tercih edip, yanına bol salata, haşlanmış sebzeler ekleyebilirsiniz. Sos ve yağ miktarını aza indirgememiz sağlıklı bir tercih olacaktır.Alkol ile birlikte daha çok yoğurtlu mezeler, sebzeler, ızgara ürünler tercih edip, yağ tüketimini azaltabilirsiniz.Yemek sonrası tatlı yerine meyve tüketmek daha sağlıklı bir tercih olacaktır. Tabi ki farkında olmadan fazla tüketimi engellemek, porsiyon kontrolü sağlamak dikkat etmemiz gereken noktalar dandır. Alkolün 1 gramı 7 kcal içermektedir. Alkol tüketimini sınırlı tutmak ertesi günlerde arınma sürecine yardımcı olacaktır.

 

Yılbaşı gecesi kaçırmış, dengeleri şaşırmışsak ne yapmamız gerekir?

 

Yelkenleri suya indirmiyoruz ve 1-2 gün hafif menülerle dengeyi sağlıyoruz.Kahvaltınızı 1 adet haşlanmış yumurta,1-2 dilim peynir, bol yeşillik ve 1-2 dilim tam tahıllı ekmek ile birlikte doyurucu, hafif ve sağlıklı bir seçenek haline getirebilirsiniz.Ana öğünlerinizde sebze yemeklerini,sebze çorbalarını tercih etmeye çalışın.Yemeğinizi salata ve yoğurtla destekleyerek hafif bir ana öğün ile denge sağlamaya yardımcı olabilirsiniz.Ara öğünlerinizde meyve ve süt veya yoğurt tercih edebilirsiniz. Alternatif seçenekler üretebilir, yulafla ara öğünlerinizi destekleyebilirsiniz.Açık havada yapacağınız fiziksel aktivite ile , yılbaşı ertesi yorgunluğunu daha rahat atlatmayı sağlayabilirsiniz.En önemlisi sıvı tüketiminize dikkat etmeyi unutmayın! Gün içinde bol su içmeyi ihmal etmeyin.Tercih ediyorsanız 1-2 kupa bitki çayı (papatya çayı, ada çayı, yeşil çay..) ile sıvı tüketimini ve bu arınma sürecini destekleyebilirsiniz.