Yeni Gaziantep Eczane Teknisyenleri Derneği Trabzon'da

Yeni Gaziantep Eczane Teknisyenleri Derneği Trabzon

Yeni Gaziantep Eczane Teknisyenleri Derneği Yönetim Kurulu tam kadro olarak Trabzon’da yapılan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Konfederasyonu genişletilmiş bölge toplantısına katıldı.

Yeni Gaziantep Eczane Teknisyenleri Derneği Yönetim Kurulu tam kadro olarak Trabzon’da yapılan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Konfederasyonu genişletilmiş bölge toplantısına katıldı.

 

Yeni Gaziantep Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Yaşar Yıkıcı;Toplantıda söz alıp derneğin Gaziantep'teki çalışmaları hakkında bilgi verip diğer konular hususunda konfederasyon yönetimine tavsiyelerde bulundu.

 


 

Toplantının ana gündem maddeleri ve detayları

 

1-Sertifikası olmayan eczane Teknisyenlerinin son durumu.Sertifika konusunda Konfederasyon başkanımız Sn Murat Ergün Mesleki yeterlilik kurumu ve Türk Eczacılar birliğinin arasındaki görüşmenin sona gelindiğini ve 2023 yılı başında veya En geç ortasına doğru eğitimlerin başlayacağını ifade etmiştir bununla ilgili video paylaşımı yapılacaktır.

 

2-Teknisyenlerin Özlük haklarının iyileştirilmesi ve korunması.Bu konuda İl sağlık Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile görüşmeler devam etmekte.


3-Uzun Vadede oluşabilecek iş gücü kayıplarına karşı alınacak önlemler arasında her eczanede bir Teknisyen çalıştırılması şartının getirilmesi.


4-Uzun çalışma saatleri.Bu konuda TEB ve SGK ile girişimde bulunulmuş olup yasa gereği konu yerel yönetimlerin tasarrufunda olduğu bilgisi alınmıştır.


5-Tüm Teknisyenlerin bilgilerinin tek bir veri tabanında toplanması.Bu konuda Eczacı bilgi sistemi tarzı bir altyapı oluşturulup bütün bilgilerin orda saklanması herhangi bir kampanya indirim vs halinde toplu halde faydalanılması.


6-Derneklerin sorunları ve geleceği ile ilgili bilgi alış verişi Dernekler statüsünden oda statüsüne geçiş konusu ve değerlendirilmesi şeklinde olmuştur.